Havermoutmuffins met chocola

13

Natuurlijk vind ik het heerlijk om af en toe flink te snoepen! Daar kan ik dan echt intens van genieten en ik doe het dan ook regelmatig. Mijn favoriet? Een goed stuk chocola, zonder twijfel! Maar ook als ik net even wat gezonder wil snoepen, dan maak ik er altijd een feestje van. Deze havermoutmuffins met chocola zijn een ware traktatie, en ze zijn eigenlijk nog eens heel gezond. En puur, want ik gebruikte alleen natuurlijke ingrediënten. Gezond en guilt free snoepen dus, deze muffins kunnen elke dag!

Weet je wat pas gezond is? Als je een gezonde levensstijl combineert met af en toe lekker snoepen! Ik probeer ongeveer 80% van mijn eetmomenten gezond te houden, en in die andere 20% is er genoeg ruimte voor lekkers. Chocola, pizza of patat en zelfs een zak chips, ik eet het allemaal hoor! Zo voel ik me er goed bij, is het geen moeten om gezond te eten en ik kan dan ook gewoon alles eten. Ik geloof er niet in dat je bepaalde voedingsmiddelen helemaal moet uitsluiten (tenzij je een intolerantie hebt), je moet er alleen voor zorgen dat je alles met mate doet. Behalve genieten natuurlijk, dat nooit met mate!

Havermoutmuffins met chocola

Balans is mijn sleutelwoord. Is er balans, dan kan alles. En nou ben ik een heel verhaal aan het houden over hoe je gezond kunt eten, maar gezond snoepen kan dus ook. Deze muffins vallen echt in mijn 80%, want ze zijn zo puur en natuurlijk! Ik ging in dit recept voor hele pure chocola, maar je zou bijvoorbeeld ook cacaonibs kunnen gebruiken.

Ik vind het heerlijk om muffins te bakken, maar ben ik nou de enige bij wie de muffins nooit een mooie vorm krijgen? Ik vind dat altijd zo bijzonder…. Ze rijzen wel, maar ze gaan alle kanten op bij mij. Ik ben altijd een beetje jaloers als ik van die mooie goudbruine muffins zie die precies in het midden omhoog gekomen zijn… Bij mij gaan ze altijd júist aan de zijkant omhoog! Wie heeft hier de truc voor? Laat het me weten in de comments!

Havermoutmuffins met chocola

Havermoutmuffins met chocola

  • 75 gr havermout
  • 50 gr havermeel
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 5 dadels
  • 1 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocola

Nodig: keukenmachine, beslagkom, muffinvorm, muffin papiertjes

Bereiden: Laat de dadels even weken in een schaaltje met wat water. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havermout, het havermeel, de eieren, de amandelmelk, de banaan, de dadels, honing en bakpoeder in de keukenmachine en maak hier een glad beslag van. Meng niet te lang!

Hak de pure chocola in stukjes, maak ze goed klein. Je kunt dus ook cacaonibs gebruiken.

Giet het beslag voor de muffins in een beslagkom. Voeg hier de chocola aan toe en schep goed door.

Doe de muffin papiertjes in de muffinvorm en schenk het beslag in de vormpjes. Vul tot ongeveer 2/3 van het papieren vormpje.

Schuif de havermoutmuffins met chocola de oven in en laat in 25 minuten gaar worden. Gaan ze te hard? Dek de muffins dan even af met wat aluminiumfolie. Prik even met een satéprikker om te controleren of ze klaar zijn.

havermoutmuffins met chocola

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

13 reacties

  1. Helaas heb ik niet de tip voor je. . Hoorde ooit wel eens dat je de cake in de oven moet laten afkoelen. .

    Maar deze ga ik snel maken! Lijken me heerlijk !

  2. Ziet er lekker uit!
    Heb je alleen een papierenvormpje gebruikt? Ik zet de papierenvormpjes in een metalen muffinblik. Zo kunnen de muffins alleen maar omhoog rijzen!
    X Emma / etenmetemma.com

  3. Ciliconenbakvormen, in een muffinvorm (6 of 12). Deeg goed roeren en even laten rusten voor je ze in een vorm doet. En een heel goede oven met gelijkmatige hitteverdeling kan de truc zijn. Ik zie de mijne op dit moment goed rijzen (vorige versies deden dat niet), mooi de hoogte in. Nu hopen dat ze niet instorten als ik ze uit de oven haal.

  4. Ik heb helaas geen tip voor je. Wel een compliment. Want na een heerlijke workout heb je mij toch die keuken in gekregen na het lezen van bovenstaand bericht. Goede toevoeging zijn gedroogde cranberry’s erin! Jammie, dit is echt smullen!

  5. Mijn dochter is behoorlijk kritisch als het suiker arm is.. maar deze is ze gek op. Ze smeekt me bijna om een nieuwe lading.. ik vind ze zelf ook heerlijk! De dadels laat ik achterwege..
    Voor deze lading heb ik de chocolade eerst gesmolten om zo een soort brownie te maken. Ook was mijn melk op, dus van Santen kokosmelk gemaakt. Bovendien nog een scheutje vanille toegevoegd..
    Het ruikt heerlijk in huis en ik heb als een kind de beslagkom schoongelepeld 😉

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.