X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
rucola pistache pesto

Rucola pistache pesto

3
By Mind Your Feed on 25 april 2016 Snacks

Als ik iets lekker vind, dan blijf ik er vaak eindeloos mee variëren. Pesto bijvoorbeeld, ik ben er echt dol op! Op een broodje, door een pastamaaltijd, in een salade met mozzarella, kom maar door hoor! Ik maakte al eerder eens een hele makkelijke pesto met spinazie en walnoten, maar ik vond het tijd voor wat anders. Deze rucola pistache pesto is lekker pittig door de rucola, en daarmee kun je elk gerecht up spicen. Zo simpel, maar dat is wat ik fijn vind aan eten; lekker hoeft niet lastig te zijn.

rucola pistache pesto

Simon komt voor zijn werk regelmatig bij een bedrijf waar noten verpakt worden, en elke keer komt hij dan thuis met zakken vol met lekkers. Niet alleen amandelen – met een chocoladelaagje, oh la la – of cashewnoten, nee de laatste keer kwam hij thuis met 1 kilo pistachenoten. Yumm, zo fijn! Ik vind pistachenoten zo mooi, die paarse én groene kleur in 1 noot, echt prachtig. Ze zijn ook nog een hartstikke goed voor je, dus met een kilo nootjes wist ik echt wel raad. Ik heb ze al regelmatig voorbij laten komen de afgelopen tijd, bijvoorbeeld in de havermoutrepen met aardbei en pistache. En nu mochten ze de hoofdrol spelen in deze rucola pistache pesto.

Pesto heb ik eigenlijk altijd in huis, het is voor mij een hele makkelijke smaakmaker. Een salade met mozzarella en tomaat? Pesto erbij! Een snelle doordeweekse pasta? Pesto erbij! Een stokbroodje op zaterdagmiddag? De pesto mag niet ontbreken… Er gaat zeker een pot in de week doorheen! Afgelopen week ontving ik trouwens een heel mooi pakketje foodpost, met daarin 2 flessen olijfolie van Liquido d’Oro. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan, want een goede olijfolie is maakt een gerecht echt af! De variant met peperoncino ging over de pizza, en de variant met basilico verwerkte ik in deze pesto.

rucola pistache pesto

Traditioneel wordt pesto gemaakt met  basilicumblaadjes, pijnboompitten, goede olijfolie, Parmezaanse kaas en wat knoflook. Maar wat mij betreft kunnen alle groene bladgroenten gebruikt worden voor dit groene goedje. En qua noten kun je ook eindeloos varieren, elke noot heeft zijn eigen positieve eigenschappen qua voedingswaarde, dus waarom zou je het bij pijnboompitten houden? Die zijn trouwens ook nog best prijzig… Nee, als ik een pesto wil maken, dan kijk ik wat voor groens ik in huis heb, en welke noten er nog in de kast staan, en dan laat ik de keukenmachine het werk doen.

rucola pistache pesto

Rucola pistache pesto

Voor 1 potje pesto:

  • 50 gr rucola
  • 50 gr basilicumblaadjes
  • 50 gr pistachenoten
  • 25 gr walnoten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook (met basilicum)
  • 75 ml olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • peper

Nodig; keukenmachine

Bereiden: Verwijder de blaadjes van de basilicum en spoel deze eventueel even af. Doe de rucola, de basilicum, de pistachenoten, de walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.

Knijp 1/2 limoen erbij uit.

Voeg olijfolie toe en draai tot een fijne massa.

Mocht de pesto nog te dik zijn, voeg dan nog wat olijfolie toe.

Breng op smaak met peper.

rucola pistache pesto

Ga je aan de slag met dit recept voor rucola pistache pesto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

basilicum borrel borrelhap borrelhapje feest glutenvrij kerstrecepten noten olijfolie Parmezaanse kaas pasta pesto pistache rucola snack walnoten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article10x havermout ontbijt recepten
Next Article Crostini met pesto, brie en rauwe ham
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

3 reacties

  1. Linda on 25 april 2016 10:21

    Wat een heerlijke recepten!! Ik wil graag een keukenmachine aanschaffen, mag ik vragen welke keukenmachine jij gebruikt?

    Reply
  2. Lisa on 23 juni 2016 12:05

    Misschien een stomme vraag, maar een keukenmachine heb ik niet en ik wil deze eigenlijk ook (nog) niet aanschaffen. Kan het ook op een andere manier? Het ziet er namelijk erg lekker uit en ik wil het graag maken!

    Reply
  3. Manda on 13 juli 2018 14:42

    Pistachenootjes zijn helaas erg duur.
    Een staafmixer is ook prima te gebruiken om pesto te maken.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.