X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
hartige galette

Hartige galette met spinazie en geitenkaas

4
By Mind Your Feed on 8 december 2017 Snacks

Aan inspiratie heb ik eigenlijk nooit een gebrek. Ik hou een boekje bij – ja ja, ik ben zo digitaal! – waarin ik alles opschrijf wat me te binnen schiet. Alle gerechten die ik nog eens wil maken, alle combinaties die me lekker lijken, ideetjes voor de feestdagen. Dat boekje is heilig, dat snap je! Maar mijn lijstje met to make is inmiddels zo lang dat ik soms vergeet wat erop staat…. Dan is het nog wel eens handig om terug te bladeren. Zo zag ik dat ik voor Kerst 2016 had opgeschreven dat ik een hartige galette met spinazie en geitenkaas wilde maken. Dat is er nooit van gekomen, vanwege ernstig tijdtekort. Maar nu dan in de herkansing! 

hartige galette

Ik vroeg afgelopen week op mijn Facebook pagina of ik al moest gaan starten met het delen van de kerstrecepten. Maar het antwoord was toch dat ik nog maar even normaal moest doen. Er moet in deze rare weken tussen Sint en Kerst tenslotte ook nog gewoon gegeten worden. We zitten nog niet aan de rollades en gevulde kalkoenen… en dat doe ik zelf ook nog niet.

hartige galette

Maar, deze weekenden in aanloop naar de feestdagen zijn wel al goed gevuld met eindejaarsborreltjes en feestjes. En toen ik dus mijn boekje doorbladerde en nog eens zag wat ik vorig jaar allemaal nog had willen maken, leek me dit het juiste moment om die hartige galette met spinazie en geitenkaas eens op tafel te zetten. Je zou er – in het kader van normaal doen – nog een kommetje soep bij kunnen eten als avondmaaltijd. Maar voor bij de borrel snij je er kleine stukjes van en proost maar!

hartige galette

Hartige galette met spinazie en geitenkaas

Voor 1 hartige galette voor 6 personen

  • 175 gr speltbloem
  • 100 gr roomboter
  • 2 a 3 el water
  • 3 kleine uien
  • 125 gr spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr spinazie
  • 50 gr kastanjechampignons
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el havermout
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1,5 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • snuf zout
  • olie om te bakken
  • 1 ei

Nodig;

mengkom, keukenmachine met deeghaak (of je handen), rooster van de oven, bakpapier, kleine steelpan, hapjespan, deegroller, vergiet

Bereiden:

Begin met het maken van het deeg voor de hartige galette. Doe hiervoor de bloem met een snuf zout en de oregano in de mengkom en voeg de koude boter in blokjes gesneden toe. Laat de keukenmachine – of gebruik je handen – de ingredienten tot een korrelig deeg kneden.

Als er kruimels zijn ontstaan voeg je een klein beetje water toe zodat je een deegbal kunt vormen. Zet het deeg even weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de ui en snij deze in ringen. Maak de knoflook schoon. Verwarm een klein beetje olie in een steelpannetje en voeg hier de uien aan toe. Fruit deze aan en zet dan het vuur zacht zodat de uien kunnen karameliseren. Pers de knoflook erbij uit en voeg de balsamico azijn toe en laat zo’n 10 – 15 minuten zachtjes bakken.

Verwarm de hapjespan en bak hier de spekreepjes in uit. Voeg de tijm en rozemarijn toe en bak het spek bijna krokant. Schep dan uit de pan maar maak de pan niet schoon.

Borstel de champignons schoon en snij in dunne plakken. Zet de hapjespan weer op het vuur en bak hier zachtjes de champignons in. Voeg dan de spinazie toe en laat dit grotendeels, maar niet helemaal, slinken. Schep uit de pan in een vergiet en druk met een lepel het laatste beetje vocht eruit.

Haal het deeg voor de hartige galette uit de koelkast en leg een vel bakpapier op het werkblad. Bestuif met wat extra bloem en leg het deeg hierop. Rol uit tot een ronde vorm van ongeveer 5 mm dikte.

Bestrooi de bodem van de hartige galette met 2 el havermout. Dit om straks het vocht uit de groenten op te vangen. Strooi daarover nog 2 el Parmezaanse kaas. Hou ongeveer 2 cm aan de randen vrij.

Verdeel dan de gekarameliseeerde uien over de bodem van de galette. Hierover heen schep je het spinazie-champignon mengsel. Daarop komen de spekjes. Verbrokkel daarna de geitenkaas over de galette.

Vouw de randen van de hartige galette naar binnen toe. Kluts een eitje en bestrijk de randen met het ei. Doe dit 2 laagjes over elkaar. Schuif dan het bakpapier met de galette voorzichtig op het rooster van de oven.

Bak de hartige galette met spinazie en geitenkaas in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen, snij in stukjes en proost maar!

hartige galette

Ga jij aan de slag met dit recept voor hartige galette met spinazie en geitenkaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

borrel borrel kerst borrel recepten borrelhapje borrelhapjes frans brood galette recepten hartig brood hartig hapje hartige galette Kerst kerst recepten makkelijke kerst recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSinterklaas recepten voor een heerlijke pakjesavond
Next Article Weekmenu 41 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

Omelet rolletjes met zalm

4 reacties

  1. Rik on 8 december 2017 12:06

    Leuk recept ga ik zeker maken…
    Kerstmenu zou ik niet meer mee wachten want iedereen is wel aan het plannen..
    Andere sites staan er al vol mee..

    Reply
  2. Simone Drektraan on 18 december 2017 13:49

    Ik ben nu bezig dit te maken en zie dat er ook champions in gaan, deze staan niet bij de ingrediënten !

    Reply
    • Mind Your Feed on 21 december 2017 09:31

      Thanks voor jouw oplettendheid!!

      Reply
  3. Ineke on 1 april 2018 20:38

    Ik heb de Galette gemaakt maar vond het beetje tegenvallen. Het deeg smaakte niet lekker maar echt droog.
    Het is veel werk en een lange baktijd gezien het resultaat en de smaak van de inhoud was een beetje vlak. Ik heb me aan het recept gehouden maar goed ik heb het geprobeerd en opgegeten.
    Volgende keer weer iets anders proberen.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.