Spinazie balletjes met kaas

4

Wow, wat lijkt het toch al weer lang geleden, de feestdagen liggen al weer een maand achter ons. Ik mocht met Kerst de borrelhapjes verzorgen, en ik heb toen al heel wat makkelijke en lekkere recepten met je gedeeld, maar deze hapjes had ik nog bewaard. De spinazie balletjes met kaas zette ik namelijk ook op tafel, maar ik had er in mijn planning van december echt geen ruimte meer voor om het recept nog online te zetten. Geen probleem toch, dan heb ik nu nog een heel verantwoord borrelhapje voor je. Heb je deze maand nog een feestje, zet dan zeker deze makkelijke bites op tafel. Of maak ze klaar voor in je lunchtrommeltje, ze zijn namelijk koud ook hartstikke lekker!

Januari zit er bijna op en ik vond het een heerlijke maand. December was ook heerlijk, maar vooral heel druk en heel hard werken. In januari heb ik heel bewust wat meer tijd voor mezelf gemaakt, zodat ik ook weer een beetje in het moment kon leven. Dat vind ik namelijk zó belangrijk, om lekker in mijn vel te zitten moet ik gewoon echt voldoende tijd en aandacht aan mezelf geven, en niet maar door blijven lopen en chaotisch doen. Ik bedoel, dat gaat best even goed, maar na mijn burn out van vorig jaar herken ik de signalen van dat het te veel is tegenwoordig heel erg goed. Dus deze maand ging ik even terug naar de basis, en ook qua eten.

spinazie balletjes met kaas

En weet je, eigenlijk viel me dat echt honderd procent mee. Ik dacht dat ik er meer moeite mee zou hebben om af te kicken van al die driegangen maaltijden, of makkelijke patatjes uit de oven. En die fles wijn laten staan, dat lukte me ook erg aardig deze maand. Behalve in het weekend dan, maar het moest wel een beetje leuk blijven. Ik hou namelijk absoluut niet van dieten, en als ik mezelf deze maand direct alles zou ontzeggen dan had ik doodongelukkig geworden. Dat wilde ik maar even voorkomen… Dus op z’n tijd gewoon wat lekkers, maar wel de focus op net weer even bewuster en gezonder.

En nu is het al weer bijna februari. Een bijzondere maand, want ik vier dan mijn verjaardag. Dit jaar ga ik 35 kaarsjes uitblazen, en ik vind het nogal wat. Het is zeg maar officieel nu richting de 40… En dat klinkt toch wel oud…. Klinkt vooral, want ik voel me dus eigenlijk helemaal niet oud! Ik ga in elk geval eens heel hard nadenken over welke verjaardagstaart ik voor mezelf ga maken, en verder staan er al heel wat leuke dingen op de planning. Februari gaat niet zo heel gezond als januari worden, dat kan ik je alvast wel vertellen…haha!

spinazie balletjes met kaas

En dan nu die spinazie balletjes met kaas, die ik dus in een grote batch klaar maakte. Ze waren letterlijk binnen 5 minuten op, laat dat maar aan ons over. Ik zal maar wel eerlijk opbiechten dat ik er met Kerst een beetje truffelmayonaise bij had gezet om te dippen, maar ook zonder de mayo is het een heerlijk hapje voor bij de borrel of voor tussendoor. Ik zou dan ook zeker lekker veel klaarmaken, want ze zijn prima te bewaren in de koelkast! Ik gebruikte trouwens Panko voor deze balletjes, dat is Japans paneermeel dat ik gewoon bij de supermarkt kon kopen. Het geeft net even extra bite en zorgt voor een luchtiger hapje.

spinazie balletjes met kaas

Spinazie balletjes met kaas

Voor 15 – 20 stuks:

  • 100 gr verse spinazie
  • 75 gr geraspte kaas, extra belegen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr Panko breadcrums
  • 2 eieren
  • peper
  • zout

Nodig; keukenmachine, bakplaat, bakpapier

Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.

Maak de ui schoon en snij in grove stukken, schil de knoflook. Doe de ui samen met de knoflook en spinazie in de keukenmachine en hak tot fijne stukjes. Voeg nu de geraspte kaas toe, de eieren, het broodkruim en een snuf peper en zout en mix nog even goed door. Is het beslag te nat, voeg dan nog wat panko toe, je moet er zo kleine balletjes mee kunnen draaien.

Maak je handen even nat onder de kraan, en maak balletjes van het beslag ter grootte van een flinke knikker. Of een cherry tomaat, wat je wilt, als ze maar niet al te groot zijn. Leg de spinazie balletjes met kaas op de bekleedde bakplaat. Schuif ze voor 15 tot 20 minuten de warme oven in, ze zijn klaar als ze mooi bruin gekleurd zijn. Laat ze even afkoelen, je zult zien dat ze nog iets knapperiger worden. Ze zijn lauwwarm heerlijk, maar koud ook, enjoy!

spinazie balletjes met kaas

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Zag de balletjes en kreeg meteen zin om ze te maken. Had geen spinazie, toen maar bloemkool gebruikt.
    Verder precies hetzelfde gemaakt. Ze zijn heerlijk. Bedankt

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.