X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
semifreddo van yoghurt

Semifreddo van yoghurt met bosvruchten

1
By Mind Your Feed on 21 december 2016 Feest, Zoet

Met Kerst is er altijd plaats voor een toetje! Of nou ja, eigenlijk meestal niet meer, maar dan máák ik plaats voor een toetje. Of nagerecht, laat ik het iets sjieker houden in deze feestelijke dagen. Er hoort gewoon nog een dessert bij, en het liefst eentje waarvan de monden openvallen. Dat de ooh’s en aah’s over de tafel vliegen, ja toch? Dan heb ik vandaag een geweldig recept voor je. Deze semifreddo van yoghurt met bosvruchten is namelijk foolproof, maar zo lekker. En slechts 5 ingrediënten, soms is het leven niet zo ingewikkeld hoor!

semifreddo van yoghurt

Ik hou daar van hoor, makkelijke recepten waar je indruk mee kunt maken. En dat lukt met deze semifreddo van yoghurt zeker. Semifreddo betekent in het Italiaans half koud, en kan dus in theorie van allerlei ingrediënten worden gemaakt. Traditioneel zitten er ook opgeklopte eiwitten in, maar omdat ik dit jaar met een zwangere zus aan de Kersttafel schuif, heb ik de eieren eruit gelaten. Verder kun je helemaal los gaan, of je kiest voor chocola, fruit, limoncello, nootjes, niks is te gek.

semifreddo van yoghurt

Afgelopen zomer at ik in Italië al zo vaak semifreddo. Half koud dus, net geen ijsje meer. Heerlijk verfrissend als het warm is, maar ook een frisse afsluiting van een uitgebreid diner. Ha, komt dat even goed uit! Want ook bij ons wordt er met Kerst standaard veel te veel gegeten… Dan zit ik niet meer te wachten op een zwaar nagerecht. Deze semifreddo van yoghurt is dan het perfecte toetje, waar je echt niet mis mee kunt gaan.

semifreddo van yoghurt

Maar wel een waarschuwing… dit is echt te lekker! Dat zul je al merken terwijl je de semifreddo klaar maakt. Je moet tenslotte even proeven of ie zoet genoeg is. Nou, ik kan je vertellen, ik heb denk ik wel 10 keer de spatel volledig afgelikt. Echt, no shame…. Ik begon me zelfs een beetje zorgen te maken of er wel genoeg over zou zijn voor mijn semifreddo, die nog de vriezer in moest. Als je je echt niet in kunt houden, moet je de hoeveelheden maar verdubbelen, dan zit je zeker goed!

semifreddo van yoghurt

Semifreddo van yoghurt met bosvruchten

Nagerecht voor 6 personen:

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml mascarpone
  • 3 el poedersuiker
  • 3 el aardbeienjam
  • 15 (diepvries) frambozen
  • bosvruchten ter decoratie; blauwe bessen, rode bessen, frambozen
  • paar blaadjes verse munt

Nodig; keukenmachine met mixer of handmixer, grote mengkom, spatel, bakpapier, cakeblik

Bereiden: Schep de mascarpone in de mengkom van de keukenmachine. Voeg hier de yoghurt aan toe en zet de mixer (van de keukenmachine) aan. Meng tot een luchtig geheel en voeg dan naar smaak – je moet wél even proeven… – de poedersuiker toe. Als je van een wat frissere smaak houdt, dan doe je iets minder suiker.

Haal de mengkom nu onder de keukenmachine vandaan en spatel voorzichtig de aardbeienjam door de mascarpone met yoghurt. Zo ontstaat een soort marmereffect.

Voeg ook ongeveer 10 frambozen toe aan de semifreddo van yoghurt. Roer nog voorzichtig door.

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Plastic folie kan ook. Stort het mengsel voor de semifreddo in de vorm en gebruik een spatel om de bovenkant netjes recht te maken.

Zet de semifreddo van yoghurt nu voor minstens 3 uur in de vriezer. Een hele nacht kan ook! Haal ongeveer 10 minuten voor het aansnijden uit de koeling en maak de semifreddo af met bessen, extra frambozen en wat blaadjes munt.

semifreddo van yoghurt

Voorbereiden

Deze semifreddo kun je 2 dagen van tevoren klaar maken, dus no stress! Bewaar afgedekt in de vriezer.

kerstrecepten

Ga je aan de slag met dit recept voor semifreddo van yoghurt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

dessert kerst ijstaart kerstdessert kerstnagerecht makkelijk nagerecht kerst mascarpone nagerecht kerst rood fruit semifreddo semifreddo yoghurt toetje kerst yoghurt
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGnocchi van courgette met salieboter en Parmezaan
Next Article Kerststol met amandelspijs en rozijnen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

1 reactie

  1. M. Esser on 12 december 2017 15:26

    kan de semifreddo van yohurt en bosvruchten ook 2 weken tevoren gemaakt worden? of heeft dit
    invloed op het geheel?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....