X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Bruschetta Caprese, recept, mozzarella, tomaten, pesto, basilicum, knoflook, balsamico, bruschetta caprese recept,

Bruschetta Caprese

0
By Mind Your Feed on 28 december 2023 Feest, Snacks

Bruschetta Caprese! Yum, nog weer zo’n heerlijk stokbrood hapje voor een gezellige borrel met Oudejaarsavond. Of elk ander moment waarop je gezellig met lieve mensen gaat borrelen en een feestelijk borrelhapje op tafel wilt zetten. Dit recept voor bruschetta Caprese is makkelijk en lekker en net even wat specialer dan een stokbroodje met een smeerseltje. 

Een knapperig ciabatta broodje belegd met smaakvolle tomaten tapenade, mozzarella en natuurlijk wat verse basilicum. Dit is een goddelijk hapje voor bij de borrel met typisch Italiaanse smaken. Wil je lekker uitpakken tijdens de borrel, zet dan zeker deze bruschetta Caprese op tafel!

Bruschetta Caprese, recept, mozzarella, tomaten, pesto, basilicum, knoflook, balsamico, bruschetta caprese recept,

Bruschetta Caprese

Caprese… dan denk je natuurlijk direct aan die klassieker uit de Italiaanse keuken, de salade Caprese! Een fantastische combinatie van smaakvolle tomaten en zachte romige mozzarella, afgetopt met verse basilicum. In de originele salade Caprese hoort geen groene pesto thuis, maar op deze bruschetta Caprese denk ik dat een beetje pesto ook zeker goed zou smaken.

Het geheim van mijn bruschetta Caprese is de friszoete tomaten tapenade… Gebruik hiervoor echt goede smaakvolle stevige tomaten, een goede olijfolie en verse basilicum en maak het tomatenmengsel het liefst al een aantal uren van tevoren klaar. Dan kunnen de smaken goed intrekken en dat maakt dit hapje alleen nóg maar lekkerder! 

Bruschetta Caprese, recept, mozzarella, tomaten, pesto, basilicum, knoflook, balsamico, bruschetta caprese recept,

Meer feestelijke stokbrood hapjes:

Ga jij een gezellige borrel organiseren en wil je meer feestelijke stokbrood hapjes op tafel zetten? Dan heb ik nog wel wat inspiratie voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Bruschetta met brie en cranberry
  • Crostini met pesto, brie en Parmaham
  • Bruschetta met tomaat en basilicum 
  • Crostini met geitenkaas, Serranoham en balsamico vijgen
  • Bruschetta met zalm
  • Crostini met dadelspread, kaas en spekkruimels
  • Bruschetta met roomkaas en Parmaham

Bruschetta Caprese, recept, mozzarella, tomaten, pesto, basilicum, knoflook, balsamico, bruschetta caprese recept,

Bruschetta Caprese, recept, mozzarella, tomaten, pesto, basilicum, knoflook, balsamico, bruschetta caprese recept,

Bruschetta Caprese

Makkelijk recept voor bruschetta Caprese, met smaakvolle tomaten tapenade, zachte mozzarella en verse basilicum.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Borrelhapje
Italiaans
Borrelhapje, Feestelijk, Kerst recepten
Servings: 4

Nodig

  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 3 grote tomaten (pomodori)
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • peper
  • zout
  • olie (om te besmeren)

Bereiden

  • Het is het allerlekkerste om de smaken van de tomaten tapenade lekker lang in te laten trekken, dus maak dit mengseltje gerust al even van tevoren klaar.
  • Snij de tomaten in kwarten, verwijder de harde kern en de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een schaal en voeg hier een flinke scheut olie aan toe (3 a 4 eetlepels), pers er een teen knoflook bij uit en strooi wat peper en zout over de tomaten.
  • Snipper, scheur of snij de basilicumblaadjes fijn – hou er wel een paar achter voor garnering – en meng deze door de tapenade. Laat nu gerust even een uurtje staan. Niet in de koelkast zetten, dan verliest een tomaat namelijk zijn smaak!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het ciabatta brood in 8 sneetjes van gelijke dikte.
  • Maak de knoflook olie klaar door een teen knoflook uit te persen en deze samen met ongeveer 3 el olijfolie te mengen. Besmeer de sneetjes ciabatta aan beide kanten met de knoflook olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er nu wat oregano over en schuif de bruschetta vervolgens de oven in. Bak ze in 6 minuten gaar en knapperig, draai halverwege even om.
  • Laat de mozzarella uitlekken en scheur in fijne stukjes.
  • Haal de bruschetta uit de oven, laat ze heel even afkoelen en schep nu op elk broodje wat van de tomaten tapenade en stukjes mozzarella. Maak nog af met wat basilicumblaadjes.
Calorieën: 273kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 10g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Bruschetta Caprese, recept, mozzarella, tomaten, pesto, basilicum, knoflook, balsamico, bruschetta caprese recept,

Ga jij aan de slag met dit recept voor bruschetta Caprese? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

borrel borrelhapje recepten bruschetta recepten Italiaanse recepten Kerst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBruschetta met brie en cranberry
Next Article Bruschetta met burrata en pancetta
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required