5x boekweit inspiratie

0

Naast een enorme voorraad havermout, heb ik ook altijd boekweit in huis. In alle vormen, van meel tot grutten, en ik ben er misschien nog wel gekker op dan op havermout. Want net als met havermout kun je namelijk zo ontzettend veel lekkers maken met boekweit! Van ontbijt tot diner, het komt bij mij regelmatig op tafel. Vandaag deel ik 5 x boekweit inspiratie met je, ga jij er ook mee aan de slag?

Boekweit inspiratie

Boekweit is geen graansoort, maar een kruidachtige plant, waarvan de vruchtjes – de korrels – gegeten kunnen worden. Je hebt boekweit in verschillende vormen; korrels, vlokken of meel en je kunt er alle kanten op. Boekweit is glutenvrij en bevat veel B vitaminen en magnesium.

boekweit inspiratie

Sinds een tijdje is boekweitmeel gewoon te koop bij de supermarkt, voor de vlokken of de korrels moet je wel naar de natuurwinkel. Al heb ik de korrels ook wel eens bij de supermarkt gezien. Ik plan meestal eens in de zoveel tijd een bezoekje aan de natuurwinkel in en dan maak ik een enorme lijst met wat ik allemaal wil kopen. Boekweitvlokken en korrels staan altijd op de lijst, net als bouillonblokjes, plantaardige melk, mayonaise en kefir.

boekweit inspiratie

Je kunt met boekweit namelijk alle kanten op. Van ontbijt tot diner kun je er allerlei lekkers mee maken. Ik hoor vaak dat deze pseudograan nog niet zo geliefd is, omdat niet zo duidelijk is wat je er nou mee kunt doen. Daar breng ik vandaag verandering, ik geef je 5 x inspiratie! De titels én de foto’s zijn aanklikbaar, zo kom je bij het recept!

5 x boekweit inspiratie

Mijn allerfavorietste manier om boekweit te eten, is in een ontbijtje. Ik hou absoluut niet van warme pap als ontbijt, maar dat hoef je er natuurlijk niet mee te maken. Ik eet mijn boekweit koud en zet het de avond van tevoren al klaar in de koelkast. De volgende ochtend hoef ik alleen maar de boekweit uit de koelkast te pakken en dan maak ik mijn ontbijtje verder af. Handig!

Boekweitpap

Boekweit pap

Dit is mijn good old boekweitpap. Net zo makkelijk als overnight oats, maar ik vind deze boekweitpap stiekem toch nog net even lekkerder dan een pap van havermout. Boekweitpap kun je ook nog helemaal afmaken met fruit, noten en chocola. Een feestje in de ochtend!

Crunchy boekweit ontbijt met banaan

boekweit ontbijt met banaan

Dit ontbijtje maakte ik pas kort geleden voor het eerst en staat nu regelmatig op mijn ontbijttafel. Zo lekker, het is net alsof je een toetje als ontbijt eet. En het leukste vind ik ook hier weer om helemaal los te gaan met het maken van allerlei verschillende creaties met vers fruit, noten en chocola.

Boekweit wraps

Boekweit wraps

Oh, hier wordt het wel lastig om te kiezen tussen havermout en boekweit…. Want ik maak namelijk ook regelmatig heerlijke havermoutwraps… Maar deze wraps van boekweit zijn toch net even weer anders van smaak, en het is natuurlijk wel heel belangrijk dat je blijft afwisselen qua granen!

Boekweit pizza

boekweit pizza

Pizza staat hier bijna elke week wel op tafel! En dan wel een heerlijke zelfgemaakte pizza, belegd met veel groenten en zelfgemaakte tomatensaus. Deze pizza van boekweit wisselen we af met havermoutpizza, maar soms maken we ook pizza van spelt of juist een combinatie van verschillende meelsoorten.

Boekweit risotto met ui en doperwten

Boekweit risotto

Dit is mijn alternatief voor de witte rijst risotto. Waar ik overigens ook heel graag van geniet, maar bij mij draait alles om de balans. En dus kies ik ook regelmatig voor een net even gezondere variant, gemaakt met boekweitkorrels. Lekker in de zomer, met een glaasje wijn erbij! Of in de winter, dat kant natuurlijk ook, haha!

Volgens mij kun je zo wel even vooruit met boekweit. Wat is jouw favoriete gerecht met boekweit? Laat je het weten in de comments?

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.