X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
worstenbroodjes

Worstenbroodjes met oude kaas

0
By Mind Your Feed on 27 december 2017 Snacks

Mini worstenbroodjes met oude kaas! Een feestlijk borrelhapje waar je zeker weten iedereen heel blij mee maakt. Kerst is voorbij, we gaan richting Oudejaarsavond. Ik deel de komende dagen wat makkelijke borrelhapjes voor Oudejaarsavond met je. Niets geen lastig gedoe, want nog steeds geen stress… Wat dacht je bijvoorbeeld van deze makkelijke mini worstenbroodjes met oude kaas?!

Dat was de Kerst! Heb jij ook zulke heerlijke dagen gehad? Bij ons begon het feest al op de zaterdag voor Kerst, met een uitgebreid diner met de hele familie. Ruim 30 van mijn liefste mensen bij elkaar, heerlijk! En gisteravond sloten we af met een goed gevulde tafel bij mijn ouders thuis. Voor het eerst in jaren stond niet het gourmetstel aan maar kookten we weer eens zelf. Wat een feestje ook! En nu gaan we echt richting het einde van het jaar. Aftellen maar…!

worstenbroodjes

Ik heb dus genoten van Kerst! Dat begon al in het weekend, waarin ik met de hele familie aan een lange tafel schoof. Iedereen had een gerecht klaar gemaakt, van stoofvlees tot paëlla en van burrito’s tot aardappel gratin. Lekker samen eten, met het bord op schoot en genieten van elkaars gezelschap. Het was een avond voor in de boeken, zo fijn om samen te zijn!

Op Eerste Kerstdag deden we heel rustig aan en waren we met z’n vieren gewoon thuis. Haard aan, gordijnen dicht, een kerstfilm-marathon op Netflix en de borrelhapjes op tafel. Oh, en gewoon in joggingbroek, ook erg relaxed. En gisteren schoven we dus met het gezin aan bij mijn ouders, samen met al mijn zussen, broers en aanhang. Er werd zelfs een hele kalkoen klaar gemaakt. Nou dan weet je dat het Kerst is!

worstenbroodjes

Mini worstenbroodjes met oude kaas

Nu dan aftellen richting 2018. Dit jaar is – ok, dat heb ik nu al zo vaak gezegd – voorbij gevlogen…. Natuurlijk blik ik ook even terug de komende dagen, op mijn eigen manier. Maar vooral maak ik van deze dagen gebruik om je nog wat makkelijke inspiratie te geven voor feestelijke hapjes voor de Oudejaars borrel. Hapjes die zo op tafel staan en natuurlijk wel heel lekker zijn! Zoals deze worstenbroodjes met oude kaas, zo klaar!

worstenbroodjes

Meer feestelijke bladerdeeghapjes:

Op zoek naar meer feestelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel of een feestje? Dan vind je deze recepten misschien ook wel erg lekker:

    • Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt
    • Bladerdeeghapjes met pesto
    • Mini pizza quiche met salami en mozarella
    • Bladerdeeghapje met brie en abrikozenjam
    • Indische bladerdeeghapjes met pittig gehakt
    • Bladerdeeghapje met spinazie en feta

worstenbroodjes

mini worstenbroodjes recept, borrelhapje, bladerdeeg, worstenbrood

Mini worstenbroodjes met oude kaas

Makkelijk recept om zelf worstenbroodjes te maken met chipolata worstjes en oude kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 25 minuten minuten
Borrelhapje
Nederlands
Bladerdeeg recepten, Borrelhapje
Servings: 4

Nodig

  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Scherp mes
  • Kwastje
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 4 runder chipolataworstjes
  • 4 theelepels oude kaas
  • 1 ei
  • sesamzaadjes (voor garnering)

Bereiden

  • Laat het bladerdeeg in zo’n 5 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
  • Snij de vellen bladerdeeg doormidden, zodat je 4 langwerpige velletjes krijgt.
  • Gebruik een scherp mes om het velletje van de worst open te snijden en verwijder dit voorzichtig.
  • Leg op elk velletje bladerdeeg in de lengte wat van de oude kaas. Leg hier het runderchipolata worstje op.
  • Rol dan het bladerdeeg om het worstje heen en druk dit op de rand goed dicht. Leg de worstenbroodjes op de naad en snij in 3 gelijke stukken. Herhaal dit voor de andere velletjes bladerdeeg.
  • Leg de worstenbroodjes op het bakpapier.
  • Kluts een ei in een schaaltje en gebruik een kwastje om de worstbroodjes aan de bovenkant te bestrijken met het ei. Strooi er nog wat sesamzaadjes overheen en schuif de worstenbroodjes voor 12-15 minuten in de warme oven. Serveer met wat curry.
Calorieën: 193kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 6g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 0.3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Ga je aan de slag met dit recept voor worstenbroodjes met oude kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

bladerdeeg borrelhapje bladerdeeghapjes borrel borrelhapje borrelhapje recepten borrelhapjes recepten hapje saucijzenbroodje snacks worstenbroodje worstenbroodje makkelijk recept
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKerstkransjes chocolade fudge
Next Article 20x borrelhapjes voor Oud en Nieuw
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required