Salade met rode biet, kikkererwten en mozzarella

1

Ik bedenk me altijd veel te laat op de dag dat ik ook nog even fatsoenlijk moet lunchen… Als je mij een tijdje volgt, dan weet je dat dit een terugkerend thema is bij mij. Iedere keer neem ik me weer voor om gewoon even rustig te gaan zitten met een bordje. In plaats van half tijdens het koken wat happen naar binnen te schuiven. Want zo gaat dat meestal…. Ach, 2019 is nog niet zo lang op weg en goede voornemens kun je natuurlijk elke dag opnieuw maken. Zo lunchte ik dus vorige week wel met deze salade met rode biet, kikkererwten en mozzarella. En dat was best een goed idee van mezelf!

salade met rode biet

Salades ontstaan bij mij altijd een beetje vanzelf. Ik check mijn voorraadkastjes en of er nog restjes groenten over zijn. Een zakje gemengde sla staat bij mij standaard op mijn boodschappenlijstje en zo kan ik – in theorie dan – een goed gevulde lunchsalade klaar maken. De praktijk is dan vaak iets anders, maar daar gaat vanaf nu echt verandering in komen.

Dat uit de pan snoepen tijdens het koken – dat ik voor de blog dus overdag doe – levert me meestal aan het eind van de middag nog een zoektocht naar lekkers op. Logisch, want die paar happen zijn gewoon niet genoeg als lunch. Deze salade met rode biet, kikkererwten en mozzarella staat ook werkelijk binnen een paar minuten op tafel. Geen excuses meer dus! Ik voorspel dus dat er de komende tijd ook veel lunchrecepten online komen, want uiteraard maak ik wel foto’s voordag ik ga eten!

salade met rode biet

Salade met rode biet, kikkererwten en mozzarella

  • 75 gemengde sla
  • 200 gr rode biet
  • 130 gr kikkererwten (uit pot)
  • 1/2 avocado
  • 10 mini mozzarella bolletjes
  • 2 el pistachenootjes
  • 2 el balsamico azijn

Nodig: saladeschaal, vergiet

Bereiden: Het maken van deze salade met rode biet en kikkererwten is natuurlijk geen hogere wiskunde… Dat is ook het fijne van deze salade, hij staat zo op tafel!

Doe de kikkererwten in het vergiet en spoel ze onder de kraan even af.

Snij de rode biet in kleine blokjes of reepjes. Halveer de mozzarella bolletjes.

Doe de salade in een schaal en voeg hier de kikkererwten, rode biet en mozzarella bolletjes aan toe.

Schep met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snij hier dunne plakjes van.

Voeg de avocado en de pistachenootjes toe aan de saladeschaal en voeg als dressing wat balsamico azijn toe. Even doorscheppen en klaar is de lunch!

salade met rode biet

Ga jij aan de slag met dit recept voor salade met rode biet, kikkererwten en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.