X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
kwarkbolletjes

Kwarkbolletjes met rozijnen

33
By Mind Your Feed on 26 januari 2016 Zoet

Ik kom maar al te graag bij mijn bakker in het dorp en ga vaak met moeite de deur uit met alleen wat ik nodig had. Als ik kom voor een brood, moet ik me echt inhouden om toch niet ook nog wat andere lekkere dingen mee te nemen…. Eierkoeken, krentenbollen, kwarkbolletjes, kaasstengels… Ik ga vaker mét iets extra’s de deur uit dan zonder. Het assortiment van onze bakker is een mooie inspiratiebron, want ik vind het net zo leuk om zelf te bakken. Ik maakte al eens eierkoeken, ontbijtkoek en kaasstengels, en de kwarkbolletjes met rozijnen stonden nog op mijn lijstje. Ik heb ze gemaakt en deel graag het recept met je.

kwarkbolletjes

Gezonde tussendoortjes

In deze laatste week van januari probeer ik toch nog steeds net even gezonder te eten, want project #backtonormal is nog niet klaar! Wat lijkt het begin van de maand al weer een tijd geleden, maar I’m still going strong…. In deze laatste week focus ik mij nog even op de tussendoortjes en snacks, want ook die konden wel een oppepper gebruiken. Vorige maand trok ik nog bijna elke avond een zak chips open, dat doe ik dus deze maand echt niet meer. Even weer terug naar de basis… snoepen en snacken doe ik heus nog wel, maar wel net even bewuster.

Kwarkbolletjes recept

Ik haal mijn inspiratie echt overal vandaan… soms is dat een kookboek, soms een recept dat ik online tegenkom, soms een gerecht dat ik in een restaurant eet, soms zijn dat de losse ingrediënten die nog in mijn koelkast liggen, en soms is dat dus het assortiment van de bakker. Als ik iets lekkers zie – of eet-, wil ik ermee aan de slag. Of er schiet mij ineens iets te binnen wat ik graag zou willen maken, en dan schrijf ik het snel op mijn to make lijstje… Toen ik laatst weer bij de bakker was, lagen de kwarkbolletjes me aan te kijken. Ik heb ze echt al heel lang niet meer meegenomen, dat laagje suiker aan de buitenkant houdt me toch tegen…. Dan maar zelf maken, dacht ik de laatste keer, en zo gezegd zo gedaan.

kwarkbolletjes 6

Omdat ik werkelijk geen idee had hoe ik kwarkbolletjes moest maken, ben ik wel even online gaan zoeken. Want ook bij mij is Google mijn grote vriend voor alles dat ik niet weet…. Op de site van een van mijn favoriete tv zenders – 24 Kitchen! – kwam ik een super eenvoudig recept voor deze broodjes tegen en met een paar kleine aanpassingen maakte ik daar dus deze kwarkbolletjes mee. Ze zijn echt zo klaar, super luchtig, helemaal suikervrij!, en ook nog eens heel erg lekker. Ik heb nog niet geprobeerd of je ze kunt invriezen, want ik heb ze – okee, samen met Senna – achter elkaar opgegeten. Oeps… volgende keer beter!

kwarkbolletjes

kwarkbolletjes

Kwarkbolletjes met rozijnen

Makkelijk recept voor zachte zoete kwark bolletjes met rozijnen
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Ontbijt, Tussendoortje
Nederlands
Brood
Servings: 6 bolletjes

Nodig

  • Schaal
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • 2 lepels

Ingrediënten

  • 125 gram spelt bloem
  • 125 gram volle kwark
  • 75 gram rozijnen
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel olie
  • 1 mespunt vanillepoeder
  • 1/2 eetlepel bakpoeder

Bereiden

  • Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen in een klein schaaltje met wat water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, de kwark, het ei, de olie, vanillepoeder en het bakpoeder in de mengkom en schep om.
  • Giet de rozijnen af en voeg ze bij het beslag.
  • Prak de banaan en doe deze ook in de kom. Schep nu alles nog goed door.
  • Gebruik 2 lepels om bolletjes te vormen van het beslag, leg de kwarkbolletjes op de bekleedde bakplaat en schuif ze de oven in. Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. 
  • Laat nog even afkoelen, besmeer met wat boter en enjoy!
Calorieën: 165kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 7g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

kwarkbolletjes

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Kwarkbolletjes met rozijnen. Zoete bolletjes van kwark en bloem, gezoet met rijpe banaan en rozijnen. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of gezonde snack.

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

brood recepten ontbijt recepten snack recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleChocolade rijstwafel repen
Next Article Mijn goede voornemens voor januari…
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Turkse eieren

33 reacties

  1. Emma on 26 januari 2016 07:18

    Mijn maag begint er spontaan van te knorren, ziet er ongelofelijk lekker uit zeg !

    Reply
  2. linda on 26 januari 2016 08:55

    Ik wist niet eens dat het bestond haha, maar ziet er lekker uit.
    groetjes linda

    Reply
  3. Corina on 26 januari 2016 16:37

    Zo simpel ? Dat zou zelfs mij moeten lukken

    Reply
  4. Sharon on 26 januari 2016 21:23

    Zou je dit ook met soja yoghurt kunnen maken? (Ivm melkallergie)

    Reply
  5. Rachel on 26 januari 2016 22:31

    Zou je dit ook met boekweitmeel kunnen maken?

    Reply
    • Brenda on 6 maart 2017 21:11

      Daar ben ik ook benieuwd naar – Ivm coeliakie ☺️

      Reply
  6. Reynheere linda on 27 januari 2016 12:12

    Enorm lekker

    Reply
  7. Josje on 27 januari 2016 12:35

    Hellup geen reactie maar…….heb spelt volkorenmeel gekocht ipv speltbloem.
    Kan ik de speltmeel ipv gebruiken ?

    Reply
  8. Marianne on 28 januari 2016 08:32

    Heb net zitten smullen van de bolletjes, had geen ei in huis en heb 1 lepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water gebruikt, half rozijnen/ krenten, volkorenspeltmeel, en yoghurt ipv kwark, toen ze in de oven stonden zag ik dat ik de olie vergeten was, ondanks alles zijn ze verrukkelijk.
    Heb een muffin vorm gebruikt, dank je wel voor al je lekkere recepten!

    Reply
  9. Ingrid on 30 januari 2016 13:06

    Heerlijk!
    Had het met volkorenmeel en Griekse yoghurt gemaakt en nog wat amandelen en walnoten toegevoegd.
    Voor herhaling vatbaar!

    Reply
  10. Jeannette on 30 januari 2016 14:29

    Gisteren gemaakt met speltmeel en vandaag met speltbloem. We vonden allemaal met speltmeel het lekkerste. Omdat mijn zoon niet van banaan houd heb ik die vervangen door 4 (voorgeweekte) medjoul dadels. Zowel met banaan en die met dadels zijn erg lekker.

    Reply
  11. christine on 31 januari 2016 16:09

    Vandaag de bolletjes gemaakt volgens recept. Deeg liep alleen enorm uit, dus de bolletjes waren erg plat en allemaal aan elkaar. Misschien beter om ze in een muffinvorm te doen, zoals ik (nu pas) lees en ook zelf had bedacht. Verder wel lekker, geen echte kwarksmaak, en zoals ik hierboven lees, is er veel variatie mogelijk!

    Reply
  12. corina on 7 februari 2016 15:03

    Help, ze smaken heerlijk maar de korst zit los van de vulling ???? Dus het is meer gebakken lucht met een dakje en een klef balletje onderin

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 februari 2016 17:14

      Oh, nee, zeker help! Ik had dat namelijk niet… had je het beslag te lang geklopt?

      Reply
      • Corina on 7 februari 2016 17:47

        Nee alleen geroerd, maar als ik ontbijtkoek maak gebeurt het ook, zo vreemd

        Reply
  13. Petra on 8 februari 2016 19:02

    Oohhh…..deze wil ook maken en eigenlijk nu!! Maar….bananen niet echt rijp om te bakken….tips??

    Reply
  14. Louise on 12 februari 2016 14:48

    Hoi hoi,

    Gisteren gemaakt en waren heerlijk,wel heel plat uitgelopen. Zou je ze ook in siliconen muffin vormpjes kunnen maken?
    Hoor het graag …..

    Groetjes Louise

    Reply
    • Marjolein on 19 april 2016 14:08

      Ik heb ze in siliconen muffin vormpjes gemaakt, ging prima! Ze waren goed gelukt 🙂

      Reply
  15. esther on 12 februari 2016 15:09

    Ik heb geen bakpoeder maar backingsoda hoe kan ik dat nu het goed gebruiken?

    Reply
  16. Roosmarijn on 19 februari 2016 09:00

    Ziet er heerlijk uit! Wil ze dit weekend maken. Zouden ze de vriezer overleven?

    Reply
    • Cindy on 28 augustus 2022 18:24

      Wonderbaarlijk dat je met dit recept echt kleine bolletjes hebt gekregen. Ik ga de volgende keer een muffinvorm ga gebruiken of het recept verdubbelen en een kleine cakevorm gebruik. Nu zijn het bananen krenten koeken geworden. Het heeft ook geen een broodtextuur zoals op de foto, helaas. Em heb toch echt 100% het recept aangehouden.

      Reply
  17. Sandra on 27 februari 2016 18:40

    Voordat ik op mijn suikerinname ging lette at ik graag kwarkbolletjes van de bakker. Ik vond het erg leuk om je recept voorbij te zien komen en heb inmiddels al een paar keer de kwarkbollen gemaakt. Ik vind ze erg lekker en een leuk, gezond alternatief voor die van de bakker! Ook het thuisfront eet ze graag . Super recept! En ook plat zijn ze erg lekker .

    Reply
  18. Marina on 27 juni 2016 18:55

    Deze zijn erg lekker, maar vraagje kunnen deze ook gemaakt worden met Griekse yoghurt of misschien met Allround mild en creamy? Ben benieuwd! Groetjes Marina

    Reply
  19. Kim hendrix on 8 juli 2016 19:57

    Welke ovenstand gebruik je in je recepten (ivm temperatuur)? Hete lucht of boven en onder warmte?

    Reply
  20. leny on 5 oktober 2016 15:19

    hallo reny
    ik heb ze net gemaakt en de bloem enzo verdubbeld had het wel met Turkse yoghurt gedaan en cranberry’s, abrikoos en peer en echte vanille poeder natuurlijk. heb er stiekem al eentje geproefd. heb ze wel in een muffin vorm gedaan maar ze zijn toch super gerezen ik denk door de wijnsteen bakpoeder. ze zijn heeeeerlijk.

    Reply
  21. christine on 6 oktober 2016 10:14

    Zou het ook met boekwijtbloem kunnen?

    Reply
  22. Ineke on 7 maart 2017 11:12

    En alweer een heerlijk recept. Het beslag van de rozijnenbolletjes met een ijslepel op de bakplaat gelegd. Veel te lekker! Dank je wel.

    Reply
  23. Saskia on 12 april 2017 21:23

    ik heb ze gemaakt met half bloem, half volkoren meel en toen in van die siliconen paasei (muffin) vorm.
    een verantwoord / lekker tussendoortje of onderdeel van het ontbijt. mmmmm

    Reply
  24. Sabine on 9 juli 2018 20:20

    Zou het ook met havermeel kunnen?

    Reply
  25. Richarda on 6 maart 2020 09:39

    Wat een goed recept. Ik heb i.p.v speltbloem amandelmeel gebruikt, mespuntje koek/speculaas kruiden, lactose vrije kwark en wat amandel schaafsel erover gestrooid. Ze zijn héérlijk!

    Reply
  26. Astrid on 10 maart 2020 08:51

    Gemaakt met amandelmeel ipv spelt en met Griekse yoghurt ipv kwark. Zonder rozijnen ook, dus zijn het helemaal geen rozijnenbolletjes meer 🙂 Maar wel lekker!!! Een goed basisrecept!!!!!
    Ik probeer het de volgende keer eens mét de rozijnen. Ik haal er ongeveer 10 grote muffins uit.

    Reply
  27. Lies on 31 januari 2021 14:18

    Hier in huis is dit echt een succes recept. Mijn zoon van 8 jaar vraagt regelmatig of ik weer eens kwarkbolletjes wil maken. Dus vanochtend maar weer eens aan de slag gegaan. Ik gebruik altijd muffinvormpjes (de zwart/witte van HEMA) en voeg kaneel en speculaas- en koekkruiden toe. Omdat ze zó in de smaak vallen maak ik er extra veel, zo’n 20 tegelijk en vries ze in, dan hebben we altijd een lekker tussendoortje in huis! 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 2 februari 2021 10:57

      Wat een super goed idee om ze in te vriezen. En leuk om te horen dat jouw zoontje zo enthousiast is, heerlijk zeg!

      Reply
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.