X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Boekweitmuffins met spinazie

Boekweitmuffins met spinazie

1
By Mind Your Feed on 25 augustus 2015 Snacks

Ik weet niet wat ik leuker vind…. zoete baksels uit de oven toveren, of hartige tussendoortjes of broodjes in de oven maken…. Volgens mij wil ik ook  helemaal niet kiezen….Ik word ook steeds handiger in het bakken! Vroeger moest ik ook altijd 5 keer het recept lezen voordat ik mijn baksel de oven in kon schuiven. Maar het gaat me steeds beter af, het gevoel is er zeg maar. En en nu mijn oudste dochter deze week weer naar school is gegaan, wil ik me wel eens wat verder wagen aan hartige muffins. Deze boekweitmuffins met spinazie bijvoorbeeld kan ze dan mooi meenemen in haar broodtrommeltje! 

Boekweitmuffins met spinazie

Althans, die hoop heb ik… want mijn oudste dochter, ze heet Senna, is de laatste tijd nogal in een fase. At ze eerst álles wat los en vast zat en was proeven geen probleem, de laatste tijd is madame wat kieskeuriger geworden. Ik weet niet wat het is, laten we inderdaad hopen dat het een fase is. Maar stiekem denk ik toch ook dat ze gevoelig begint te raken voor wat andere kinderen eten, voor wat er allemaal voor moois in de supermarkt te vinden is en dat ze daardoor wat tegendraads geworden is. Ik heb goede hoop hoor, ze is namelijk wel heel nieuwsgierig, dus dat proeven komt vanzelf wel weer!

Voor deze muffins gebruikte ik een restje ontdooide bladspinazie, de rest gebruikte ik voor een ander recept – waarover binnenkort meer. Maar ik vond het zo zonde om de spinazie weg te doen, dat ik besloot er muffins mee te maken. Ik vond ze in elk geval goed geslaagd, en ik zou dit zeker als tussendoortje meenemen naar mijn werk. Dat heb ik trouwens al gedaan, en koud – de volgende dag – smaken ze nog steeds erg goed. Door de vulling van onder andere linzen en nog wat extra groenten, zijn deze boekweitmuffins met spinazie een stevige snack! Je kunt uiteraard nog meer groenten toevoegen, mijn recepten zijn altijd bedoeld om te inspireren dus ga lekker aan de slag!

Boekweitmuffins met spinazie

Boekweitmuffins met spinazie

Voor 4 stuks: 

  • 100 gr bladspinazie (vers of diepvries, maar dan ontdooid)
  • 50 gr tuinerwten
  • 50 gr ricotta
  • 100 gr linzen (uit pot)
  • 4 zwarte olijven
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 4 el boekweitmeel
  • 1 tl oregano
  • peper
  • zout

Nodig: grote kom, keukenmachine, muffinpapiertjes, muffinvorm

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bladspinazie in de keukenmachine en voeg de ricotta en eieren hier aan toe. Blend totdat de eieren en ricotta goed gemengd zijn en de spinazie goed fijngehakt is. Schep dit mengsel in een kom.

Voeg hier de tuinerwten bij – ik gebruikte diepvries erwten – en schep de linzen ook door het mengsel.

Snij de olijven in kleine stukjes en voeg toe aan het spinazie mengsel. Schep nu het boekweitmeel door het mengsel en zorg dat alles goed gemengd is. Voeg wat peper, zout en oregano toe en schep nog een laatste keer om.

Doe de muffinpapiertjes in de muffinvorm en vul elk vormpje met wat van het beslag. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en schuif de boekweitmuffins met spinazie de oven in. Laat in 25 minuten goudbruin worden. Prik er met een saté prikker even in om te zien of ze droog zijn. De muffins komen het makkelijkst uit het papiertje als je ze even laat afkoelen.

Boekweitmuffins met spinazie

Tip: je kunt deze muffins natuurlijk als tussendoortje eten, maar verwen jezelf eens door deze muffins bij de avondmaaltijd te eten. Een soort mini taartjes bij het diner, yum!

Boekweitmuffins met spinazie

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

boekweit glutenvrij hartig muffins snack spinazie tussendoor tussendoortje voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePruimen plaatcake
Next Article My new roots van Sarah Britton – review
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Kip kerrie salade

Kipsalade voor op brood

1 reactie

  1. Jennie on 8 november 2015 17:42

    Dat lijkt me lekker! Helaas geen ricotta in huis, waardoor zou ik dit kunnen vervangen?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.