X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel

3
By Mind Your Feed on 14 oktober 2018 Ontbijt

Pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel…. Goedemorgen deze morgen! Rise and shine! Wat een cadeautje nog hè, die prachtige nazomerdagen. Eigenlijk was ik even vergeten dat de herfst ook zo kan zijn… In eerste instantie zag ik dan ook een beetje op tegen het nieuwe seizoen, want ik dacht vooral aan kou en regen. En grijze dagen. Maar dit is toch genieten!

Nog een lekker zonnetje erbij en de blaadjes die langzaamaan van kleur veranderen. Dan lukt het mij wel om fris en fruitig op te staan! Zo ook vanochtend, want ik ga mijn dag beginnen met deze pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel. Dit is echt een herfstig verwenontbijt zoals het zou moeten zijn. Nog een kop verse koffie erbij en smullen maar!

pompoen pannenkoekjes

Volgens Senna is de herfst het leukste seizoen! Want dan is ze jarig…. dus dat is logisch! Maar ik heb er toch soms wat meer moeite mee. Niet zoals vroeger hoor, toen kon ik namelijk echt in een dikke herfst-dip zakken. Tot het sombere aan toe. Ik moest echt wennen aan de kortere dagen en de lagere temperaturen. De laatste jaren gaat dat stukken beter. Maar aan de hoeveelheid regen die er soms in de herfst kan vallen wil ik niet wennen… Dat het afgelopen zomer af en toe minstens zo hard regende, dat ben ik dan blijkbaar toch vergeten… haha!

Pompoen pannenkoeken

Maar nu, wat een heerlijkheid! Dat lekkere zonnetje nog, ik vind het een feestje. Vorige weekend gingen we met z’n allen naar het bos, prachtig weer, lekker buiten zijn. Zo vind ik de herfst hartstikke leuk! En uiteraard hang je af en toe zelf de slingers een beetje op. Door bijvoorbeeld de ochtend te starten met deze pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel. Dan kan in elk geval deze dag al niet meer stuk!

pompoen pannenkoekjes

pompoen pannenkoeken, recept, pompoen pannenkoekjes, ontbijt recept, pompoen puree, glutenvrij

Pompoen pannenkoeken met yoghurt

Makkelijk recept voor luchtige pompoen pannenkoeken met pompoenpuree, yoghurt en kaneel.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Ontbijt
Nederlands
Ontbijt recepten
Servings: 2

Nodig

  • Steelpan
  • Keukenmachine met foodprocessor
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 150 gram pompoenpuree
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 50 gram havermeel (of havermout)
  • 1 ei
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 mespuntje vanillepoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kardemompoeder
  • snuf nootmuskaat
  • pecannoten

Bereiden

  • Voor deze pompoen pannenkoekjes heb je pompoen puree nodig. Maak deze gerust al van tevoren klaar, bijvoorbeeld als je een restje pompoen over hebt. Ik gebruikte een ronde oranje pompoen.
  • Snij ongeveer een halve kleine ronde pompoen in parten van 2 cm dik. Doe deze – met schil en al! – in een kleine pan en voeg hier wat water aan toe. Breng aan de kook en kook de pompoen in circa 10 minuten gaar.
  • Giet af en laat de pompoen iets afkoelen. Doe de pompoenstukjes daarna in de mengkom van de keukenmachine.
  • Giet af en laat de pompoen iets afkoelen. Doe de pompoenstukjes daarna in de mengkom van de keukenmachine.
  • Tip: heb je geen havermeel in huis, maar wel havermout? Gebruik dan een klein koffiemolentje of de keukenmachine om daar havermeel van te maken.
  • Zet de pan waarin je de pannenkoeken gaat bakken op laag vuur. Verwarm eventueel een drupje olie in de pan, maar dat hoeft niet. Gebruik een sauslepel om wat beslag in de pan te scheppen, zorg dat de pannenkoekjes niet te dik zijn.
  • Zet de pan waarin je de pannenkoeken gaat bakken op laag vuur. Verwarm eventueel een drupje olie in de pan, maar dat hoeft niet. Gebruik een sauslepel om wat beslag in de pan te scheppen, zorg dat de pannenkoekjes niet te dik zijn.
  • Serveer de pompoen pannenkoekjes nog met extra yoghurt en wat pecannoten. En koffie uiteraard!
Calorieën: 26kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 1g | Vet: 0.2g | Verzadigd vet: 0.1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

pompoen pannenkoekjes

Ga je aan de slag met dit recept voor pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

glutenvrije recepten ontbijt recepten pompoen recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #74 makkelijke maaltijden
Next Article Weekmenu #75 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

3 reacties

  1. Mariella on 21 oktober 2018 10:55

    Vol enthousiasme ging ik vanochtend aan de slag om deze pannekoekjes te maken, tot mijn grote teleurstelling bleven ze zacht en pappig van binnen. Hoe lang ik ze ook bak en hoe dun ik ze ook maak het worden geen fatsoenlijke pannekoekjes. Helaas geen eetbaar resultaat.. Wel precies het recept gevolgd. Kan het zijn dat er een foutje in het recept zit?

    Reply
    • Mind Your Feed on 23 oktober 2018 16:45

      Neee! Wat ontzettend jammer dat ze niet geslaagd zijn! Je geeft aan het recept exact gevolgd te hebben en dat is precies hoe ik ze ook heb gemaakt… ze blijven zeker wel fluffy, maar zacht horen ze niet te zijn. Op wat voor warmtebron heb je ze gebakken?

      Reply
      • Mariella on 24 oktober 2018 22:02

        Ja vond ik ook, ze waren mooi bruin van buiten en week van binnen, niet fluffy te noemen:( Ik heb ze gewoon op het gasfornuis gebakken in een pannekoekpan. Ik heb het vuur nog lager gezet op een gegeven moment maar dit hielp niet. Is er iets anders wat ik verkeerd kan hebben gedaan? Te lang mixen oid..

        Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required