X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
bananenbrood met pure chocola, recept voor bananenbrood zonder suiker, lekkerste bananenbrood, zelf bananenbrood bakken

Bananenbrood met pure chocola en kokos

9
By Mind Your Feed on 5 mei 2019 Feest, Zoet

Afgelopen 2 weken vierden we hier vakantie. Echt even het tempo een flink stuk lager en niet al te veel op het programma. Ik merkte voor Pasen al dat de meiden echt zo moe waren. Natuurlijk van school, maar ook van druk gevulde weekenden. En zelf had ik ook wel even pauze nodig. Een moment om weer op te laden. De meivakantie stond hier dan ook in het teken van we zien wel of we wat gaan doen en anders is chillen ook heel fijn! En zo zijn er 2 weken omgevlogen…. Ik dook trouwens vorige week wel nog met Lise – mijn jongste – de keuken in om dit bananenbrood met pure chocola en kokos te bakken. Echt te lekker en een perfect recept voor deze zondag. Zet de koffie maar aan, de oven ook trouwens, en dan kun je direct aan de slag!

bananenbrood met pure chocola

Het ritme was er echt even helemaal uit hoor, tijdens deze vakantie. Normaal zorg ik er namelijk wel voor dat mijn meiden voldoende groente en fruit binnen krijgen. ’s Morgens wordt hier op schooldagen altijd gestart met een groene sap en de dames krijgen ook altijd fruit mee naar school. De afgelopen weken ging het niet zo hard met de fruitschaal en had ik ineens een overdosis aan flink rijpe bananen liggen.

bananenbrood met pure chocola

Lise stelde zelf voor om daar een cake met bananen mee te maken. En zo bakten wij dit bananenbrood met pure chocola en kokos. Ze vind het zo leuk om in de keuken te rommelen, wat dat betreft is ze een kind van haar moeder. Natuurlijk ging het er allemaal heerlijk chaotisch aan toe, maar ik heb ervan genoten. Zo heerlijk om samen met haar te bakken. En ze vond de cake zelf meer dan geslaagd. Dat wil wat zeggen, want normaal moet het zoet, zoeter zoets. Lekker kind! En lekker bananenbrood. Zeker maken hoor!

bananenbrood met pure chocola

bananenbrood met pure chocola, recept voor bananenbrood zonder suiker, lekkerste bananenbrood, zelf bananenbrood bakken

Bananenbrood met pure chocola en kokos

Makkelijk recept voor het lekkerste bananenbrood met chocola
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 40 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Taart en cake
Nederlands
Zoet
Servings: 8

Nodig

  • Zeef
  • Mengkom
  • Mixer met garde
  • Cakeblik 25 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 125 gram havermout
  • 150 ml volle yoghurt
  • 50 gram kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 1/2 theelepel koekkruiden
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • snuf zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het bakpapier even vochtig onder de kraan, frommel tot een prop, trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de cakevorm mee.
  • Zet de zeef op de mengkom en zeef de bloem boven de kom. Doe hetzelfde met het bakpoeder. Haal de zeef nu weg en voeg de havermout en koekkruiden toe.
  • Schenk de yoghurt in de mengkom en voeg de kokosolie toe. Zorg wel dat deze vloeibaar is, laat anders even smelten in een steelpannetje op laag vuur.
  • Tik de eieren boven de mengkom. Prak de banaan op een snijplank en voeg ook toe.
  • Gebruik nu de mixer met garde om de ingrediënten tot een beslag te mengen.
  • Hak de chocolade fijn. Het hoeft geen schaafsel te zijn maar niet al te grove stukken. Meng de chocolade en de kokosrasp door het beslag.
  • Schep daarna het beslag voor het bananenbrood met pure chocola en kokos in de cakevorm. Schuif deze voor 40 minuten de warme oven in. Hou de bovenkant van de cake in de gaten, elke oven is weer anders. Schenk de koffie in en geniet!
Calorieën: 263kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 6g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

bananenbrood met pure chocola

bananenbrood met pure chocola

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Makkelijk recept voor heerlijk bananenbrood met chocola en kokos. Bananenbrood met rijpe bananen, kokosolie, volle yoghurt en pure chocola. Heerlijk smeuig, zacht en zoet.

Ga jij aan de slag met dit recept voor bananenbrood met pure chocola en kokos? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

bakrecepten bananen bananenbrood bananenbrood bakken bananenbrood recept pure chocola rijpe bananen zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleFrozen cappuccino
Next Article Mexican melt sandwich met gerookte kip en avocado
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

9 reacties

  1. marijn on 6 mei 2019 10:09

    Goedemorgen,
    Wat lijkt mij dat een heerlijk bananenbrood.
    Nu zou ik graag willen weten of je de bloem kan vervangen door amandelmeel… zelfde hoeveelheid?

    Hartelijke groet, Marijn

    Reply
    • Alice on 6 mei 2019 11:13

      Dit wilde ik ook al vragen……

      Reply
    • Mind Your Feed on 8 mei 2019 09:36

      Ja, ik denk dat dat wel kan, maar dan zou ik wel iets meer bakpoeder toevoegen, voor de luchtigheid…

      Reply
  2. Susan on 7 mei 2019 18:38

    Ik heb het bananenbrood met chocola en kokos gebakken, maar ik miste echt wat suiker. We vonden het niet zo lekker.
    Nog ‘n vraag mbt de havermout … gebruik je havermoutvlokken of -meel?

    Reply
    • Mind Your Feed on 8 mei 2019 09:34

      Oh jee, dat kan gebeuren! Ik vond het precies zoet genoeg, maar mijn bananen waren ook echt goed rijp! Volgende keer wel wat suiker of honing toevoegen, kan natuurlijk altijd! En ik gebruikte havermoutvlokken.

      Reply
  3. Kirsten on 12 augustus 2019 22:08

    Hoi hoi,

    Ik wil deze graag gaan maken! Kan ik speltbloem gebruiken? En werkt magere kwark ook ivp volle yoghurt?

    Bedankt alvast!

    Groetjes Kirsten

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 09:29

      Je kunt zeker speltbloem gebruiken! Met de magere kwark weet ik niet zeker of het bananenbrood hetzelfde uit de oven komt… ik gebruik meestal juist volle yoghurt/kwark producten. Even proberen dus 😉

      Reply
  4. Monica on 23 april 2020 12:20

    Hey!

    Is de yoghurt echt nodig? of kun je die er uit laten?
    Ik heb geen yoghurt meer en anders moet ik daar speciaal voor naar de winkel en dat is met de huidige maatregelen niet zo handig.. Het enige wat ik verder qua zuivel in huis heb is melk maar dat lijkt me niet echt een goede vervanging toch?

    groeten

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 april 2020 14:11

      Door de yoghurt krijg je een luchtig bananenbrood, maar het kan ook zonder. Voeg dan zeker wel een extra ei toe. En als je bijv. kwark hebt, dan kan dat ook!

      Reply
4 from 3 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.