X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
borrelbrood havermout

Borrelbrood met olijven

13
By Mind Your Feed on 4 mei 2014 Snacks

Dat ik bewust met mijn voeding bezig ben, houdt niet in dat ik niet van een gezellige borrelmiddag hou! Gezellig met vrienden, buiten in de zon. Of verjaardagen met familie, ik kan daar enorm van genieten. Ook voor hapjes bij de borrel kies ik graag bewust, want ik vind niets zo vervelend als een kater van ‘verkeerd’ eten. Ik krijg dan vaak als snel buikpijn en dat verpest toch een beetje mijn feestje. Vandaar dat ik bij borrels, verjaardagen en andere gezellige momenten vaak dit borrelbrood met olijven op tafel zet. Het is in een handomdraai gemaakt en warm, net uit de oven, smaakt het borrelbrood het allerlekkerste!

Borrelbrood met olijven

Afgelopen week kwam een vriendin vrij onverwachts aanschuiven voor het diner. Ik was alleen thuis met de meiden en we hadden van een vorige keer nog wat soep over en bewaard in de diepvries. Ik had de soep al laten ontdooien toen ik afsprak met mijn vriendin dat ze zou komen eten. Nu vond ik alleen soep ook zo’n saaie maaltijd, dus toverde ik dit borrelbrood op tafel en we hebben zitten smullen. Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten toevoegen, maar met olijven vind ik hem toch wel erg lekker. De olijven zorgen voor smeuïgheid en net even wat extra smaak.

borrelsBorrelbrood met olijven

  • 125 gram havermout
  • 150 ml groentebouillon (gistvrij)
  • 2 eieren
  • ca. 10 zwarte olijven
  • 2 el geraspte pecorino
  • kruiden naar smaak; oregano, tijm, rozemarijn
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl appel cider azijn

Nodig: koffiemolentje of blender, mengkom, cakeblik, bakpapier

Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Maal met een klein koffiemolentje de havermout tot meel. Je kunt dit ook in een blender of hakselaar doen. Maak 150 ml bouillon klaar, je hoeft het water niet helemaal aan de kook te brengen, maar zorg er wel voor dat het bouillonpoeder goed opgelost is. Doe het havermeel samen met de (afgekoelde!) bouillon in de mengkom en voeg de eieren toe. Meng tot een glad beslag. Snij de olijven in stukjes en voeg toe aan het beslag. Doe de kaas en kruiden naar wens in de mengkom en schep goed door. Bekleed het cakeblik met bakpapier. Doe de baking soda en vervolgens de appel cider azijn bij het beslag, schep nog een laatste keer goed door en laat het beslag in de cakevorm lopen. Bak het borrelbrood in ongeveer 40 minuten goudbruin.

Borrelbrood met olijven

Tip: In een papieren zak kun je dit brood nog wel een aantal dagen bewaren. Wat natuurlijk niet gaat gebeuren omdat die borrel zo gezellig is….

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

borrel borrelhap feest glutenvrij inspiratie Kerst recepten snacks voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleVerantwoord snoepen en duurzame producten
Next Article Review Boc’n Roll + winactie
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

13 reacties

  1. De Bakparade on 4 mei 2014 19:58

    Ohh klinkt lekker 🙂

    Reply
  2. marijksels on 4 mei 2014 21:06

    Lijkt me heerlijk!!1

    Reply
  3. Tienie on 5 mei 2014 09:17

    Lekker,heb je een alternatief voor appel cider azijn??

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 mei 2014 09:41

      De azijn is om de baking soda zijn werk te laten doen. Je kunt de azijn + baking soda vervangen door bakpoeder.

      Reply
  4. Julie Hapjesprincess on 5 mei 2014 09:27

    Yum! Heerlijk recept!

    Reply
  5. Lot on 5 mei 2014 19:56

    Wat een leuk heel anders recept.

    Reply
  6. Angelique on 14 mei 2014 17:29

    Vandaag gemaakt en het smaakt heerlijk !! Deze gaan we er in houden 🙂

    Reply
  7. Nicole on 3 augustus 2014 12:07

    Superlekker!!! Bedankt voor het recept!

    Reply
  8. Esther on 4 augustus 2014 21:35

    Wat gebeurt er als de groentebouillon niet gistvrij is? En als ik bakpoeder wil gebruiken, moet er dan ook een 1/2 theelepel in of meer?

    Reply
    • Petra on 12 augustus 2014 21:45

      Ik ben ook heel benieuwd wat er gebeurt als je gewone groentebouillon gebruikt…en anders..waar koop je gistvrije??

      Reply
      • Mind Your Feed on 13 augustus 2014 08:50

        Probeer het maar Petra! Gistvrij koop je bij de natuurwinkel.

        Reply
  9. Petra on 17 augustus 2014 10:11

    Nou, heb t gemaakt…met gistvrije bouillon, heerlijk…voor herhaling vatbaar!

    Reply
  10. Corina on 21 januari 2018 14:18

    Ik heb deze gemaakt maar ipv olijven zongedroogde tomaten gebruikt. Lekker, maar volgende keer mag er wat zout bij.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....