X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pumpkin spice granola

Pumpkin spice granola

8
By Mind Your Feed on 30 oktober 2016 Ontbijt

De geur van een bakplaat vol pumpkin spice granola in huis… Dat maakt dat je eigenlijk direct van de bakplaat de knapperige graanvlokken in je mond zou willen stoppen. Maar de kunst van het maken van granola, is dat je deze helemaal laat afkoelen. Dan pas worden de havervlokken lekker crunchy en dat is juist zo lekker! Nu het dan in de ochtend voor even weer wat langer licht is, maar de dagen echt wel korter worden, is het tijd voor een herfstige granola-variant. Met een restje pompoen maak je dit zo klaar!

pumpkin spice granola

Ik gebruik heel veel pompoenen in de herfst. Maar niet altijd gaat de pompoen in 1 keer op. Ik gebruik bijvoorbeeld de helft in een stoofschotel, of heb na het roosteren nog wat over. Met dat restje pompoen maak ik vaak pompoenpuree. Gewoon een kwestie van de pompoen prakken, niets lastigs aan. Heel handig om in huis te hebben, want je kunt er zoveel mee! Zo maakte ik al eerder eens de pumpkin spice muffins met een restje pompoen. Maar ook door een smoothie, of dus in de granola, kun je pompoenpuree verwerken.

pumpkin spice granola

De geur van vers gebakken granola, oh wow! Daar kom ik mijn bed wel voor uit hoor. Het hele huis vult zich met herfstgeuren! Precies waar ik op deze donkere ochtenden behoefte aan heb. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik kom echt zo lastig mijn bed uit de laatste dagen… die wekker gaat wel af, maar ik negeer hem totaal. Het is dat de kinderen op een bepaald moment een beetje opstandig worden en ik weet dat ze naar school moeten. Maar anders had ik me echt nog omgedraaid en verder geslapen.

Tijd voor wat comfort food in de ochtend dus. Of als tussendoortje. Want ik ben vast niet de enige die heel graag uit de pot met pumpkin spice granola snoept. Maak vooral lekker veel klaar, want van deze crunchy cruesli kun je blijven snoepen. Ik gebruikte dus een restje geroosterde pompoen, en prakte deze tot puree. Niet helemaal glad overigens, want juist die stukjes pompoen die erin blijven zitten geven een extra zoetje aan deze granola.

pumpkin spice granola

Pumpkin spice granola

Voor 1 flinke pot:

  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr havermout
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 100 gr pompoenpuree
  • 3 el kokosolie
  • 3 el honing
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl kardemom
  • 1 mespunt vanillepoeder

Nodig; mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe de havervlokken met de havermout in de mengkom. Hak de walnoten grof en voeg deze ook toe.

Gebruik een vijzel om de kruidnagels te fijn te malen. Dit kan eventueel ook met een groot mes. Voeg de kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom en vanillepoeder toe aan de mengkom. Schep goed door.

Laat de kokosolie smelten en schenk hier de honing bij. Schep ook de pompoenpuree erbij en roer goed door.

Meng nu de kokosolie, honing en pompoenpuree met de havervlokken en havermout. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en spreid de pumpkin spice granola dan uit over de bakplaat.

Schuif de baklaat met granola nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege even om en hou de oven wel in de gaten. Elke oven is weer anders en de vlokken moeten niet te bruin worden. Laat daarna de pumpkin spice granola helemaal afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

pumpkin spice granola

Ga jij aan de slag met dit recept voor pumpkin spice granola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

cruesli granola granola recepten herfst muesli Ontbijt pompoen pumpkin spice verwenontbijt
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleIndonesische gehaktballetjes met ketjap dip
Next Article 3x bruschetta recepten voor bij de borrel
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

8 reacties

  1. Lori (Mama's Jungle) on 30 oktober 2016 08:03

    Mmm lijkt mij heerlijk! Heb je enige idee hoe lang het goed blijft met de pompoen erbij? Of droogt dat ook helemaal, zeg maar?

    Reply
    • Clarinda on 30 oktober 2016 11:42

      Ook erg benieuwd naar..

      Gr Clarinda

      Reply
      • Mind Your Feed on 31 oktober 2016 14:07

        Die pompoen is gedroogd, dus deze granola kun je rustig een week of 2 bewaren. Maar dat gaat ie niet redden hoor… 😉

        Reply
  2. Renata on 30 oktober 2016 20:26

    Waar haal je vanillepoeder? Ik heb dat nog nooit ergens gezien.

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 oktober 2016 11:07

      Ik heb het bij De Tuinen gehaald.

      Reply
  3. mandy on 6 november 2016 12:20

    En Pompoenpuree, waar vind je dat?
    Ben heel benieuwd, ga morgen aan de slag!

    Reply
  4. Kim Overgaag on 18 januari 2018 18:57

    OMG, dit heb ik NU nodig!
    Lof it, zeker met deze storm nu;-)

    Reply
  5. Maud on 2 oktober 2023 20:10

    Ik ben allergisch voor kokos 🙁 Wat is een leuke vervanging zijn voor de kokosolie?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.