Weekmenu 19 makkelijke maaltijden

1

Zo, dat was de eerste week na de vakantie. Vanaf nu nog 8 weken tot de grote zomerbreak, en dat vind ik eigenlijk nog best ver weg klinken. Maar zoals ik inmiddels wel weet vliégen de weken hier voorbij en is het dus zomervakantie voordag ik het door heb. Als alleen het weer nou een beetje wil gaan meewerken… dat zou fijn zijn! Ik heb aan het begin van het voorjaar gemerkt dat ik de zon een beetje kan afdwingen door vooral veel frisse en lichte recepten in het weekmenu te zetten. En dat is dan ook precies wat ik voor aankomende week heb gedaan. Schrijf je weer mee?! 

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #19 makkelijke maaltijden

Maandag

bloemkool risotto

Ik probeer het erin te houden, geen vlees op de maandag. Niet altijd met goedkeuring van de carnivoorbloemkoolrisotto met champignons in huis, maar die doet het er maar mee. Deze is zo romig dat je bijna vergeet dat je geen rijst eet….

Dinsdag

soto ajam

Tijd voor soep! Mooi weer, slecht weer, soep kan altijd! Ik heb al heel lang mijn favoriete soep en sinds ik weet hoe ik soto ajam (Indonesische kippensoep) zelf klaar moet maken, ben ik niet te stoppen….

Woensdag

gevulde courgette met gehakt

Extra groenten op tafel zetten en de pasta (of koolhydraten) gewoon eens laten staan is echt super eenvoudig als je deze gevulde courgettes met gehakt, paprika en mozzarella op tafel zet. Italiaans, maar dan net even lichter!

Donderdag

zoete aardappelpizza

Wat mij betreft kan pizza echt elke avond…. Als je bijvoorbeeld deze zoete aardappelpizza met groene pesto en mozzarella klaar maakt, zie ik niet waarom het op een doordeweekse donderdag geen pizzanight kan zijn.

Vrijdag

quiche met witte asperges en zalm

Vrijdag = visdag. En ik ben helemaal niet gelovig ofzo, maar ik vind het voor mezelf wel een mooi thema. Ik eet namelijk echt te weinig vis, naar mijn mening. En nu de asperges nog volop verkrijgbaar zijn, maak ik er deze heerlijke quiche met witte asperges en zalm mee.

Zaterdag

tosti met gerookte zalm

Vooruit, nog een keer vis. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. De zaterdaglunch kan ik altijd lekker zelf bepalen, omdat meestal iedereen toch het huis uit is. Met een restje van gisteren maak ik deze tosti zalm, avocado en Parmezaan klaar.

Zondag

gebakken havermout

Oh, ik hou van de zondag…. uitslapen zit er eindelijk weer in, want de meiden gaan tegenwoordig zelf naar beneden toe als ze wakker zijn. En dan rustig opstarten, kopje koffie, en dit heerlijke havermout ontbijtje met rood fruit om de dag mee te starten. Mij maak je hier gelukkig mee!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.