Chocoladepasta van walnoten met honing en vanille

4

Chocoladepasta lovers opgelet! Dit is echt het meest eenvoudige recept voor een super lekkere chocospread voor op brood, pannenkoekjes of waar je maar zin in hebt. Om zelf eens chocoladepasta te maken stond echt al op mijn to do lijstje sinds ik begon met mijn blog. Al ruim 3 jaar dus. En nog nooit was het ervan gekomen. Ik ben namelijk zo gewend om een pot uit de supermarkt mee te nemen, dat ik elke keer vergat dat ik het zelf wilde maken. Tot ik weer eens op mijn lijstje keek, afgelopen week. Met een flinke zak walnoten nog in de voorraadkast, besloot ik dat het een chocoladepasta van walnoten met honing en vanille moest worden. Te simpel, en te lekker!

chocoladepasta

Eigenlijk is deze walnoten chocoladepasta zo makkelijk om te maken, dat ik het bijna geen recept kan noemen. Maar om het dan maar niet te delen, zou ook niet zo aardig van mij zijn… Nou ben ik natuurlijk de rotste niet, maar echt heel lastig ga ik het je vandaag niet maken. Deze walnoten chocoladepasta is niet alleen heerlijk op een boterham, maar smeer je ook makkelijk uit over de pannenkoek. Of wat dacht je van een lepeltje van deze spread door de yoghurt of de havermout? Nog wat verse aardbeien erbij, of plakjes banaan, en ready to go!

chocoladepasta

Chocoladepasta van walnoten met honing en vanille

Voor 1 potje chocospread

  • 200 gr walnoten, ongebrand en ongezouten
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl honing
  • mespuntje vanillepoeder

Nodig; bakplaat, bakpapier, keukenmachine met foodprocessor, glazen pot met deksel

Bereiden: Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spreid de walnoten uit over het papier, zorg ervoor dat ze niet over elkaar liggen.

Schuif de walnoten voor 5 tot 6 minuten in de warme oven. Door de noten even kort te verwarmen komt de olie straks makkelijker vrij. Haal de bakplaat uit de oven en laat de walnoten iets afkoelen.

Doe de walnoten in de foodprocessor van de keukenmachine. Voeg hier 2 el cacaopoeder en een snuf vanillepoeder aan toe. Laat de keukenmachine draaien en maal de walnoten tot een gladde pasta.

Hier heb je even geduld voor nodig. Door de noten te malen komt er olie vrij, en hierdoor krijg je een smeuïge pasta. Dit duurt ongeveer 5 a 10 minuten.

Pas als laatste voegde ik de honing toe. Ik wilde geen al te zoete chocoladepasta maken, want dan kan ik net zo goed een pot Nutella kopen… Ik vond 2 tl honing voldoende, maar proef gerust zelf even!

Blend de honing nog even mee en schep daarna de walnoten chocoladepasta in een glazen pot. Afgedekt is deze chocospread zeker 2 weken houdbaar. Maar dat ga je niet redden…

chocoladepasta

Ga jij aan de slag met dit recept voor chocoladepasta van walnoten met honing en vanille? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Vanille poeder, wat moet ik me daar mee voor stellen en hoe kom ik daar aan? Ik ken wel vanille suiker en vanille extract, maar poeder?
    Het ziet er heerlijk uit.

    Groetjes Monique.

  2. Een leuke tegenhanger voor zelfgemaakte hazelnootpasta met cacaopoeder, cacaoboter, olie en agavesiroop. Ik ga deze zeker maken. Dank je.

Laat een bericht achter