Dromen waarmaken

0

Tegenwoordig hoor je steeds vaker mensen zeggen dat zij hun dromen willen waarmaken. Deze mensen willen hun hart volgen en doen waar zij echt gelukkig van worden. Daarmee een bepaalde vrijheid creëren en van daaruit nieuwe maar vooral onbekende wegen bewandelen. Op avontuur gaan en kijken waar het schip strand. Nee heb je en ja kan je krijgen. Deze mensen willen vooral geen spijt krijgen van het feit dat zij geen poging hebben gewaagd om voor hun droom te gaan in hun leven. You only live once, right?

Dromen waarmaken….. Wat houdt dat eigenlijk in? En wat kan je doen om van je dromen je realiteit te maken? Droom je wel groot genoeg? Of misschien juist te groot? Er kan een licht paniekerig gevoel ontstaan als deze vragen voorbij schieten in gedachten. Voornamelijk wanneer je geen concrete antwoorden op deze vragen kan geven. Misschien durf je er wel geen antwoord op te geven?

Stop. Haal even diep adem.

Dromen waarmaken

Dat hoeft ook helemaal niet. Net als met zo veel zaken is dit een proces. Je moet ergens beginnen en naarmate je groeit in dat proces zal alles duidelijker en tastbaarder worden. De betekenis en lading van het woord droom is daarnaast voor iedereen anders. Probeer in gedachten te houden dat jouw droom, groot of klein, iets van jou is. Alleen jij bepaalt wat in jouw ogen een droom genoemd mag worden. Iets wat het helemaal waard is om voor te gaan. Zo! Dat is dan ook meteen de wereld uitgeholpen!

Iedereen heeft een droom of zelfs meerdere dromen. Kijk er naar zoals kinderen dat ook doen. Als je er niet voor gaat hoe weet je dan wat wel of niet haalbaar is? Je droom kan te maken hebben met een avontuur dat je graag zou willen ervaren. Een baan bemachtigen waarbij het niet voelt alsof je aan het werk bent, maar simpelweg plezier hebt in wat je doet. Misschien wil je wel iemand dolgraag ontmoeten die jou geïnspireerd heeft om bepaalde stappen te nemen in jouw leven. Al zou je het gras een keer willen maaien in een of ander voetbalstadion.

 

Dromen waarmaken

Maar hoe pak je zoiets aan? Heb je bijvoorbeeld moeite met het formuleren van jouw droombaan? Probeer het jezelf niet al te lastig te maken. Lukt het je niet een functietitel te bedenken of bij welk bedrijf je werkzaam zou willen zijn dan is starten met een gewenste taakomschrijving ook voldoende. Misschien kun je visualiseren hoe de omgang met collega’s zal zijn. Hoe je het zou willen hebben qua steun en of aangeboden mogelijkheden met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijf. Schrijf alles op! Niks is te gek. Zelfs niet het gevoel omschrijven dat door je heen zal gaan als je jouw droombaan hebt bemachtigd. Visualiseren is, naast daadwerkelijke stappen ondernemen, een zeer sterke tool ter ondersteuning.

Misschien kom je er gedurende het proces achter dat het toch niet helemaal is wat je er van verwacht had. Prima. Je hebt het geprobeerd en je bent er voor gegaan. Soms is het einddoel niet het belangrijkste, maar juist de weg er naar toe. Wat nog belangrijker is om te onthouden: dromen raken niet op. Je kan en mag altijd nieuwe bedenken.

Dromen waarmaken

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.