Frambozen havermout crumble

10

Een hele goedemorgen…. Het is weekend, yes! Het weekend betekent voor mij uitgebreid ontbijten, omdat ik daar eindelijk de tijd voor heb. Doordeweeks moet het vaak snel, de laatste tijd staan we steeds nét te laat op waardoor er vlug wat boterhammen naar binnen worden geschoven en ik nog snel een glas groene sap leeg drink. Niks geen tijd voor uitgebreide smoothiebowls, pannenkoekjes of ander lekkers. Maar in het weekend, dan is alles anders… Opstaan met deze frambozen havermout crumble geeft de dag net even wat extra’s, gá dat ervaren!

havermout crumble

Ik doe het maar zelf hoor, mezelf verwennen met een uitgebreid ontbijt op zondag. Als het aan Simon ligt, dan krijg ik eieren met spek…. Ook lekker, zeker! En ik zal ook noooooit klagen als er voor mij met veel liefde een ontbijtje klaar gemaakt wordt… (hij leest mijn blog ook, dus ik dek mezelf even in….) Maar ik hou van variatie en zou het liefst élke dag met een ander ontbijtrecept mijn dag beginnen. En ik zou ook prima de hele dag door van verschillende ontbijtgerechten kunnen eten, zowel hartig als zoet, dat maakt mij niet uit. All day breakfast, mij lijkt het wel wat!

Standaard in mijn vriezer; verschillende soorten fruit. In van die handige doosjes van de blauwe supermarkt, maar ook als er bananen overrijp dreigen te worden dan stop ik ze – gepeld! – in de vriezer. Zo heb ik altijd vers fruit in huis om een lekker ontbijt mee in elkaar te draaien. Met nog een half doosje bevroren frambozen over besloot ik om een lekkere frisse crumble te maken.

havermout crumble

Ik hou van de frisse, zure, maar toch ook zoete smaak van de framboos. Het enige waar ik altijd ruzie mee heb zijn die pitjes. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar bij mij zitten ze áltijd tussen mijn tanden… Toch vind ik ze echt te lekker om te laten staan, zeker als ze in de zomer superzoet zijn. Dan eet ik ze echt als snoepjes, en gaat een bakje bij mij achter elkaar leeg. Bij dit ontbijtje moest ik al stiekem een beetje aan de zomer denken, met al die mooie voorjaarsdagen die we net hebben gehad. Dit ontbijt eet ik nu het liefst nog wel warm, maar als straks echt de zon gaat schijnen dan zou ik het gerust de avond ervoor klaar maken en ’s morgens koud oppeuzelen.

havermout crumble

Frambozen havermout crumble

Voor 2 verwen ontbijtjes:

  • 100 gr (diepvries) frambozen
  • 1 zoete appel
  • 2 el havermout
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el boter of kokosolie
  • 1 el honing
  • Griekse yoghurt of kwark

Nodig; 2 kleine ovenschaaltjes, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Doe de appel samen met de frambozen in de kom en schep goed door. Verdeel het fruit over de 2 kleine ovenschaaltjes.

Maak de kom even schoon – of pak een nieuwe – en doe hier nu de havermout, het amandelmeel, de boter of kokosolie en de honing in. Je zou de boter of olie even kunnen laten smelten, maar de temperatuur van je handen is waarschijnlijk warm genoeg om de boter te kunnen kneden. Gebruik die handen dan ook om de crumble te maken, kneed alles door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.

Schep de havermout crumble op het fruit en schuif de schaaltjes nu voor 20 minuten de voorverwarmde oven in. Als er een mooi bruin korstje op de havermout is gekomen, is je ontbijtje klaar. Ik at er trouwens wat Griekse yoghurt bij, maar kwark of plantaardige zuivel kan natuurlijk ook. Enjoy!

havermout crumble

Ga je aan de slag met deze frambozen havermout crumble? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

10 reacties

  1. Ik heb begrepen dat als je honing verwarmt, de goede stoffen dood gaan. En er slechts suiker overblijft 🙁
    Ik ga deze morgen wel maken!
    Geen Amandelmeel in huis. Wel kokosmeel. Ipv honing doe ik denk ik beetje palmsuiker
    I let you know!

  2. Dat is een heerlijk recept. Ik heb altijd een beetje moeite met lepel maten, maar het ging prima.
    Heerlijk warm ontbijtje, met die herfstige weer. Superlekker

  3. Goede morgen (zondagochtend)

    De havermout genoemd in dit recept, eerst havermout meel van maken ?

    Heb dit nu als meel in de keukenmachine gemaakt, ovenschaaltjes staan in de oven, ben benieuwd !
    Dank je wel voor dit leuke recept !

  4. Mirjam de Velde Harsenhorst op

    Wat ontzettend lekker. Ik heb het net gegeten. Alleen gebruikte ik aardbeien ipv frambozen. Ik zit goed vol!
    Bedankt!

Laat een bericht achter