Quesadilla met tonijn en gegrilde groenten

5

Op vrijdag eten we makkelijk… Ik heb geen zin meer om te koken, mijn werkweek zit erop en ik ben toe aan comfort food. Vanaf maandag heb ik in de keuken gestaan, ik heb deze week weer heel wat recepten uitgewerkt en gekookt en nu  ga ik in de relax-stand. Vandaag eten we dus gewoon simpel, lekker en snel. En vooral dus lekker… Niet te lang in de keuken, een beetje snacken als avondeten, niet meer over nadenken. Ik maakte deze quesadilla met tonijn en gegrilde groenten, en dit is perfect voor het weekend! Een beetje zoals een tuna melt, maar dan met nog meer lekkers, én in een tortilla. Sounds good, right!

quesadilla met tonijn

Al weer járen geleden ging ik met mijn (oud-) collega’s lunchen bij een klein zaakje in Den Haag. Ik werkte toen vlak bij een leuke winkelstraat, waar we in de pauze regelmatig doorheen liepen, terwijl we ondertussen wat boodschapjes deden en natuurlijk broodjes haalden. Eens in de zoveel tijd, vaak als er wat te vieren was, maakten we tijd om met z’n allen écht even te gaan zitten voor lunch, en in dat straatje waren genoeg leuke restaurantjes. Tijdens 1 van die lunches bestelde mijn collega een tuna melt, iets waar ik toen nog nóóit van gehoord had. Toen ze uitlegde dat het een combinatie van tonijn met gesmolten kaas was, heb ik haar even heel raar aan zitten kijken. Want hoe kon dát nou lekker zijn?

Ik ben altijd wel van het experimenteren, en het proberen van nieuwe dingen. Ik hou van tonijn, en van kaas, en ondanks dat die 2 samen mij niet heel smakelijk leken, wilde ik het toch proberen. En geloof me, na mijn eerste hap van deze tuna melt sandwich was ik verkocht. Oh my, wat is dat hemels lekker zeg…

quesadilla met tonijn

Deze quesadilla heeft wat weg van de sandwich die ik toen proefde, maar ik maakte het wel net even anders. Je kent me toch?! Ideaal voor een fastfood friday, maar voor elke andere makkelijke maaltijd ook. Of je die nou op woensdag of zaterdag eet, dat maakt natuurlijk niet uit. En wat ook lekker is, is om de quesadilla in kleinere puntjes te snijden en deze te serveren bij een feestje. Maar dat mag je helemaal zelf beslissen. Eet je dit als maaltijd, dan ga ik uit van 1,5 tortilla per persoon, oftewel 3/4 van de quesadilla. Het vult namelijk best aardig…haha! Nog op zoek naar meer inspiratie voor een makkelijke maaltijd? Vorige week deelde ik het recept voor kip gyros met tzatziki op de blog!

quesadilla met tonijn

Quesadilla met tonijn en gegrilde groenten

Voor 4 personen:

  • 6 tortilla’s (ik gebruikte meergranen wraps)
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 rode peper
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden, gedroogd
  • peper
  • zout

Nodig; grillpan/tosti-ijzer met grillplaat, koekenpan, 2 borden

Bereiden: Verwarm de grillpan op het vuur, of zet het tosti-ijzer aan.

Was de courgette, aubergine en paprika en snij in dunne plakken. Bij de courgette kun je dat het makkelijkst even met de kaasschaaf doen. De aubergine en paprika snij je ook in dunne plakken, verwijder bij de paprika uiteraard wel eerst even de steel en de zaadjes.

Leg de courgette en aubergine op een schoon werkblad en bestrooi met wat zout. Laat dit even intrekken, zodat het vocht uit de groenten kan, dep eventueel het vocht af met een stukje keukenpapier. Bestrooi daarna met wat peper en met de Italiaanse kruiden. Doe dit aan beiden kanten. Leg de plakken daarna voorzichtig in de grillpan of op de warme grillplaat.

Wanneer je de aubergine en courgette hebt gegrild, leg je zo nog even apart. De paprika mag nu op de grill, deze deed ik zonder verder nog te kruiden. Laat de paprika net niet zwart worden maar wel mooi gekleurd.

Snij ondertussen de rode peper heel fijn, en de mozzarella in plakken.

Tijd om de quesadilla met tonijn op te gaan bouwen! Leg een tortilla in de koekenpan (deze hoeft nu nog niet op het vuur) en leg hier als eerste de gegrilde groenten op. Zijn de courgette en aubergine toch nog vochtig, dep ze dan nog even extra met wat keukenpapier. Leg de paprika bovenop.

Brokkel hierboven de tonijn en strooi de fijngesneden rode peper erover. Rasp wat Parmezaanse kaas over de quesadilla en eindig met de plakjes mozzarella. Als laatste nog weer een tortilla en dan ben je klaar om te gaan bakken.

Zet de pan op het vuur en draai het vuur niet al te hoog. Laat de quesadilla met tonijn langzaam warm worden, en de onderkant mooi bruin. Hou de onderkant wel goed in de gaten, in een droge koekenpan kán het ineens hard gaan!

Laat de quesadilla voorzichtig op het bord glijden, doe er een bord boven op (op z’n kop) en draai de quesadilla nu om. Laat weer in de pan glijden zodat ook de andere kant mooi bruin wordt. De mozzarella ligt nu onderop, druk zachtjes bovenop de bovenste tortilla zodat de gesmolten kaas zich ook aan de groenten kan hechten.

Laat na het bakken heel even afkoelen voordat je gaat snijden. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de quesadilla. Enjoy!

quesadilla met tonijn

Ga je aan de slag met dit recept voor quesadilla met tonijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Ik heb er net een op ! Smaakte goed, een beetje flauw vond ik .
    Ik heb zelf tortilla’s gemaakt en heb in totaal twee uur in de keuken gestaan
    Dus volgende week vrijdag een pizza ( zelf gemaakt) die is wat sneller klaar !

  2. Vet en courgette.
    Kijk hier was ik naar opzoek!
    Manlief is met de kids uiteten.
    Omdat daar behoefte aan heb.
    Hier houd ik van reny angel.

  3. OMG
    ILOVEIT
    Heb net jouw super leuke website ontmoet reny.
    Ik ben Anne van annesolveig.nl
    Een samenwerking lijkt me super!
    Laat nog maar wat weten. XX.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.