Zomervakantie in Oostenrijk – foto diary augustus 2019

3

Hee, hallo, ik leef nog hoor! Het was hier behoorlijk stil de afgelopen weken, dat kwam omdat er zomervakantie werd gevierd. Heerlijk 6 weken lang in een laag tempo en een beetje zien wat de dag brengt. Voordat de vakantie begon waren het hectische weken. En toen de meiden eenmaal vrij waren van school besloot ik een tandje terug te schakelen. Ik was zo min mogelijk online en heb echt even de tijd genomen om uit te checken. Dat is echt wel goed gelukt en deze week pak ik mijn werk weer op. We hebben een heerlijke zomervakantie in Oostenrijk gehad en uiteraard laat ik je de foto’s zien. Nog even nagenieten nu ook hier het echte leven weer is begonnen. Komende week duik ik de keuken weer in én ga ik ook weer hard aan de slag met PAUW Lab. Op alle vlakken heb ik weer zoveel zin om aan de slag te gaan en heel veel inspiratie. Wat dat betreft was het helemaal goed om even offline te gaan en te relaxen….

Eigenlijk pas toen de zomervakantie van de dames begon, realiseerde ik me dat ik veel te druk was geweest. Nu zij in een lager tempo gingen, vond ik het ook wel mooi geweest. En dus besloot ik om voor het eerst in jaren bijna alle 6 de weken vakantie met ze mee te vieren. Om tijd voor het gezin te maken en ook een beetje in rust op vakantie te gaan. Want ook daar had ik dit jaar niet veel zin in, dat gestress om maar op vakantie te gaan….

Zomervakantie in Oostenrijk

zomervakantie in Oostenrijk

Dit jaar deden we het eens heel anders dan andere jaren. Met een grote verbouwing achter de rug en nog zeker heel wat geklus in het vooruitzicht, wilden we geen hele dure vakantie maar toch wel even weg. We konden de vouwwagen van mijn zus en zwager lenen en zoals je ziet, is het gelukt deze op te zetten! Nog in het zonnetje, vlak hierna barstte er onweer los. Dat dat ook zomervakantie in Oostenrijk is, zouden we nog een paar keer mee maken. Zo schijnt de zon, zo hangen er donkere wolken boven de tent….

zomervakantie in Oostenrijk

Ik wilde heel graag de vakantie doorbrengen aan een meertje. Zodat je altijd even kunt plonsen als je daar zin in hebt. We zaten aan de Pressegger See, een perfecte plek om te zwemmen en te relaxen. Dagen hier wisselden we af met uitstapjes richting de bergen en leuke stadjes.

zomervakantie in Oostenrijk

Zoals deze dag, waarop we richting Klagenfurt reden, een beetje rond wandelden en ijsjes aten. Ik zie trouwens dat deze foto niet helemaal scherp is, maar ach, ik had geen camera mee (alleen mijn telefoon) en dat was voor deze vakantie helemaal prima!

zomervakantie in Oostenrijk

Mam, blijf je nou echt de hele tijd foto’s van ons maken? Het leven van deze meiden gaat niet over rozen, dat zie je hier wel…. haha! Ze hadden even geen zin in de paparazzo-moeder… En ik geef ze groot gelijk!

zomervakantie in Oostenrijk

Dan maar de andere kant fotograferen… We huurden een bootje op de Wörthersee, het meer dat tegen Klagenfurt aanligt. Kijk nou toch hoe prachtig Oostenrijk in de zomer is? Het water van dit meer is helder zeeblauw en ligt zo mooi tussen de bergen!

Zomervakantie in Oostenrijk

Had die vouwwagen nou echt niet bevallen, dan leek me dit wel een leuk vakantie-optrekje… Langs het hele meer, maar ook in de bergen, vind je dit soort mooie huizen/kasteeltjes. Op verschillende bergpassen kwamen we ook oude forten tegen die je meestal ook kon bezoeken. Eigenlijk heeft Oostenrijk mij na een paar dagen al enorm verrast en enthousiast gemaakt, er is echt zoveel te doen in de zomer!

zomervakantie in Oostenrijk

Al zijn dagen waarop niks hoeft en je alleen een beetje in een watermeloen zwemband of flamingo band drijft natuurlijk ook erg lekker! We hadden nog een SUP board mee waarop ik af en toe een rondje ging varen, maar de relaxdagen waren ook écht relaxdagen!

zomervakantie in Oostenrijk

Al ga je natuurlijk niet naar Oostenrijk om niét de bergen in te gaan. Vlakbij onze camping ligt de Nassfeld-pass, een steile mooie kronkel pas richting de grens met Italië. Hoewel ik dacht dat we Italië dit jaar zouden overslaan, zijn we toch een paar keer de grens overgestoken! En het klinkt gek, je merkt gelijk het verschil tussen de 2 landen…. Overigens waren we niet helemaal voorbereid op lange bergwandelingen, maar bijvoorbeeld met de gondel omhoog en een rondje lopen hebben we zeker wel gedaan!

zomervakantie in Oostenrijk

En natuurlijk lekker lunchen! Aan de skipiste van Nassfeld. Heel leuk om eens bij zo’n ski-hut te zitten waar je in de winter met een dikke jas aan zit. En nu lekker in het zonnetje, terwijl de gondeltjes omhoog gaan, er allerlei wandelaars en fietsers over de berg naar beneden komen. En ik kan je zeggen, de maaltijden die je bij de wintersport eet, smaken in de zomer net zo goed hoor!

zomervakantie in Oostenrijk

Stoeltjesliften en gondels ga ik normaal alleen in met skikleding. Dus het was wel even raar om dat met blote benen te doen. En toch ook wel een beetje fris, want hoog in de bergen is het natuurlijk koeler. Had ik even niet zo over nagedacht…..Gelukkig moesten we na de stoeltjeslift nog een goed uur stevig wandelen naar het drielandenpunt. Hier grenst Oostenrijk aan Italië én Slovenië. We liepen heen via Slovenië, terug via Oostenrijk!

zomervakantie in Oostenrijk

Naast verschillende meertjes in de buurt, zijn er ook volop natuurzwembaden te vinden in deze omgeving. Het water is wel echt gruwelijk koud soms, maar daar leken de meiden weinig last van te hebben. Die blijven plonsen en springen en warmden daarna gewoon weer op in de zon.

zomervakantie in Oostenrijk

We hadden niet elke dag prachtig weer en zelfs een paar keer een flinke bui. Maar dat weerhield ons er juist niet van om lekker op pad te gaan. Lange broeken, jasje aan en gaan. Hier had het kleinste aapje geen zin om te lachen voor de foto, haha!

zomervakantie in Oostenrijk

Maar onderweg naar beneden op de rodelbaan kon ze daar niet mee stoppen. Ze zat werkelijk te giéren van het lachen terwijl we steeds harder ging. Zie je dat koppie, ze is er helemaal beduusd van!zomervakantie in oostenrijk

Ik heb natuurlijk veel en veel en veel te veel foto’s gemaakt om alles te laten zien…. En dat gaat ook helemaal niet lukken, want hoe kan ik nou 2,5 week vakantie in 1 blogpost proppen….?! Oostenrijk is mij in elk geval goed bevallen als vakantieland en we hebben het ook echt heerlijk gehad. Heel ontspannen, heel gezellig en gewoon echt er lekker tussenuit. 2,5 week geen make-up op mijn gezicht, makkelijke kleding aan, tempo omlaag, ik heb genoten. Op de terugweg maakten we nog een tussenstop in Duitsland en brachten we een bezoekje aan Playmobil funpark en Neurenberg.

zomervakantie in Oostenrijk

Wat me wel opviel is dat ik verrassend weinig foto’s van mijn eten heb gemaakt. Dit was bij Toni Travolta in Neurenberg, daar aten we supergoede pasta met Italiaanse worst, ui en pikante salami. En tagliatelle met paddenstoelen en roasted beef. We zijn een aantal keer uitgebreid gaan lunchen en uit eten geweest. Maar hebben ook vaak heel makkelijk gedaan. Op 1 gaspit kook je niet uitgebreid en daar hadden we ook niet heel veel zin in. Een salade en een stukje vlees erbij, een super makkelijke eenpans spaghetti, dat werk zo ongeveer. En ik vond het echt helemaal goed! Nu ik weer thuis ben heb ik ook weer helemaal zin om te koken, maar zo voor de vakantie was het even genoeg geweest!

zomervakantie in Oostenrijk

En toen, na 2,5 week stond deze vouwwagen weer op ons bouwterrein. Veilig thuis en wij weer helemaal opgeladen. De meiden hadden nog 1,5 week vrij voordat ze weer naar school zouden moeten. En omdat het de laatste weken van augustus nog best heel aardig weer was en dat lage tempo mij ook wel beviel, heb ik nog vakantie met ze mee gevierd. Deze week ga ik alles weer oppakken. Duik ik de keuken weer in. Ga ik nieuwe content maken voor MYF en voor PAUW Lab en ga ik weer knallen. En daar heb ik ook echt weer heel veel zin in!

En, hoe was jouw zomer? Zijn er nog wensen en verzoekjes voor nieuwe recepten? Laat ze dan gerust in een reactie achter!

Liefs, Reny

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Beste familie , wat een gezellige vakantie was dat, dank je wel dat ik mocht mee kijken met jou toch schaarse Privé leventje. Prachtige meisjes die little feets. Groeten Sylvia Leusden.

    • Mind Your Feed op

      Dank je wel lieve Sylvia voor je reactie! Het was ook een heerlijke vakantie! Zou je het leuk vinden om meer van achter de schermen te zien? En ja, ik ben ook zo trots op mijn meiden!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.