MYF ontdekt: Koppert Cress

2

Ik heb je al een aantal keer in mijn achtertuin laten meekijken….En vandaag heb ik weer een bijzonder bedrijf dat ik aan je wil voorstellen!  Ik woon in het Westland, tussen Den Haag en Rotterdam, en deze regio staat vol met bijzondere bedrijven op het gebied van groenten en fruit. Mijn achtertuin is letterlijk één grote voorraadschuur en er valt zoveel te ontdekken!  In deze nieuwe MYF ontdekt ga ik op bezoek bij Koppert Cress, een bijzonder bedrijf in Monster, waar ik werd uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen. Ga je mee?

Toen ik laatst een persbericht ontving van Koppert Cress, waarin verteld werd dat de Discover Fresh cressen nu ook voor thuiskoks verkrijgbaar zijn, moest ik wel reageren. Ik ben namelijk misschien al wel honderd keer langs het bedrijfspand in Monster gereden en het bedrijf fascineert me. Ik wist namelijk al lang wat voor prachtige producten er bij Koppert Cress vandaan komen. En dat de echte topchefs daar maar wat graag mee koken, omdat de cressen in allerlei bijzondere smaken een echte, pure toevoeging zijn op een gerecht.

Koppert Cress

Stiekem had ik de cressen voor thuis ook al in onze supermarkt gezien. Nou heeft onze supermarkt wel een wat aangepast assortiment, want er liggen veel meer lokale producten. Dat krijg je met zo’n rijkgevulde achtertuin… Maar ik wilde meer weten over deze bijzondere gekiemde zaadjes, dus stuurde ik een reactie terug op het persbericht.

En toen ontving ik een uitnodiging…. Of ik misschien eens wilde langskomen om het bedrijf te zien en een en ander te proeven? Nou ja, graag! Koppert Cress stond al een tijd op mijn lijstje voor deze rubriek, dus ik was gelijk enthousiast! En als je dan bij binnenkomst niet naar een vergaderzaal geleid wordt, maar naar een heuse keuken met groot kookeiland, dan heb je mij wel.

Koppert Cress

Discover Fresh is het label van de cressen voor thuiskoks. Cressen zijn gekiemde zaadjes en zitten boordevol voedingsstoffen. De tuinkers is misschien wel de bekendste cress, maar er zijn zoveel meer mooie, bijzondere smaken. Zo bevat bijvoorbeeld het gekiemde broccolizaadje veel meer sulforaphane, een stof die antioxidanten in je lichaam aanmaakt, dan de broccoli zelf. Dan is de plant immers al volgroeid en zijn de voedingsstoffen meer verdeeld.

In die grote keuken mocht ik van verschillende cressen proeven en ik kan je vertellen, wat een smaaksensatie! Bij Koppert Cress is het eigenlijk allemaal begonnen met slechts 1 plantje, de radijs. Dat de gekiemde zaadjes van een radijs al zo bijzonder smaakvol – en gezond waren – heeft geleid tot meer. Toen in 2002 het bedrijf werd overgenomen door Rob Baan (volg deze man op social media, hij is echt een genie) zijn de cressen de voornaamste activiteit van het bedrijf geworden.

Koppert Cress

Met inmiddels ruim 30 verschillende cress-soorten is het assortiment al heel uitgebreid. Maar daarnaast worden er ook andere specialiteiten gekweekt. Wat denk je van “appelbloesem” of Cressabi Leaves, die dus inderdaad naar appel of wasabi smaken. En zo mocht ik ook de Sechuan button proeven, een bloemknopje dat een pittige smaak heeft en voor een knallend effect in je mond zorgt. En de Oyster Leaves, die dus inderdaad het idee geven dat je een oester eet. Heel bijzonder!

Bij Koppert Cress staat smaakbeleving centraal, maar er is ook veel aandacht voor de presentatie. De verschillende producten voegen allemaal op hun eigen manier een unieke smaak toe aan een gerecht. Dit weten ze in de gastronomiewereld al lang, daar zijn deze producten niet weg te denken. En nu zijn dus de cressen ook toegankelijk voor thuiskoks zoals jij en ik. Je kunt ze bijvoorbeeld toevoegen aan je salade, maar ook op een belegde boterham, in een stamppotje, in een soep of in een smoothie kun je de cressen verwerken.

Koppert Cress

Na een uitgebreide smaaksessie in die mooie keuken, was het tijd voor een rondje door de proeftuin. Hier staan alle soorten planten met bijzondere blaadjes of bloemknoppen uitgestald en kun je dus echt een hapje van de plant nemen. Met een beetje het idee te hebben door een soort jungle te wandelen, er staan zoveel mooie en exotische planten, was het extra leuk om van de verschillende smaken te genieten!

De Discover Fresh cressen zijn te koop bij verschillende supermarkten en groentespeciaalzaken. Het motto van deze cressen is Fun = Food = Health: gezond eten is hartstikke leuk. Je kunt er echt een feestje van maken door de bijzondere smaken van de verschillende cressen toe te voegen aan je eetpatroon. Wil je eerst een kennis maken met Discover Fresh? Dat kan, ze zijn namelijk te vinden op De Tasty, eind oktober in de Jaarbeurs!

Koppert Cress

Ik zei je toch; in het Westland gebeuren bijzondere dingen op het gebied van groenten en fruit! Wat een leuke kennismaking was dit weer, Koppert Cress is een fris en innovatief bedrijf waar met veel passie mooie, smaakvolle cressen geteeld worden. Ik hou van dit soort bezoekjes, het maakt mij trots op mijn regio en het is ook nog eens hartstikke leerzaam! Ben of ken jij een bijzonder bedrijf in mijn regio waar ik zeker eens een kijkje zou moeten nemen? Tip me dan gerust of nodig me uit en ik kom graag langs!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Voor Vegatopia mocht ik de cressen uitproberen, heel bijzonder om te merken hoe enthousiast ze daar zelf zijn over de cressen. Oh, die anijscress op mijn frambozenijsje… Zo lekker!

    • Mind Your Feed op

      Ja, dat enthousiasme is wel erg aanstekelijk hè? Maar ik vond het ook werkelijk heel bijzonder om al die cressen te proeven, echt een smaaksensatie! Leuk dat jij er ook mee aan de slag mocht!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.