Chocolade havermout ontbijtcake

9

Ja, dat lees je goed… chocola als ontbijt! Nou, daar wil ik wel voor opstaan hoor! Liefst niet al te vroeg, maar voor een luie ochtend is dit een wel een heel fijn verwenontbijtje… Alhoewel, eigenlijk kan deze chocolade havermout ontbijtcake ook prima doordeweeks, maar dan moet ik mijn ochtenden iets beter plannen. Nu is het vaak een beetje chaotisch bij ons thuis. Ik sta namelijk de laatste weken standaard 20 minuten te laat op, omdat mijn bed nog zo lekker ligt. Of omdat ik gewoon na het uitzetten van de wekker weer diep in slaap val. En dan ook echt diep in slaap, je weet wel, dat je daarna dan wakker wordt en dan de hele dag een beetje suf blijft. Gelukkig is het bijna vakantie, en hoeven we niet zo vroeg meer op te staan elke dag….

chocolade havermout ontbijtcake

De afgelopen weken merk ik echt aan alles en iedereen dat we toe zijn aan vakantie. De kinderen moet ik in de ochtend echt vóórúít duwen en zelf ben ik ook niet de vlotste zo ’s ochtends. Dus wat een heerlijk vooruitzicht, gewoon 6 weken lang geen wekker. Of nou ja, we blijven niet tot 10 uur in bed liggen, en de kinderen natuurlijk al helemaal niet, maar ik kan het altijd wel waarderen, dat vakantie-tempo. Niet gelijk uit bed om te douchen en aan te kleden, geen kinderen enthousiast krijgen om toch ook eens uit bed te komen en aan te gaan kleden. Geen snelle ontbijtjes en ondertussen nog 30 andere dingen doen.

Nee, gewoon rustig aan opstarten, met koffie en een uitgebreid ontbijt. De kinderen die nog even in hun pyjama blijven lopen omdat we toch nergens naartoe hoeven. Of niet op tijd ergens hoeven te zijn. En dan vind ik het dus heerlijk om in de ochtend al even de keuken in te duiken wat lekkers voor mezelf klaar te maken.

chocolade havermout ontbijtcake

Chocola is altijd een goed idee, als je het mij vraagt, en met het idee van de havermout ontbijtcake met blauwe bessen in mijn achterhoofd besloot ik afgelopen week eens wat te experimenteren. Deze chocolade havermout ontbijtcake is wat mij betreft helemaal geslaagd! Lekker met nog wat frisse yoghurt en natuurlijk dat prachtige, zoete zomerfruit!

chocolade havermout ontbijtcake

Chocolade havermout ontbijtcake

Voor 1 verwenontbijtje:

  • 25 gr havermout
  • 25 amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el cacao
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 2 el amandelmelk
  • verse aardbeien en rode bessen
  • Griekse yoghurt
  • boter om in te vetten

Nodig; klein ovenschaaltje, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak de banaan fijn en meng in de kom met de havermout en het amandelmeel. Voeg 1/2 tl bakpoeder toe, en de cacao, kaneel en de honing mogen er ook bij.

Tik een eitje boven de kom en roer deze samen met de amandelmelk door het beslag.

Vet het ovenschaaltje in met wat boter.

Bak de chocolade havermout ontbijtcake in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. Enjoy!

chocolade havermout ontbijtcake

Ga je aan de slag met dit recept voor chocolade havermout ontbijtcake? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

  1. Proef je de banaan hard? Want het lijkt me echt een lekker ontbijtje, maar ik hou eigenlijk niet zo van banaan haha, oeps.

  2. Wow, dat was lekker! Ik heb de honing vervangen voor een medjool dadel en de amandelmelk voor kokosmelk. Ook nog wat zout erbij gedaan. Bovenop een beetje niet gezoete pruimenjam. ( nog van vorig jaar, heb het laatste potje pas open) De kokosmelk heb ik in poedervorm in een pot staan. Altijd precies voldoende af te meten per recept. Een aanrader.

  3. Hallo,
    Kun je deze cake en de havermout/bosbessen cake ook een dag van te voren klaar maken en de volgende dag nog even opwarmen bv? Of beter nog, invriezen en na ontdooien weer opwarmen?

    Groeten,
    Dounia

    • Mind Your Feed op

      Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan… Als je de cake opnieuw de oven inschuift wel op lage temperatuur dan, of even afdekken met alu folie.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.