X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
zoete aardappeltaart

Hartige zoete aardappeltaart

18
By Mind Your Feed on 21 oktober 2014 Diner, Feest, Lunch

Toen ik deze zoete aardappeltaart gemaakt had, dacht ik dat ik enorm origineel was… Totdat ik ging Googlen en bleek dat zoete aardappeltaart een echte Amerikaanse lekkernij is die vooral gegeten wordt met feestdagen. Nu is wel het grote verschil met deze zoete aardappeltaarten dat de taart die ik maakte een hartige zoete aardappeltaart is. Dus toch net even anders dan ze in Amerika doen.

Hartige zoete aardappeltaart

Zoete aardappel is een groente die ontzettend veelzijdig is, eigenlijk net als de gewone aardappel. Ik vind de smaak vaak iets te zoet, dus echt als vervanger voor de gewone aardappel op mijn bord gebruik ik hem niet vaak. Maar als friet, of als basis voor een stampot of soep, ideaal! En je kunt er dus ook zoete lekkernijen mee maken, ik maakte er eens chocolade truffels mee, een verantwoorde traktatie. Maar de zoete aardappel is dus ook prima geschikt om hartige taart mee te maken. Lekker veel groenten erin, kijk wat je hebt liggen in je koelkast of voorraadkast en ga aan de slag. Zoals je inmiddels van Mind Your Feed gewend bent, is ook dit weer echt een basisrecept. Je kunt eindeloos variëren met groenten, kruiden, of voeg bijvoorbeeld eens wat vlees of kaas toe. Je kunt het een beetje vergelijken met een gewone hartige taart of quiche, die zijn ook zo lekker veelzijdig!

Hartige zoete aardappeltaart

Hartige zoete aardappeltaart

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 paprika
  • 5 champignons
  • 1 ui
  • 3 el kikkererwtenmeel (boekweit kan ook)
  • 4 el kokosolie
  • 2 tl tijm
  • 1 el oregano
  • zwarte peper
  • 3 eieren
  • 2 el volle yoghurt
  • Parmezaanse kaas / pecorino

Nodig: pan, pureestamper, springvorm, bakpapier, oven

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel, snij in grove stukken en kook deze beetgaar. Giet de aardappels af en stamp tot puree. Voeg de kokosolie, tijm, oregano, zwarte peper en het kikkererwtenmeel toe aan de puree. Snij de groenten fijn en schep door de puree heen. Kluts de eieren, meng met de yoghurt en kaas (hoeveelheid naar wens) en voeg dit toe aan de aardappel/groentepuree. Bekleed de springvorm met bakpapier en schep het hartige zoete aardappelmengsel in de springvorm. Schuif in de oven en bak in 35 minuten goudbruin.

Hartige zoete aardappeltaart

Tip: lekker als lunch, maar door een frisse groene salade toe te voegen, kun je deze hartige zoete aardappeltaart natuurlijk ook als diner serveren.

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

 

glutenvrij hartige taart Kerst pasen quiche taart voedselzandloper zoete aardappel
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleAppeltaart met speltmeel
Next Article Win biologisch ontbijtgranen pakket van De Halm
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

18 reacties

  1. Joyce on 21 oktober 2014 08:36

    Wat een heerlijk recept! En dit lijkt me inderdaad heerlijk als lunch 🙂

    Reply
  2. Naomi de Jong on 21 oktober 2014 14:04

    Lijkt me heerlijk, zeker met een verse salade erbij. Grappig maar op dit moment ben ik zoete aardappelen aan het koken, om gnocchi van te maken….
    Groetjes,
    Naomi

    Reply
  3. Emily van Kampen on 21 oktober 2014 15:45

    Het was mij inderdaad bekend dat zoete aardappeltaart in Amerika vaak gemaakt wordt en toch ben ik nog niet eerder een recept als dit tegen gekomen. Wel recepten waarin de aardappel dan helemaal glad gepureerd is en als een zoete ‘pie’ gegeten wordt. In die zin is jouw taart toch origineel!

    Reply
  4. Leen on 21 oktober 2014 16:18

    Lijkt me heerlijk als diner met een salade. Ga ik deze week nog proberen!

    Reply
  5. Peggy on 10 november 2014 11:20

    Ik ehb ‘m dit weekend gebakken en heb hem zowel warm, opgewarmd als koud gegeten en eigenlijk vond ik hem opgewarmd nog het lekkerst.
    Goed recept!

    Reply
  6. Thea Brouwer on 10 november 2014 12:10

    Heb hem gemaakt met ook in stukjes gesneden courgette erdoor. Het was heerlijk. De volgende dag even in de magnetron en als lunch gegeten. Ga dit recept zeker nog een keer maken. Makkelijk en lekker.

    Reply
  7. Ellen on 21 december 2014 10:26

    MMM klinkt goed!
    Zou um graag zuivelvrij maken. Kan het ook met plantaardige melk i.p.v. yoghurt?
    Hoor het graag.
    Groetjes!

    Reply
  8. Ellen on 9 maart 2015 16:46

    Ik had dezelfde vraag. Hoe maak ik um zuivelvrij? Is de yoghurt en kaas perse nodig?

    Reply
  9. mieke on 22 april 2015 11:36

    Hoe groot is de springvorm?

    Reply
  10. annekek on 22 april 2015 18:29

    lijkt me heerlijk, zou je deze ook in kunnen vriezen?

    Reply
  11. Janna on 8 augustus 2015 13:07

    Lijkt me heerlijk! Maar waarmee zou ik de champignons kunnen vervangen? En wat is de maat van de springvorm?? 🙂

    Reply
  12. Annemieke on 1 maart 2016 14:54

    Heb ‘m net gemaakt (moet nog in de oven). En bij mij past het mengsel prima in een springvorm van 20cm.

    Zuivelvrij… lijkt me wel te kunnen. Gewoon plantaardige yoghurt of evt. geitenyoghurt als dat wel kan ipv gewone volle koemelkyoghurt. En ipv kaas zou je voor de pit eventueel zongedroogde tomaat kunnen gebruiken. En ik denk dat je dan ook wel wat extra zout moet toevoegen, aangezien de kaas zout is en je dit door het weglaten natuurlijk mist.
    En bestaat er ook niet zoiets als edelgistvlokken voor het vervangen van kaas? Misschien een idee.

    Reply
  13. annemiek on 29 maart 2016 08:54

    Hoi,
    Wat lijkt me dit een lekker recept zeg!
    Voor hoeveel personen is het ongeveer?
    (of staat dat ergens en zie ik het over het hoofd?)

    Reply
    • Mind Your Feed on 1 april 2016 18:23

      Zie het als een bijgerecht, of als een lunchgerecht, voor ongeveer 3 tot 4 personen.

      Reply
  14. Lotte on 26 september 2016 19:58

    Heerlijk zeg. bedankt voor dit recept!

    Reply
  15. Thea on 6 mei 2017 13:53

    Hoi, fijn dat ik jouw recept gevonden heb. Ben altijd op zoek naar nieuwe recepten voor hartige taarten – handig én lekker in allerlei omstandigheden. Ik ga hem straks maken. Lijkt me erg lekker.

    Reply
  16. Francisca on 13 januari 2023 14:42

    Goedemiddag kan ik inplaats van erwten meel ook amandelmeel nemen ?? Misschien in combinatie met cocosmeel?? Bedankt alvast.

    Reply
    • Mind Your Feed on 18 januari 2023 11:34

      Dat moet vast lukken! Het gaat erom dat je iets hebt om mee te binden/wat het vocht wat opvangt. Dus je zou ook havermout kunnen gebruiken, of zoals in de tekst staat, boekweitmeel.

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.