Mijn goede voornemens voor januari…

1

En toen was het ineens alweer eind januari… echt, stop de tijd! Wat gaan de weken toch snel, en wat gaat de tijd toch hard. Sinds ik mij volledig richt op mijn blog, vliegt de tijd voorbij. Een goed teken, want time flies when you’re having fun!… Aan het begin van de maand nam ik me voor om deze januari-maand weer even terug naar de basis te gaan. Na al het feestgeweld in december, met veel te veel lekker eten en drinken, wilde ik deze maand toch weer wat bewuster kiezen voor de gezondere opties. Ik vertelde je dat ik op de #gezonderetoer ging en deelde 6 voornemens om gezonder te gaan eten met je, vandaag vertel ik je hoe het mij de afgelopen maand vergaan is. En hoe het met mijn goede voornemens is afgelopen….

goede voornemens

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik niet geloof in een dieet. En dat ik ook nooit schrijf over afvallen of kilo’s kwijt raken, want dat is totaal niet waar ik mij mee bezig hou. Ik geloof in een bepaalde natuurlijke balans, waarbij je lekker in je vel zit en kunt genieten van het leven. En ik geloof in bewuste keuzes maken, met betrekking tot voeding. Daar voel ik mij zelf ook het lekkerst bij, het grootste gedeelte van mijn eetpatroon is normaal gesproken gezond, en daarnaast bouw ik heel bewust ruimte in voor een goed glas wijn, een toastje met brie, of een lekker stuk chocola. Tijd om te snoepen dus… In december was die balans een beetje doorgeslagen naar de rode wijn – en toastjes met brie – kant, dus het was de hoogste tijd om daar weer wat verandering in te brengen.

Albert Heijn inspireerde mij met 6 goede voornemens om gezonder te eten. Deze goede voornemens gelden voor mij niet alleen voor januari, maar vind ik een mooi streven voor het hele jaar. Zo lastig hoeft het namelijk niet te zijn om nét even wat gezonder te eten, door kleine aanpassingen in je eetpatroon zet je al makkelijk een grote stap in de juiste richting:

Goede voornemens om gezonder te eten:

1: Geniet vaker van groenten en fruit
2: Goed idee: dagje zonder vlees
3: Voedingsvezels, super belangrijk
4: Ga voor goede vetten
5: Lekker variëren
6: Kook wat vaker zelf

goede voornemens

Ik heb mezelf een aantal doelen gesteld aan het begin van de maand, zodat ik echt goed van start kon gaan en ik wist waar mijn focus moest liggen. Mijn uitdaging lag vooral op het gebied van méér groenten en fruit toevoegen, vooral erg veel variëren – niet steeds die boterham met kaas -, lekker alles zelf klaar maken, goede vetten toevoegen, én veel water drinken. Deze maand heb ik stuk voor stuk mijn eetmomenten aangepakt, van ontbijt tot diner, en er verschenen dus ook heel wat fijne, net even gezondere, recepten op de blog.

Ontbijt

Zo ging ik voor het ontbijt weer aan de slag met havermout, mijn all time favorite, waar ik de tips om net even gezonder te eten ook uitstekend op kon toepassen. Havermout is wat mij betreft het makkelijkste ontbijt om lekker in te variëren, ik kreeg in elk geval voldoende tips van jullie om mijn havermout ontbijt net even anders te maken, super leuk! Ook het toevoegen van vers fruit, en gezonde vetten in de vorm van nootjes en pitten en zaden is zo gepiept, en ik ben echt dol op een bite in mijn ontbijt.

goede voornemens

Wil je meer inspiratie om het alledaagse havermout ontbijt gezonder te maken? Bekijk dan dit leuke filmpje nog eens, met de 3 tips die genoemd worden kun je zeker aan de slag!

Lunch

Juist bij de lunch was ik er erg aan gewend geraakt om steeds hetzelfde klaar te maken, in december was er echt weinig variatie te bekennen en maakte ik steeds snel tussendoor een boterham klaar… Daar lag wat mij betreft de grootste uitdaging om de tip om veel te variëren toe te passen, maar volgens mij is dat aardig gelukt. Ook omdat ik deze maand weer wat meer rustige werkdagen had, waarbij ik rond lunchtijd gewoon mijn eigen keuken in kon duiken en zelf voor mijn lunch kon zorgen, ging het mij goed af om steeds weer wat lekkers te eten. Ik maakte onder andere een supersimpel roereitje met zalm en broccoli.

goede voornemens

Een ei is wat mij betreft het ideale uitgangspunt voor een voedzame lunch! Je kunt er namelijk zo eindeloos mee variëren, van bereidingswijze tot aan de combinaties die je maakt met verse groenten en kruiden. Nog meer tips zien? Bekijk dan zeker de video hieronder:

Diner

Oh oh, met al die heerlijke kerstrecepten op de blog in december, was het qua diner wel echt even nodig om weer in balans te komen. Ik eet namelijk niet dagelijks zo’n uitgebreide maaltijd, en met de feestmaand was het wel echt elke dag feest. Heerlijk hoor, maar ik had gewoon zo’n behoefte aan veggies deze maand. Ik maakte een lasagne klaar van zoete aardappel en aubergine, het recept kwam vorige week online.

goede voornemens

Een lasagne is echt een perfecte maaltijd om lekker veel groenten toe te voegen. Ben je op zoek naar meer inspiratie, bekijk dan zeker deze video!

De maand is voorbij gevlogen, en zonder dat ik het idee heb gehad het roer drastisch om te gooien, ben ik met de tips van Albert Heijn echt wel weer de goede richting in geslagen. Wat mij betreft zijn dit goede voornemens voor de rest van het jaar, want ik blijf erbij dat ik me het meest fit voel wanneer ik gewoon een beetje let op wat ik eet. Waar ik de afgelopen maand ook regelmatig heb rondgehangen, is de AH Community. Een leuke plek om met mede foodies van gedachten te wisselen, vragen te stellen en inspiratie op te doen. Mijn recepten heb je daar langs zien komen, maar ook mijn tips om mijn goede voornemens vol te houden deel ik daar. Neem zeker eens een kijkje!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Albert Heijn. Lees mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.