Luisteren naar je lijf, hoe doe je dat?

1

Luister naar je lijfJe moet wel luisteren naar je lijf, krijgen we vaak te horen als we ziek zijn. Ziek nog maar even uit, luister goed naar jezelf, dat is het advies. Maar waarom wordt dat alleen gezegd als we ziek zijn? Waarom luisteren we niet naar ons lijf als we niet ziek zijn? Luisteren naar je lijf, is eigenlijk iets wat je dagelijks zou moeten doen. Je kunt je er zoveel beter bij voelen!

Veel mensen lopen met vage klachten en zijn niet fit. Klachten die het resultaat zijn van een druk bestaan met veel stress, weinig beweging, weinig ontspanning en ongezond eten. Dan ben je volgens onze ‘normen’ niet echt ziek, maar echt lekker in je vel zit je ook niet…

Ik durf te zeggen dat deze klachten opgelost kunnen worden door te luisteren naar je lijf en door goed voor je lijf te zorgen. Door het te verzorgen met goede voeding en voldoende aandacht. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Hoe weet je wat je lijf te vertellen heeft, hoe kun je begrijpen wat het nodig heeft?

Luisteren naar je lijf

Luister naar je lijfVier belangrijke onderdelen van ons lijf vertellen je hoe jij je eigenlijk echt voelt. Hoe gezond en fit je werkelijk bent, kun je afleiden door deze vier onderdelen eens kritisch te onderzoeken.

  • hoofd

Hoe voelt je hoofd? Heb je vaak last van hoofdpijn? Of ben je wazig in je hoofd, kun je moeilijk concentreren, kun je slecht focussen?

  • buik

last van je darmen? Buikkrampen? Een pijn in je rug, die doorstraalt naar je buik? PMS-klachten, of andere menstruele klachten?

  • huid

Hoe fit is jouw huid? Heb je last van ontstekingen, eczeem, acné? Straalt jouw huid, heeft ie zijn natuurlijke gloed, of is je huid dof?

  • stemming/energie

Hoe is jouw energie? Ben je moe, kosten kleine handelingen je veel moeite en heb je weinig zin om dingen te ondernemen? Ben je somber, last van lusteloosheid, een winterdip of depressieve gevoelens?

Herken je deze ‘vage’ klachten? Voor mij zijn dit duidelijke signalen dat je niet lekker in je vel zit! En zo zijn er natuurlijk nog meer symptomen van niet fit zijn. Het luisteren naar je lijf is een eerste stap die je kunt nemen om weer fitter te worden en beter in je vel te komen. Neem dus eens de tijd om je lijf aan een check te onderwerpen, wat voel je waar? Hoe voel jij je echt?

Het goede nieuws is dat er wat aan te doen valt aan die vage klachten! Pure en natuurlijke voeding kan een oplossing zijn en kan deze klachten zeker verminderen of zelfs oplossen. Elk mens is uniek en ook elke klacht is uniek. Dat wat voor de een werkt qua voeding, werkt niet per sé voor de ander ook. Ga dus niet zonder kennis zomaar schrappen in je voedingspatroon, de kans is groot dat je daar niet fitter van wordt….

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op! Je kunt me mailen op reny@mindyourfeed.nl

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

Inspiratiefoto’s; foto 1 en foto 2

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.