Havermoutrepen met aardbeien en pistache

10

Ik had weer eens zin in wat lekkers…. In iets zoets, iets om een beetje van te snoepen. Het is eigenlijk al best even geleden – voor mijn doen dan – dat ik een recept in de categorie Zoet op mijn blog zette. Gewoon bijna een maand terug! Dat kan natuurlijk niet… Er móet ook gesnoept worden, en daarom schoof ik deze havermoutrepen met aardbeien en pistache de oven in. Begrijp me niet verkeerd, écht snoepen doe ik met een reep chocola hoor, maar voor die keren dat je gewoon trek hebt in wat lekkers is deze koek echt perfect! 

havermoutrepen met aardbei

Ik kan namelijk heel slecht met mate snoepen. Als ik zoiets als deze havermoutrepen met aardbeien klaar maak, dan staat ie dus na de foto op het aanrecht en duik ik achter mijn laptop om de foto’s te checken. Ik loop dan rustig achter elkaar terug de keuken in om nog weer een stukje af te snijden. En meestal heb ik na een uurtje de halve koek al zelf opgegeten… Zo lastig om er vanaf te blijven! Ik begin trouwens wel altijd pas met eten nádat ik de foto’s bekeken heb hoor! Want stel nou dat die niet gelukt zijn, dan zou ik nog een keer moeten gaan bakken. Wat een straf! Haha!

Deze havermoutrepen maakte ik als tussendoortje, maar je zou er volgens mij ook prima mee kunnen ontbijten. Ken je die kant-en-klare havermoutrepen? Ik stop ze maar wat graag in mijn tas als ik onderweg ga! Want ik ga dus nooit op pad zonder zelf wat te eten mee te nemen… Stel dat ik ineens honger krijg terwijl ik met mijn auto net over een drukke rotonde rij…. Of terwijl ik de weg zoek in een onbekende stad… Waar anderen daar misschien stress van krijgen, krijg ik daar dus altijd trek van. En zo’n reep wilde ik nou graag eens zelf maken. Dus lekker zachte havermout, fris fruit, maar wel met een bite door de nootjes. Ik zeg: missie geslaagd, en op heel wat veilige kilometers!

havermoutrepen met aardbei

Vlak voordat ie de oven in ging…

Oh en even een disclaimer; ik krijg dus trek op een drukke rotonde, maar uiteraard eet ik mijn havermoutreep pas op als ik van die rotonde af ben. Just saying…

Havermoutrepen met aardbeien en pistache

Voor 8 tot 10 repen:

  • 200 gr havermout
  • 150 gr aardbeien
  • 75 gr pistachenoten
  • 100 gr appelmoes
  • 2 el kokosolie
  • 2 el notenpasta (pindakaas, amandelpasta, maakt niet zoveel uit)
  • 3 el honing
  • 1 ei
  • rasp van schil van 1/2 citroen

Nodig: bakblik 20 x 15 cm, bakpapier, mengkom, steelpan

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.

Schep de kokosolie, notenpasta en de honing in de steelpan en zet op het vuur. Laat de olie smelten en meng met de pasta en honing.

Doe de havermout in een mengkom en schep hier de appelmoes bij. Was de citroen en rasp de schil van 1/2 citroen bij de havermout.

Was de aardbeien en snij deze fijn. Hou wel ongeveer 5 tot 6 aardbeien achter voor de garnering. Schep de aardbeien door de havermout en schenk nu de olie erbij. Voorzichtig, warm!

Tik een ei boven de kom met havermout en roer nu alles door elkaar, het klopt dat het een vrij dik en stevig beslag is.

Hak de pistachenoten grof.

Schenk het beslag voor de havermoutrepen met aardbeien en pistache in de bakvorm en beleg de bovenkant met nog wat losse aardbeitjes. Strooi ook de gehakte pistachenoten over de havermout en druk iets aan in het beslag.

Schuif de havermoutrepen nu de voorverwarmde oven in, laat ze in 30 minuten mooi goudbruin en gaar worden en laat wel even goed afkoelen voordat je ze gaat snijden. Snij in blokken of in repen, net wat jij handig vindt!

Je kunt de repen per stuk verpakt invriezen, ik gebruik daar van die kleine ziplock zakjes voor, zodat ik ze ook makkelijk in mijn tas kan steken.

havermoutrepen met aardbei

Ga je aan de slag met dit recept voor havermoutrepen met aardbeien en pistache? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

10 reacties

    • Mind Your Feed op

      Bij IKEA hebben ze hele kleine zakjes! Ideaal om dit soort repen per stuk in te vriezen. Ik gebruik ook wel eens grotere zakken, en dan doe ik de repen daar al gesneden in, stukje bakpapier tussen de repen en dan pak je ze er per stuk uit.

  1. Lekker recept! Alleen jammer dat er suiker in appelmoes zit. Ik eet namelijk suikervrij. Heb je hier ook een vervanging voor?

  2. Gisteren de havermoutrepen gemaakt, extra handje lijnzaad, zonnebloempitten en noten toegevoegd. Erg lekker, volgende keer iets meer honing toevoegen.

Laat een bericht achter