Havermout ontbijtkoeken met rozijnen

7

Goedemorgen deze morgen! Even een kleine update vanaf het front… Want zo kun je het hier inmiddels wel noemen… Het huis lijkt ontploft, de dozen stapelen zich op, elk hoekje wordt leeg getrokken… Ik ben druk bezig met de verhuizing en man, man, man, wat komt er een hoop tevoorschijn… Moet dat echt allemaal mee? En waar ga ik het laten in het nieuwe huis? Ik ben uiteraard aan het selecteren en weggooien, maar dan nog! Ik ga zo eerst eens zitten met koffie en deze havermout ontbijtkoeken met rozijnen. Even een beetje rust in de chaos!

havermout ontbijtkoeken met rozijnen

Goed voor mezelf zorgen valt nog niet mee in deze hectische dagen… Ik loop al een week of wat te snotteren en ben best moe intussen. Maar, het einde is in zicht, gelukkig! Afgelopen week had ik nog een ziek kindje thuis en dan is alles maar weer relatief. Kind op de bank, dekentje erbij, heel veel knuffels van haar moeder. Die verhuizing dat gaat wel goed komen, daar ben ik zeker van!

havermout ontbijtkoeken met rozijnen

Nu even rust met een kop koffie en deze havermout ontbijtkoeken met rozijnen. Die overigens niets met ontbijtkoek te maken hebben hoor. Daar smaken ze niet naar. Het is meer dat het alle ingrediënten zijn die je in een havermout ontbijt zou kunnen stoppen, maar dan in de vorm van een koekje. En lekker dat dat is! Ik bakte er 6, zodat ik de komende dagen ook even vooruit kan!

havermout ontbijtkoeken met rozijnen

Havermout ontbijtkoeken met rozijnen

Voor 6 ontbijtkoeken: 

  • 100 gr havermout
  • 100 gr volle kwark
  • 2 eieren
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 50 gr rozijnen
  • snuf zout
  • 1 el olijfolie
  • mespuntje vanillepoeder

Nodig; schaaltje, mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen in een klein schaaltje met wat water.

Doe de havermout met de kwark in de mengkom. Tik hier de eieren bij en voeg een lepel olijfolie, een snuf zout en een mespunt vanillepoeder toe. Roer goed door elkaar.

Giet de rozijnen af en voeg deze toe aan de mengkom. Schep ze door het beslag voor de havermout ontbijtkoeken met rozijnen.

Schep met een lepel 6 gelijke delen van het beslag. Maak je handen even nat – want plakkerig! – en vorm met de hand 6 mooie bolletjes.

Leg deze bollen op het bakpapier en druk ze nu aan zodat het koekjes worden.

Schuif de havermout ontbijtkoeken met rozijnen voor 12 -15 minuten in de warme oven. Kopje koffie erbij, even rustig zitten en dan kan de dag weer verder gaan!

havermout ontbijtkoeken met rozijnen

Ga je aan de slag met dit recept voorhavermout ontbijtkoeken met rozijnen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

7 reacties

  1. Goedemorgen!
    Ik vroeg me af wat de functie van de kwark is in dit recept? Ik kan geen melkproducten verdragen en wil het daarom vervangen. Maar even afhankelijk van de functie van de kwark weet ik of ik het beste kokosyoghurt, kokosmelk uit blik (romiger) of plantaardige melk uit pak gebruik. Of gewoon water natuurlijk.

    Ik hoor graag!
    Enne; bedankt voor al je receptendelerij; ik haal er altijd veel inspiratie uit!

    Emma

  2. In kom in je gerechten regelmatig het ingrediënt vanillepoeder tegen, maar heb dat tot nu toe nog nergens kunnen vinden. Kun je mij vertellen waar ik dat kan kopen?

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.