Positief denken. Hoe doe je dat?

4

Het is een feit dat wij mensen miljoenen gedachten op een dag door ons hoofd laten gaan. Zijn dit alleen maar positieve gedachten dan is dat geweldig! De realiteit is dat er ook negatieve gedachten tussen zitten. Het woord negatief klinkt misschien heel zwaar voor de meeste mensen. Niemand geeft namelijk graag toe ook wel eens negatieve gedachten of emoties te ervaren. Echter onder negatief zijn valt bijvoorbeeld niet alleen klagen of opzettelijk vervelende zaken over anderen of jezelf uitten. Hieronder valt namelijk ook verdriet en zorgen hebben. Iets wat heel menselijk is en waar iedereen op z’n tijd mee te maken heeft. Toch kun je ook in die situaties positief denken! Lees verder om te lezen hoe je dat doet.

Tegenwoordig heb je mindfulness, mediteren, yoga en vast nog wel meer tools om onze gedachten tot rust te laten komen. Allemaal om er voor te zorgen dat in situaties waarbij een dosis stress om de hoek komt kijken, wij toch de rust in onszelf bewaren. Deze technieken vergen veel doorzettingsvermogen en vooral  tijd om volledig onder de knie te krijgen. Geduld is hier dan ook het sleutelwoord. Maar wat doe je in de tussentijd? Wanneer de drempel voor jou nog te hoog is om dit soort activiteiten daadwerkelijk uit te gaan voeren? Of dat het financieel niet haalbaar is? Is het voor jou als persoon zijnde dan niet weggelegd om volledige rust te kunnen ervaren? Het  antwoord op deze vragen luidt:  Dit is echt voor iedereen mogelijk, in wat voor situatie je jezelf ook mag bevinden.

Positief denken

Er zijn genoeg onderdelen van yoga, meditatie en mindfulness die je kan gebruiken om een begin te maken. Bewustwording is iets wat stap voor stap gebeurt en er is totaal geen haast bij. Wees dus vooral niet te streng voor jezelf. Met een beetje creativiteit en een speelse manier van benaderen kan je al een heel eind komen.

Het gebruiken van affirmaties is zo’n creatieve en laagdrempelig methode. Het is een zeer krachtige techniek waar je echt baat bij kunt hebben. Het is simpel en eenvoudig toe te passen gedurende de gehele dag. Affirmaties zijn korte zinnen en teksten waarin je het positieve benadrukt.

Affirmaties kan je op drie verschillende manieren gebruiken:

 1. opschrijven
 2. hardop opzeggen
 3. in gedachten opzeggen

Je kan een combinatie van bovenstaande methodes toepassen of er eentje uitkiezen. Daarnaast ben je ook helemaal vrij om je eigen affirmaties te formuleren. Hoe awesome is dat?! Kies wat bij je past  en maak het gemakkelijk voor jezelf. Niet alles in het leven moet ingewikkeld of moelijk zijn toch?

Positief denken

Wat je eigenlijk doet met deze techniek is jezelf geruststellen en zorgen dat je de situatie van een positieve kant gaat benaderen. Voorbeelden van positieve affirmaties zijn:

“Het leven is er voor mij en niet tegen mij”

 

“Alles is goed. Nu. Op dit moment”

 

“Wat er ook gebeurt, de situatie zal zich oplossen op een manier die voor iedereen het beste is”

Affirmaties horen krachtig te zijn. Niet alleen in woorden, maar ook de uitvoering er van. Kijk onderstaand filmpje van een hele jonge maar goede leermeester!

Misschien dat je er in het begin wat moeite mee zal hebben, om zo tegen jezelf te praten. Maar hoe meer je het herhaalt, des te meer het je nieuwe waarheid zal worden. Jij bent de baas over je eigen gedachten! Stay positive!

Positief denken

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

 1. Maar “negatieve”gedachten en gevoelens zijn toch de logische tegenpool van al het positieve? Het mooie is,als je zorgen of verdriet kunt zien en beseft,dat het ook weer over gaat,dat ook rust brengt.

  • Hi Izerina,

   Daar heb je helemaal gelijk in. Het gebruiken van affirmaties is een goede techniek voor wanneer de negatieve gedachten/emoties overheersen.

   Het zou fantastisch zijn als iedereen zou begrijpen dat niks blijvend is. Dit geldt voor zowel fijne als minder fijne momenten. That’s life. Helaas is dit niet iets waar iedereen zich bewust van is. Daarom is het belangrijk dit soort informatie te verspreiden. Jouw reactie draagt daar ook aan bij. Heel fijn! Liefs

 2. I agree with Monkee Maker – stop being so fabulous (it’s okay to stop now that I have got my mini-quilt!!!!!) – I’m feeling really intimidated now and don’t know whether I can continue with the quilt I was doing for you – it’s just not going to be good enough!!!!As for what to do next – can’t help you there unless you fancy coming further North and helping me with all the stupid orders I seem to have got myself!Lucy x

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.