Borrelbrood met olijven

13

Dat ik bewust met mijn voeding bezig ben, houdt niet in dat ik niet van een gezellige borrelmiddag hou! Gezellig met vrienden, buiten in de zon. Of verjaardagen met familie, ik kan daar enorm van genieten. Ook voor hapjes bij de borrel kies ik graag bewust, want ik vind niets zo vervelend als een kater van ‘verkeerd’ eten. Ik krijg dan vaak als snel buikpijn en dat verpest toch een beetje mijn feestje. Vandaar dat ik bij borrels, verjaardagen en andere gezellige momenten vaak dit borrelbrood met olijven op tafel zet. Het is in een handomdraai gemaakt en warm, net uit de oven, smaakt het borrelbrood het allerlekkerste!

Borrelbrood met olijven

Afgelopen week kwam een vriendin vrij onverwachts aanschuiven voor het diner. Ik was alleen thuis met de meiden en we hadden van een vorige keer nog wat soep over en bewaard in de diepvries. Ik had de soep al laten ontdooien toen ik afsprak met mijn vriendin dat ze zou komen eten. Nu vond ik alleen soep ook zo’n saaie maaltijd, dus toverde ik dit borrelbrood op tafel en we hebben zitten smullen. Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten toevoegen, maar met olijven vind ik hem toch wel erg lekker. De olijven zorgen voor smeuïgheid en net even wat extra smaak.

borrelsBorrelbrood met olijven

  • 125 gram havermout
  • 150 ml groentebouillon (gistvrij)
  • 2 eieren
  • ca. 10 zwarte olijven
  • 2 el geraspte pecorino
  • kruiden naar smaak; oregano, tijm, rozemarijn
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl appel cider azijn

Nodig: koffiemolentje of blender, mengkom, cakeblik, bakpapier

Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Maal met een klein koffiemolentje de havermout tot meel. Je kunt dit ook in een blender of hakselaar doen. Maak 150 ml bouillon klaar, je hoeft het water niet helemaal aan de kook te brengen, maar zorg er wel voor dat het bouillonpoeder goed opgelost is. Doe het havermeel samen met de (afgekoelde!) bouillon in de mengkom en voeg de eieren toe. Meng tot een glad beslag. Snij de olijven in stukjes en voeg toe aan het beslag. Doe de kaas en kruiden naar wens in de mengkom en schep goed door. Bekleed het cakeblik met bakpapier. Doe de baking soda en vervolgens de appel cider azijn bij het beslag, schep nog een laatste keer goed door en laat het beslag in de cakevorm lopen. Bak het borrelbrood in ongeveer 40 minuten goudbruin.

Borrelbrood met olijven

Tip: In een papieren zak kun je dit brood nog wel een aantal dagen bewaren. Wat natuurlijk niet gaat gebeuren omdat die borrel zo gezellig is….

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

13 reacties

    • Mind Your Feed op

      De azijn is om de baking soda zijn werk te laten doen. Je kunt de azijn + baking soda vervangen door bakpoeder.

  1. Wat gebeurt er als de groentebouillon niet gistvrij is? En als ik bakpoeder wil gebruiken, moet er dan ook een 1/2 theelepel in of meer?

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.