Zonder suiker in de supermarkt – review + winactie

150

Oh oh, wat is er toch ontzettend veel te doen over suiker….. Ik ben blij dat er steeds meer bewustwording komt en dat steeds meer mensen zich gaan realiseren dat we écht te veel snoepen met z’n allen en dat we té veel suikers binnen krijgen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet van de suikerpolitie, je hoeft niet álle suikers uit je voeding te schrappen (sterker nog, dat kán niet eens en voor een gezond lijf heb je gewoonweg suikers nodig!), maar een beetje kennis van zaken is volgens mij wel handig. Het boekje Zonder suiker in de supermarkt kan daar zeker bij helpen. Ik geef je vandaag een review van dit boekje én ik mag 1 exemplaar weggeven. Lees snel verder!

Zonder suiker in de supermarkt

Ik heb al eerder over suikers en koolhydraten geschreven en mijn mening is dat er in Nederland te veel koolhydraten gegeten worden. Zo’n 70% van het gemiddelde eetpatroon bestaat uit koolhydraten (suikers) en voor een gezonder en fitter lijf zou je dit terug moeten brengen naar zo’n 40%. Dus 40% van wat je dagelijks eet, zou uit koolhydraten moeten bestaan en de rest van je dagelijkse voeding bestaat dan dus uit eiwitten en vetten. Uiteraard is deze verhouding voor iedere persoon verschillend en ook afhankelijk van de doelen die je wilt behalen, maar ik vind het altijd een mooi uitgangspunt.

Die 70% bestaat dus uit onze boterhammen, pasta’s, ontbijtgranen en fruit, maar ook uit heel veel losse suikers die we daarnaast nog binnen krijgen. En daar zit wat mij betreft een beetje het probleem. Want boterhammen, pasta’s (wel volkoren graag!) en fruit hóren gewoon thuis in een gezond en gevarieerd eetpatroon. En ja, ook een stuk chocola op z’n tijd, of een lekkere koek, kunnen wat mij betreft prima in een gezonde levensstijl. Als je er dan maar van geniet!

Zonder suiker in de supermarkt

Toegevoegde suikers

Wat meer een probleem is, zijn de suikers die we zo ongemerkt binnenkrijgen, doordat ze in allerlei kant-en-klare producten verwerkt zitten. Om deze suikers te mijden, zou je natuurlijk alles zelf kunnen maken. Maar in de praktijk is dat niet haalbaar, voor mij niet althans. Daarom is het boekje Zonder suiker in de supermarkt dan ook erg handig, je raakt er een beetje wegwijs mee in de supermarkt. Na eerst een stukje theorie, waarom is het gebruik van te veel suiker niet goed voor je, wordt in dit boekje van ruim 1500 supermarkt producten uiteen gezet hoeveel suikers ze bevatten.

In verschillende hoofdstukken, van ontbijtgranen tot broodbeleg tot soepen in blik en ja, ook kant-en-klaarmaaltijden, worden meer dan 1500 producten genoemd. Aan de hand van een eenvoudig stoplichtsysteem zie je snel of er veel (rood!) suikers in een product zitten of dat het product wel okee is (groen). Ook wordt in de productinformatie genoemd hoeveel verzadigd vet, zout en calorieën een product bevat. Het boekje is klein genoeg om in je handtas te stoppen en zo heb je dus altijd deze praktische informatie bij de hand.

Zonder suiker in de supermarkt

Suiker wijzer

Zonder suiker in de supermarkt is echt een suikerwijzer. Daarmee bedoel ik dat er écht alleen maar wordt aangegeven hoe het met de suikers in een bepaald product zit. Zo zijn bijna alle fruitsoorten bijvoorbeeld rood gekleurd, omdat deze natuurlijk relatief veel suiker bevatten. De rode codering zegt dus verder niets over de gezondheid van een product, want ondanks dat suikers – suikers zijn, heeft een stuk fruit natuurlijk veel meer voedingswaarde dan een gevulde koek.

Dit boekje is vooral heel geschikt om je suikergebruik eens tegen het licht te houden, en een handig hulpmiddel in de supermarkt. Het is geen handleiding voor de weg naar een gezond eetpatroon, daar is wel iets meer voor nodig, maar voor een eerste bewustwording is dit zeker een handig gidsje!

Zonder suiker in de supermarkt

Zonder suiker in de supermarkt – winactie

Lijkt het jou erg handig om dit gidsje in je tas te stoppen zodat je altijd een handig hulpmiddel hebt tijdens het boodschappen doen? Doe dan mee met deze winactie, waarbij ik 1 exemplaar mag weggeven van het boekje Zonder suiker in de supermarkt.

Hoe doe je mee?

 • Laat hieronder een reactie achter; vertel mij waarom jij Zonder suiker in de supermarkt goed kunt gebruiken.
 • Geef een geldig e-mail adres op! Na afloop van de winactie zoek ik per mail contact met je.
 • Natuurlijk geef je Mind Your Feed een like op Facebook, volg je mij op Twitter, Instagram of Bloglovin
 • En share the happiness, deel je dit bericht voor me op social media dan vind ik dat heel leuk!

De winactie duurt tot en met zondag 24 mei, 12.00 uur. De winnaar maak ik via mijn social media kanalen bekend én ontvangt een persoonlijk berichtje van mij!

Kun je niet wachten tot zondag, dan kun je Zonder suiker in de supermarkt ook bestellen via Bol.com.

Deze review bevat een product dat ik opgestuurd heb gekregen. Dat verandert uiteraard niets aan mijn mening!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

150 reacties

 1. Zoals je al schrijft zitten er veel meer verborgen suikers in etenswaren dan men weet. Ik zou dat graag meer inzichtelijk voor mezelf hebben. Daarom komt deze supermarktgids dan ook goed van pas!

 2. Lijkt me heel nuttig! Ik ben nu 2 jaar bezig met suiker minderen, en toch sluipt het er makkelijk weer in. Zo’n gidsje lijkt me ideaal in de supermarkt, ook om mijn gezin te behoeden voor (te veel) suiker!

  • dit boek zou voor mij echt een uitkomst zijn, nu trap ik te vaak in de valkuilen. Ik denk iets goede te halen, maar later blijkt er meer suiker in te zitten dan ik dacht. Zeker als ik weleens snel boodschappen moet doen en niet het hele etiket kan lezen. Zo had ik laatst volkoren beschuit gehaald, blijkt er bij thuiskomst als tweede ingrediënt suiker in te zitten…. Daarom dus.

 3. Kim beekhuizen op

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen! Ik merk zodra ik teveel koolhydraten en suikers binnen krijg dat mijn darmen een flinke klap krijgen. Ik heb prikkelbare darmsyndroom. Ook is het natuurlijk voor je lichaam zowiezo beter. Ik ga bijna samenwonen(huis aan het bouwen) dus alle informatie over suikers en koolhydraten zijn natuurlijk welkom!
  Fingers crossed ! En succes voor de andere

  Liefs Kim

  • Lijkt me super handig dit boekje. Ik ben al een tijdje bezig voor mezelf met minder suiker etc te eten. Maar nu mijn zoontje 5 maanden is, en met vast voedsel begint. Ben ik er nog meer mee bezig om voor hem een gezonde levensstijl aan te passen. Ik heb zelf altijd al overgewicht gehad. En hoop hem hier voor te behoeden. Daarom lijkt het me geweldig als wij met ons gezin dit boekje zouden winnen.
   Succes iedereen!

 4. Hoi! Ik ben sinds begin dit jaar zoveel mogelijk suikers gaan mijden. Ook voor mijn twee jongens van 8 en 9 jaar! We merken dat we hierdoor echt andere leukere en rustiger mannen in huis hebben. Het kost me veel tijd daarim zou het boekje handig zijn! Maar de tijd is het meer dan waard hoor 🙂
  Groetjes Natas

 5. Ik wil mijn 2 Kids graag bewuster maken van de suikers die echt overal inzitten. En ik denk dat dit boek er een goede leidraad voor is. En ook voor ons, de ouders. Ik denk dat er nog vele dingen zijn met suikers waar we ons niet bewust van zijn. Groetjes Bianca

 6. Ik let erg op mijn voeding en maak zoveel mogelijk zelf, vers. Ik heb suikerziekte, fibromyalgie, PDS en nog veel meer ongemakken. Voor mij is het van groot belang om zo gezond mogelijk te eten, omdat ik daadwerkelijk meer energie op een dag heb als ik goed eet. En energie, daar heb ik niet zo veel van. Die enkele keer dat ik wél iets van de supermarkt koop, in plaats van zelf te maken, is het handig om te weten hoeveel suiker er in de verschillende producten zit, zodat ik een bewuste keuze kan maken. Yvette

 7. Ik gebruik palmsuiker in de koffie is dat beter dan gewone suiker of is dat net zo slecht?
  Gr. Jan

 8. Ik ben er sinds kort achter gekomen dat als ik suiker eet dat er iets in mijn lichaam gebeurt net alsof er iets in mijn bloed gaat borrele en ik ga me erg rot/depresief voelen dus ik let er nu op wat ik eet.Dus zou dit boekje heel graag willen winnen omdat ik nig wel vaak de fout in ga met wat ik koop en eet.Maar dat wil iedereen natuurlijk anders doen we niet mee.En vind eigenlijk dat ze in de supermarkten bij elk produkt voor op het kaartje schrijven wat er in elk produkt zit zodat we geen uren in de supermarkt hoeven zijn om alles goed te lezen.Succes.

 9. Hem lijkt me handig. Super(markt)handig!
  Zo is het veel gemakkelijker om boodschappen te doen bij producten waarover je twijfelt.

 10. heel interessant en nuttig! Ook leuk wat te kunnen delen met de deelnemers in mijn groepslessen in de sportschool!

 11. Volgende week gaat bij mij de knop om en probeer ik er 10 kilo af te krijgen! Ook merk ik steeds vaker dat wanneer suikers en koolhydraten een negatieve werking hebben op mijn darmen. Het bewust worden hiervan is voor mij een reden om suiker en koolhydraten steeds vaker te laten staan cq. verminderen.
  Voor deze beide twee doelen zou dit boekje een handig hulpmiddel zijn.
  Groetjes Tamara

 12. Het lijlt me heel leuk om deze te winnen. Het zou het winkelen voor mij een stuk makkelijker maken. Ik lees nu veel op verpakkingen sn twijfel dan soms toch pf er echt niks inzit. Dus jaaaäaaaaa ik wil dot boek heel graag.

 13. Nicolien de Hoop op

  Wij vinden het heel belangrijk om zo min mogelijk suikers te eten, maar ik vind het soms wel heel lastig, met name in de supermarkt. Vooral ook met onze kinderen, ongemerkt gaat daar toch meer in dan we zouden willen. Dit boekje zou echt super handig zijn 🙂 Groetjes Nicolien.

 14. Ik zou dit boekje echt heel graag willen winnen! Ik probeer al een tijdje steeds meer ongezonde en sneaky/verborgen suiker uit mijn voedingspatroon te bannen, maar dat blijft best lastig vooral omdat ik in de supermarkt af en toe door de bomen het bos niet meer zie. Dit boekje zou daarom echt een super goed hulpmiddel zijn om nog meer suiker arm te gaan eten!

 15. Ik wil me meer verdiepen in eten zonder suiker. Let er al best veel op maar het kan altijd beter.

 16. Dit boekje lijkt me erg handig. Vind het zo ontzettend lastig om goed boodschappen te doen.
  Ben al een tijdje bezig met het minderen van suiker, maar het winkelen vind ik nog steeds erg lastig.
  Dit boekje lijkt me dus een uitkomst, zodat ik niet meer uren in de winkel hoef rond te dwalen 😉
  Groetjes,
  Anne

 17. Natuurlijk!! Wat een geweldig boek. Wij (gezin 2 volw wn 2 pubermeiden) willen graag van de toegevoegde suikers af. Dit boek zal zeker een steun in de rug zijn!

 18. Yes please! Voor mijzelf sowieso, maar nog meer voor mijn kids! Ik wil zoveel mogelijk suiker skippen, maar bij de kinderen sluipt t er toch vaak in. Dus dit boekje zou erg helpen bij het boodschappen doen.

 19. Een poosje heb ik echt het verschil gemerkt door op suikers te letten. Maar dan lette ik alleen op waar teveel suiker in zat. Nooit geweten dat koolhydraten als suikers wordt gezien. Daar ga ik dus de mist in! “Zonder suiker in de supermarkt” zou voor mij een goede ondersteuning zijn tijdens het boodschappen doen.

 20. Ik wil het boekje graag winnen, omdat ik heel graag zo veel mogelijk suikervrij wil eten, maar toch regelmatig thuiskom met iets waar suiker onder een schuilnaam in blijkt te zitten. Heel frustrerend. Met zo’n boekje in de hand zou ik die situaties toch veel beter kunnen voorkomen!

 21. Ik ben net bezig met suiker te minderen, ben druk aan het kijken in de winkel wat nou precies zonder of minder suiker us, dit zou dus supergied uitkomen!

 22. dit lijkt me heel handig.
  Ik loop altijd de hele supermarkt rond met mijn leesbril op om te lezen of er suiker in zit.
  Ik gebruik weinig pakjes en zakjes maar soms wil ik wel eens iets anders proberen.

 23. Wat een ontzettend leuke win actie. Deze laat ik natuurlijk niet zomaar voorbij gaan.
  Met name met de komst van m’n kleine prinsesje ben ik bezig met gezonde voeding. Het valt soms tegen om haar alles echt puur en zoveel mogelijk zonder geraffineerde suikers aan te bieden. En daarom zeer welkom en bruikbaar 😉

 24. Amy Cheung op

  Als student met een klein budget is het vaak moeilijk om een gezonde leefstijl te behouden, zeker als je huisgenoten alles klaarmaken met kant en klare pakjes bomvol suiker. De laatste tijd proberen we met het hele huis er wat beter op te letten, maar zelf uitzoeken wat gezonder is en wat niet kost m’n huisgenoten soms al te veel tijd en dan wordt er al snel naar iets ongezonds gegrepen. Met dit handige boekje kunnen we snel zien wat we wel en niet in ons boodschappenmandje moeten stoppen. Met dit boekje maak je een studentenhuis heel blij en een beetje gezonder!

 25. Sinds mijn dochtertje geboren is..ben ik veel bewuster naar eten gaan kijken. Oh wat zit er toch veel suiker in producten en vooral verborgen of inder schuilnamen en in producten waarvan je het niet verwacht, zoals plakjes kipfilet vleeswaren. Suikervrij eten voelt heerlijk en blijft nog wel een leuke zoektocht! Dus alle info en leuke recepten en weetjes zijn welkom. 🙂

 26. Diana Dane op

  Zou heel graag het boekje willen winnen omdat ik nu door de bomen het bos niet meer zie met al die schuilnamen die er voor suiker worden gebruikt.

 27. Marlies van doorn op

  Hoi. Momenteel 18 kilo afgevallen. Heb suikerziekte en geen dikke darm meer. Het boek lijkt me heel interessant.

 28. Loes van Os op

  Leuke actie! Ik zou het boekje graag winnen om voor ons gezin zo gezond mogelijk boodschappen te kunnen doen, en zo gezond mogelijk te kunnen koken.

 29. Anneke van Dooren op

  Met het boekje wordt het voor mij makkelijker om boodschappen tedoen omdat zowel mijn man als ik veel problemen hebben en met weinig suikers wordt het beter. Dus dan zou zo’n boekje een welkome aan vulling zijn en zouden we in een kortere tijd de boodschappen kunnen doen. Want je bent veel tijd kwijt met het lezen van alle etiketten en op sommige produkten staat gewoon niets op en daar balen we van dus dan laten we het maar liggen

 30. Uiteraard volg ik je al op alle online kanalen, dus dat is al een bonus punt toch? 😉

  Zou het super super tof vinden om dit boek te winnen, er zijn namelijk zoveel verborgen namen voor suiker, dat ik er regelmatig instink. Zonde want ik wil suiker er zoveel mogelijk proberen te bannen. Ik merk nu ik al stukken minder dingen met suiker drink/eet ik me zoveel beter voel, maar die laatste stap moet nog gezet worden. Ik moet bijleren en dit boek kan mij daar perfect bij helpen denk ik!

 31. Mijn vriend en ik zijn de laatste tijd aan her minderen met suikers en E-nummers, zodat we een gezonder eetpatroon krijgen. Dit boek kan ons daar zeker bij helpen en ik zou het dan ook leuk vinden om het te winnen en het hem cadeau te doen.

 32. Ik heb een dieet gevolgd waar ik flink mee ben afgevallen. Ik heb nu vaak last van pijn in mijn buik en heb het idee dat dat komt als ik teveel zoet of vet binnenkrijg. Door dit boekje kan ik dit beter beperken en hopelijk minder last van die pijn in mijn buik.

 33. In een druk jong gezin met 2 kinderen van 3 en 4 jaar is het heel lastig om niet voor ‘het gemak’ te gaan. Toch willen wij heel graag ons kinderen een gezonde basis meegeven en hen leren dat eten zonder / met minder suiker ook heel erg lekker is. Ons dochter heeft een koemelk- en notenallergie, dus er zijn al enkele beperkingen. Dit boek kan ons helpen nog beter en bewuster boodschappen te doen.

 34. Heel graag zou ik dit boekje aan mn verzameling willen toevoegen. Ik wil heel graag minder suiker eten maar vindt het wel moeilijk. Hopelijk kan dit boek me daarbij helpen!

 35. Toen ik 4 jaar geleden op studio vertrok, ben ik gestart met wat ik dacht gezond eten. Op een periode van september tot december had ik een heel erg verstoorde relatie met voeding ( om het maar even geen naam te geven :-)). Nu ga ik mijn vierde zomer in sinds dan en ik kan ik nog steeds niet volop op die vrolijke manier genieten van mijn voeding zoals vroeger. Ik ben erg op zoek naar een manier te vinden waarbij ik puur en gezond eten kan combineren met elkaar zonder dat ik steeds hoef bang te zijn om wat ik binnen heb. Het zou echt wel zijn om dit boek te kunnen winnen, enerzijds omdat het gaat over de voedingsindustrie en hun trucjes ( waar ik overigens erg boos van kan worden dat ze ons eten volproppen met suiker zodat onze hersenen het toch maar niet kunnen laten), anderzijds om voor mezelf ook te leren dat er nog “veilig” en puur voedsel is en dat ik niet van alles moet bang zijn van voeding in de supermarkt dat ik niet ken. Ik wil dat “beest” weg uit mijn hoofd, maar ik heb gegronde, wetenschappelijke argumenten nodig boven emotionele argumenten en daar het boek me erg fijn voor!

 36. Omdat ik het waard ben! (om te winnen, haha)

  2 jaar geleden, ik was 33, is er bij mij hodgkin en een maand later borstkanker ontdekt! Erg bizar allemaal. Na 2 jaar aan de chemo, bestraling en een eiwitkuur is het tijd voor minder suiker! Want kanker ontstaat ook door suiker! De cellen leven hiervan! En dat gun ik ze niet meer!

  Onbewust krijg je dit inderdaad zo enorm veel binnen (en wat is er nou lekkerder dan snoepen? Juist, snoepen!) Verder drink ik elke dag gezonde smoothies, let ik op mijn eten, maar toch, die verdomde suikers zitten overal in verstopt. Ik gun het mezelf alleen niet om heel internet af te speuren om te kijken wat ik nou wel/niet moet mijden!

  Daarom zou ik heeeeeeeeeeeeeeel graag dit fantastische boek willen winnen.

  Minder suiker rules!

  xxx Daphne

 37. Hoi hoi,
  Graaaag win ik dit super handige boekje zodat ik er meer inzicht in krijg.
  Ik heb fybromyalgie en mede daarom kan ik het beste zo min mogelijk suikers eten. Gr

 38. Zonder suiker is voor mij, als diabeet belangrijk.
  Ik ben geen bedenker van recepten, dus alle hulp is welkom.
  Need I say more?

 39. Dat is nou eens handig ik let nu ruim n jaar op de suikers maar het is best nog n werk om de juiste producten te vinden. Het liefst koop je alles vers maar dan weet je vaak niet wat erin zit. Zoals bij vlees, vleeswaren en brood. Of ze weten t niet of ze zeggen dat het er niet in zit en dan merk ik na het eten ervan dat ik doodmoe word. Helaas dan ben ik er weer ingetrapt.

 40. Juist in een supermarkt is het lastig de juiste keuzes te maken. Overal zit suiker, onder welke naam dan ook, in!
  Een boek erover lezen inspireert, activeert, maakt bewust.
  Weten dat je het boekje in je tas hebt, maakt al dat je bewuster c.q. beter kiest! Om die reden zou ik graag het boekje in mijn tas hebben!

 41. Ik zou heel graag dit boekje willen ontvangen, ik ben nu zo’n 1,5 jaar bezig met mijn voeding aan te passen, niet alleen om af te vallen maar gewoon om gezonder te leven. Maar het blijft moeilijk om gezond te eten met zo min mogelijkr suikers. Daarom lijkt mij dit boekje erg handig om nog meer handvaten te hebben om suikers te beperken. Ook hebben wij 3 kinderen die ik ook een gezonde levensstijl wil meegeven.
  Groetjes Monique Helderman

 42. Christina op

  Wat een leuke actie! Na 18 jaar ben ik weer mama geworden van een prachtige dochter. Ik geef borstvoeding en vind het daarom erg belangrijk gezonde voeding binnen te krijgen. Als enorme ‘suikerjunkie’ heb ik besloten om voor het welzijn van mijn dochter (en natuurlijk van mezelf) het roer om te gooien en gezonder te gaan eten door o.a. geen (geraffineerde) suikers, witte bloem en producten met E-nummers meer te nuttigen. Het is echter niet altijd even makkelijk. Tijdens het boodschappen doen merk ik dat het mij veel tijd kost om juiste keuzes te maken. Elke pakje omdraaien om etiketten te lezen. Daar wordt niemand vrolijk, zo ook niet mijn man :-). Het zou erg fijn zijn als ik dit boek zou winnen als hulpmiddel tijdens (of voor) het boodschappen doen. Minder tijd in de supermarkt spenderen en meer met mijn gezin! Succes aan iedereen die meedoet!

 43. Nicoline simonis op

  Ik nomineer graag Rose Mentink eigenaar van Stoere Vrouwen Sporten, voor een gratis exemplaar. Zij kan dan weer een blog over dit onderwerp (laten) maken. En daarmee bereikt zij dan weer duizenden belangstellenden.
  alvast dank!
  Groet nicoline

 44. Hoi, super actie ! boekje zeer welkom ! Als je de supermarkt binnen komt schreeuwt de suiker je tegemoet. Wat een doolhof om een gezond product te vinden. Gezondheid is zo belangrijk en alle producten worden volgepropt met suiker….. alleen maar voor veel verkoop.!! Het is oneerlijk , wil je er bewust mee bezig te zijn, dat je een megabedrag moet betalen voor die producten. En zeker met kinderen ooo, zo lastig, want het zit echt overal in ! Wat zou het mooi zijn….heel Nederland bewust met suiker !

 45. Tegelijk met de suikerwaarschuwing moest men het terzelfder tijd ook hebben over te veel melk en bewaarmiddelen.

 46. Graag wil ik dit boekje winnen om op die manier de kennis te delen met anderen.

 47. in mijn sportende leefstijl eet ik in verband met mijn overgevoelige darmen zo weinig mogelijk brood en suiker. alle tips en informatie hierover slurp ik naar binnen, waarbij dit boek mij vast verder op weg helpt!!

 48. Oh dit boekje lijkt me echt heel erg handig, zo kan ik ook eindelijk eens aan me vader laten zien hoeveel suiker er wel niet overal in zit en zo kunnen me moeder en ik samen een keer goed (zo goed mogelijk) suikervrij boodschappen doen 😀

 49. Zoals je al schrijft is het lastig die sluip suikers te identificeren. Ik ben net een paar weken bezig om suiker te beperken. Voor mij en mijn dochter maar soms is het zo n oerwoud aan Namen en verwijzingen dat een boekje zoals dit me zeker zal helpen.

 50. Wat zou ik graag dit boek winnen. Probeer al zo lang de juiste voedsel keuzes te maken. Maar dat blijkt toch moeilijker dan het lijkt. Dit zou echt uitkomst bieden!

 51. Momenteel zit ik in de cut en is het erg belangrijk rekening te houden met het niet eten van suikers. Het is voor mijn de eerste keer dat ik dit doe en kan nog een hoop leren het boekje zou me er erg bij helpen. Alvast bedankt.

 52. Sandra Rozenbrand op

  Ja graag! Misschien ben ik dan wat sneller klaar met mijn boodschappen doen :-). Kan ik thuis alvast het nodige voorbereidende werk doen en een lijstje samenstellen ipv ter plaatse alle etiketten te moeten lezen. Wellicht dat ik dan weereens de supermarkt binnen een kwartier verlaat :-).

 53. Geen suikers eten dat lijkt wel een droom. Suiker in thee neem ik al lang niet meer. Eigenlijk zou ik ook moeten stoppen om siroop te drinken, maar dat is zo lekker en in de zomer is het meestal toch alleen maar water omdat ik meestal dan zo’n dorst heb.
  Maar vooral geen verborgen suikers eten zou prettig wezen. Ik was mij tot een paar jaar terug niet eens bewust van dat er overal zoveel suikers zijn toegevoegd. Nou eet ik gelukkig heel zelde pakjes en potjes.
  Heel veel vers. alleen rijst kan ik echt niet laten staan, al zou dat best wel fijn zijn. Dit boekje zou voor mij handig wezen omdat ik dan weet wat ik eet en wat ik kan vermijden of minder kan eten.
  En een beter gezonder lijf kan hebben

 54. Ik zou het boek heel graag willen winnen. ik heb zelf ervaren hoe lastig het is om suikervrije producten te vinden. Ik heb een suiker vrij dieet gehad omdat mijn darmen last van de suiker hadden. Het was een enorme zoektocht, uit eindelijk heb ik enkele producten gevonden. Helaas blijft het lastig. Ik zou willen weten welke producten nog meer goed te gebruiken zijn. Het boek zou mij enorm helpen om in de toekomst minder suikers te nuttigen. Daar zou ik en mijn darmen erg blij mee zijn.

 55. Superhandig lijkt me dit. Goed voorbereid de supermarkt in is nog praktischer dan er in de supermarkt achter komen dat je de helft van je boodschappenlijst kunt schrappen door de aanwezigheid van suiker.
  Ziet er ook mooi overzichtelijk uit!

 56. Charlotte op

  Lijkt mij erg handig voor extra inzichten. Ik eet al voor een groot deel suiker en tarwe vrij maar dit lukt niet altijd. Daarom lijkt mij dit erg handig om erbij te gebruiken.

 57. Scheelt een hoop tijd en eticketten lezen in de supermarkt! Die tijd kunnen we gebruiken om die heerlijke recepten te maken van Mind Your Feed!!!

 58. Ik zou het boek niet alleen voor mezelf willen winnen maar ook voor mijn schoonmoeder. Ik heb CVS en leef nu iets meer dan een half jaar suikervrij en heb daar veel baat bij. Mijn schoonmoeder heeft fybromialgie en die probeer ik wegwijs te geven in gezonde voeding en in suikervrij eten/drinken want ik denk dat ze hier ook veel baat bij heeft. Zeker op het moment want ze blijft sukkelen met pijnlijke spieren en een maagontsteking. Ik hoop en denk dat ze een heel eind van haar klachten kan verminderen door haar eetpatroon om te gooien. Maar ze weet niet hoe. Is ook niet goed bekend met verse producten gebruiken e.d.
  Dus ik ga duimen! 🙂

 59. Jeannette op

  Heel graag zou ik dit boekje winnen om aan een van onze kinderen te geven. Zelf hanteer ik al jarenlang een gezond eetpatroon maar 2 van onze 4 volwassen kinderen hebben daar moeite mee en zijn veel te zwaar. Blijkbaar werkt mijn voorbeeld niet inspirerend genoeg voor hen. Ik hoop dat deze suikerwijzer ze meer bewust zal maken van wat je zoal binnen krijgt als je niet oplet. Zondag wordt een spannende dag!!! Heel veel plezier in alles wat je doet.

 60. Jessica van der Weele op

  Wie wil dit boekje nou niet winnen?!
  Graag zou ik dit boekje willen winnen voor mijn hele gezin.
  Bestaande uit papa (33) mama (32) dochter (5) zoon (4) en dochter (2). De jongste is vanaf haar geboorte al te zwaar. Nu beweegt ze gelukkig wel veel maar als nog te zwaar voor haar leeftijd.Graag zou in met dit boekje veel meer wegwijs worden in de supermarkt naar gezonde de voeding. Ook om dit beter uit te kunnen leggen naar de kids.De jongste eet toch alles sneller mee en ziet het ook van grote broer en zus. Grote broer en zus vinden het heel moeilijk om rekening gehouden met de jongste. En wij als ouders vinden het erg moeilijk om de juiste keuzes te maken omdat we er te weinig van af weten. Dus dit boekje zou geweldig zijn.
  Duimen maar! Succes iedereen!

 61. Sinds enige tijd ben ik extra bewust bezig met onze dagelijkse maaltijden en eten we met grote regelmaat ook paleo. Suikers vind ik nog altijd erg lastig om te ontcijferen in de supermarkt. Omdat ook mijn kinderen heel nieuwsgierig zijn naar het suikerverhaal en zich er al best bewust van zijn wat het met je doet, lijkt dit boekje een perfecte aanvulling voor ons gezin van 6 personen! Een mooi compleet overzicht waar zowel manlief en ik s onze 4 zoons iets aan hebben!super!

 62. Daniëlle Kappert op

  Ik zou heel graag het boekje willen winnen,november 2013 mijn moeder verloren aan darmkanker en toen al veel bewuster geworden wat voor invloed suiker heeft op ons lichaam maar vind het zelf moeilijk om gerechten te maken waar geen suiker in zit.
  Dit boekje zou me echt helpen om bewust boodschappen te gaan doen.

  Groetjes Daniëlle

  • Henriëtte op

   Lijkt me een er handig hulpmiddel om bewuster met de inname van suiker om te gaan.

 63. Ik zou graag het boekje willen winnen omdat een heel handig boekje vind waardoor ik goed kan zien waar verborgen suikers inzitten,. Op die manier hoef ik het niet steeds te ondervinden. Want van te veel suikers krijg ik een verlate dumping wat inhoud dat ik dan een soort aanval krijg waardoor ik bewusteloos raak. Het is me nu al een paar keer gebeurd tot grote schrik van man en kind. Met dit boekje ben ik dan minder zoekende wat ik kan eten zonder risico.

 64. Ik ben al een jaar bewust bezig met voeding omdat ik veel buikklachten had, doordat we nu veel gezonder eten zonder kant en klare pakjes en veel groente en fruit, (en door jouw recepten) heb ik geen buikpijn meer en ook nog 5 kilo afgevallen en ik voel me super maar zo.n boekje is super makkelijk bij het boodschappen doen en scheelt ook veel tijd omdat je niet alles hoeft na te lezen op het etiket.

 65. Ik heb het heel druk met werk en mijn gezin en soms is het best lastig om alles na te kijken waar suiker inzit,dus dit zou een geweldige hulp zijn

 66. Ik zou het geweldig vinden om dit boek te winnen omdat ik al veel kookboeken heb om suikervrij te eten en dat het superhandig zou zijn om zo’n fijne supermarkthandleiding te gebruiken.

 67. Ik probeer bewust te leven, voor mezelf en ook voor mijn kinderen. Mijn kinderen zijn nu zover dat ze zelf ook minder suikers willen binnen krijgen. Maar soms lijkt er geen einde te komen aan het boodschappen doen door het uitpluizen van de etiketten om er achter te komen wat er in zit. Daarom lijkt dit boekje me heel handig.

 68. Zonder suiker in de supermarkt zou een uitkomst zijn. Helaas heeft mijn man diabetisch 2 gekregen en hebben we vaak discussies als we boodschappen doen waar en in welke producten suiker zit. Een richtlijn wat wel en wat niet zou ontzettend helpen. Win ik het boek niet laat me dan weten waar ik het kan bestellen. Alvast dank!

 69. Na een lezing over sportvoeding probeer ik al veel bewuster met suikers om te gaan, maar dat lukt helaas nog niet altijd. Dit boekje lijkt mij een geweldige hulpmiddel om hier mee door te gaan

 70. Hilda Geux-Koopmans op

  Dit boek zou ik goed kunnen gebruiken om een gezondere leefstijl te bereiken voor mij en mijn gezin.

 71. willemijn op

  Wat zou dit boek een handige gids zijn voor deze suiker-junkie! Ik zou mijn eetgewoontes zo graag willen verbeteren, maar weet niet goed waar te beginnen…. Zou het boek de eerste stap in het afkick-proces kunnen zijn? Ik sta er helemaal voor open!

 72. Mij zou dit boekje veel duidelijk geven. Mijn man mag sinds kort geen suikers meer.

  Het is dus erg moeilijk voor mij in de winkel waar het allemaal inzit.
  Dit boekje zal standaard in mijn boodschappentas zitten als gids.

 73. Dit boek zou ZO welkom zijn! Het frustreerd me enorm dat het in de supermarkt 1 doolhof is en nog kom ik wel eens ongemerkt met rotzooi thuis! Dit klinkt als een supermarktbijbel.

 74. Het boekje lijkt me een goede tool om bewuster om te gaan met voedsel en het gebruik van suiker te verminderen.
  Het is alsof je dan met een reisgids door de supermarkt loopt.
  Een reisgids ter verbetering van je gezondheid,
  Top!

 75. Nicolle Frenay op

  Rény van Mind Tour feed,
  Het begon allemaal met een moestuin, daarna gestart met het de “boodschappencoach” van Ralph Moorman ben ik inmiddels een heleboel boeken en blogs verder. Sta enorm open voor al het pure eten, vandaar dat het boekje “Wat zit er in uw eten” van Corinne Gourget op mijn wensenlijstje bij Bol staat. Daar komt nu ” Zonder suiker in de supermarkt bij, tenzij ik niet alleen geluk heb ik in de liefde maar ook met deze winactie.

 76. Karin kraan op

  Ik heb belangstelling voor dit boekje omdat m’n dochter en m’n echtgenoot 1 maand suikervrij eten. ( en dus ik ook grotendeels ;-)) sinds ik me hierin verdiep merk ik hoe lastig het inkopen doen is zonder suiker!

 77. Nel van Beek op

  Ik zou het best willen winnen , het valt niet altijd mee minder suiker en ik merk met veel suikers eerder moe . En ik heb diabetes 2 dus erg welkom 🙂

 78. Ik kijk al een tijdje naar etiketten en bijna overal zit wel een vorm van suiker in. Het is erg misleidend. Zelf in de kipfilet voor op brood. Dit boekje zou een goede gids zijn om nog alerter te kunnen zijn.

 79. Ik ben sinds kort glutenvrij, suiker vrij en lactosevrij. En dat op mijn 51. Wat zou het een uitkomst zijn als ik met dit boekje alvast iets heb om te vergemakkelijken.

 80. Annemieke op

  Dit boekje maakt het maken van keuzes hopelijk een stuk gemakkelijker. Bij het maken van het lijstje kan zo’n boekje meteen geraadpleegd worden. En in de winkel eventueel nog even opengeslagen worden. Ideaal!
  Zo word ik me (hopelijk) vooral bewust van de verborgen suikers – die meer kwaad dan goed doen.
  Mijn zoontje heeft best wel last van eczeem en als iets dat bevordert, is het wel suiker…

  • Wat blijf ik het lastig vinden om in de supermarkt de juiste producten te kiezen. Ik merk door gezonder te eten dat ik minder moe ben en hoofdpijn heb. Daarnaast heb ik ook minder last van dat vervelende opgeblazen gevoel. Helaas val ik steeds terug in oude patronen omdat, de supermarkt soms net een doolhof lijkt qua gezonde en verantwoorde producten. Hopelijk brengt het boek daar verandering in.

 81. Bentina Vermeulen op

  Vorig jaar sugarchallenge gedaan. Daarna suikerbewust verder gegaan. Nu na afdwaling weer terug bij suikerbewust. Maar het blijft lastig om in de supermarkt de echt suikervrije artikelen te vinden. Daarom is dit boek zeer welkom als leidraad tijdens het boodschappen doen.

 82. joyce pots op

  Ou dit boekje graag gebruiken ik train al 17 weken keihard helaas niet de resultaten die ik gehoopt had waarom omdat mijn voeding niet in orde is teveel suikers en vetten te weinig eiwitten ik track mijn eten nog maar kort en dit zou dus een goed hulpmiddel zijn

 83. Virag Fuzi op

  Met behulp van dit boek denk ik dat ik me beter zou kunnen informeren over producten voordat ik naar de supermarket ga. Ik zou niet alle labels hoeven te lezen, waardoor ik veel tijd zou kunnen besparen!!

 84. Lou Eljon op

  Nu en voor altijd duidelijkheid. Soms denk je dit MOET gezond zijn… maar toch zitter er toch weer suiker, conservering middelen en dergelijke in. Als allereerst probeer ik van mijn suikerverslaving af te komen, zonder gebruik te maken van “suikervervangers”; puur natuur dus. Ik kan wel een hulpje gebruiken om vooraf bij het maken van mijn boodschappenlijstje al te weten welke producten ik in mijn karretje kan doen. In ieder geval bedankt voor het onder de aandacht brengen van dit boekje.

 85. Mijn zus rond in juli haar opleiding tot leefstijl coach af. In 1 jaar 3 studies gedaan om leefstijlcoach te kunnen worden en daarnaast haar eigen bedrijf opgezet. Ik ben super trots op haar en dat vind ik wel de beloning waard om voor haar dit boekje te winnen, die ze dan in haar nieuwe bedrijf kan gaan gebruiken voor haar cliënten.

 86. Ik moet zonder suiker ivm een te hoge bloedsuiker en een gestoorde leverstofwisseling. Ondanks advies van de dietiste is het best lastig zonder suiker te kopen in de supermarkt zou het boekje goed kunnen gebruiken.

 87. Lijkt me een erg handig boekje 🙂 ben al een tijdje aan het minderen met suiker, lijkt me een handig hulpmiddel 🙂

 88. Zonder suiker wordt overzichtelijker boodschappen doen met deze handige hulp.
  Ben benieuwd en vooral nieuwsgierig hoe mijn winkelwagen dan gevuld gaat worden met etenswaren, zeker waarvan ik nu denk dat het gezond is.

 89. Mijn man en ik willen graag gezonder gaan leven en afvallen. Bij onze zoektocht naar een gezonde leefstijl leren we steeds meer dat suikers ongezond zijn en dat we daar mee moeten oppassen. Bij het doen van boodschappen blijft het lastig om overal op te letten. Dus ik denk dat dit boekje heel erg zal helpen op onze weg naar gezond eten en leven. Hartelijk dank voor deze actie en ik hoop dat u mij (ons) kiest!

 90. Ik eet al een paar jaar geen gluten meer wegens glutenintolerantie.
  Wil nu beginnen met suikervrij te eten maar kan hier wel wat hulp bij gebruiken.

 91. Ik zou heel graag suikervrij willen eten en drinken. Zeker nu ik al met al zo’n jaar zwak, ziek en misselijk ben en met mijn gezondheid worstel. Het boek zou mij enorm helpen om nog meer mijn weg te vinden in het suikervrij bestaan!!

 92. Ik ben een echte suikerverslaafde, het lukt me nog niet om het eens drastisch te verminderen, dit boekje zou me heel veel inzicht geven om de doorslag te maken om die producten nu eens echt te laten staan en de goede varianten in huis te halen. Ik zou daarom dit boek heel graag winnen.

 93. Marian Pelkmans op

  Als moeder met daarnaast een fulltime baan is het lastig om niet voor pakjes etc te te gaan, daarom zou dit boek super van pas komen om vaker de juiste keuze te maken.

 94. Ik heb reuma en nu is mijn geadviseerd om geen suiker meer te eten. Sinds ik geminderd ben met suiker geheb ik geen reuma aanvallen gehad. Dus als ik het boek zou winnen zou top zijn. Groetjes Gerda

 95. geweldig kan ik thuis al kijken wat ik mee kan nemen,scheeld erg veel tijd in de supermarkt.

  Ik ga er voor zal zeker in mijn boeken collectie komen

  Gr,natasja

 96. Ik ben nu een tijdje bezig met het verbannen van suiker. In mijn enthousiasme neem ik ondertussen al enkele mensen mee in mijn passie. Ik zou graag dit boekje in mijn kringetje rond laten gaan zodat mensen snel weten …wat ze eten!

 97. Karin van de Merwe op

  Het lijkt me een interessant en leerzaam boekje en een erg handig hulpmiddel om de suikers nóg meer te vermijden. Ik zou het boekje wel graag willen winnen. 🙂

 98. Stephanie op

  Ik zou graag mensen hierbij willen helpen. Inmiddels studeer ik voor natuurvoedingsdeskundige en eet ik vanaf februari geen suiker meer. Het voelt prima so spread the word! Heel graag zou ik nog meer leesvoer willen zodat ik straks uitstekende voorlichting en advies kan geven.

 99. Dit boekje zou mij ideaal helpen met het verder afvallen. Ik ben nu een tijdje bezig maar de suikers sluipen er stiekem toch in. Ik bak en kook graag maar vind het lastig om goede vervangers voor de suiker te vinden. Ook wil ik mijn oppas kinderen graag nieuwe dingen leren om te maken maar heel graag gezond. Vandaar dat ik erg blij zou zijn met dit boekje.

 100. Ik zou heel graag dit boekje willen winnen. Ik heb sinds 2,5 jaar een chronische darmziekte. De artsen zeggen dat voeding niet veel van invloed is, maar ik geloof hier niks van. Nu ik me weer wat beter voel wil ik me hier meer in verdiepen. Dit boekje zal mij goed op weg kunnen helpen!

 101. Wat lijkt mij dit een handig boekje. Is ben probeer op dit moment zeer bewustzijn min mogelijk toegevoegde suikers te eten. Maar vind dit nog erg moeilijk. Dit boekje zou mij hier goed in kunnen ondersteunen.

 102. Ooooooooh je heb de reddende engel.. Dit is voor mij het reddende boekje. Loop zo te stoeien met van alles.. Een dik bos waar ik het bos niet meer kan zien. Dit boekje is meer dan meer welkom hier. Prachtig survival boekje om een supermarkt bezoek te overleven en gezond bezig zijn.

 103. ria bakker op

  Alles is al wel gezegd…en sluit met bij de rest dus aan…..je denkt goed bezig te zijn, maar meestal stink je er toch ongemerkt weer in….

 104. Ow, dat zou een uitkomst zijn alle verpakkingen al aan het scannen op zout en natrium, nu om andere redenen het andere witte gif (suiker) aanpakken, …wat kunnen we nog kant en klaar kopen… We maken hier al heel veel zelf(noodgedwongen) maar soms een beetje smokkelen..het zou wel makkelijker worden!! Dus graag!!!

 105. Leonie Peters op

  Wow, dit is handig zeg! Please… pick me!!!
  Na jarenlang veel pijnklachten te hebben gehad (reuma), ben ik sinds afgelopen zomer suikervrij gaan eten. Geraffineerde suikers dan. En wat voel ik me daar goed bij zeg! Weg pijnstillers!!! Dit boek verminderd mooi het etiketten lezen. Ideaal!!!!

 106. Ja! Dit boekje zou super handig zijn. Het liefste vermijdt ik supermarkten, juist omdat de binnenste paden een verleidelijke werking hebben op de personen met wie ik boodschappen doe. Het liefste loop ik over de markt en koop ik mijn eten vers. Dat ruikt altijd zo lekker, maar mocht je dan toch een keer in die supermarkt komen is een gids over verborgen suikers super handig. Vooral ook als je, net als ik, allergisch bent voor onnatuurlijke zoetstoffen.
  Er blijft weinig over als je suikers zo veel mogelijk schrapt en geen zoetstoffen kan verdragen.

 107. Sandra Slutter op

  Wauw, precies wat ik zoek! Hiermee zou ik graag mijn vader willen helpen. Hij zit tegen de suikerziekte aan en door suiker te minderen kan hij dit een tijd lang tegen gaan. Hij heeft mij bewuster gemaakt van alle suiker overal in, en ben ik er sinds deze week op gaan letten. Dit boekje zou me ontzettend helpen om een goede start te maken!

  Dank!

 108. Ik ben noot dik geweest maar was wel een verschrikkelijke snoepkont. Heb me jarenlang nooit 100%fit gevoeld, sportte wel maar toch nooit helemaal happy met mezelf. Totdat ik met hardlopen begon en ook meer op voeding en dan met name gezonde voeding ging letten. Wat een verschil!! Ik voel me wel 100 jaar jonger bij wijze van spreken zeker sinds ik erg op suikers let! Daarnaast sport ik nog veel meer en voel me echt top!! Af en toe heb ik nov wel trek in wat lekker bijv drop chocola whatever en neem ook wst maar dit geeff me niet meer het volsane gevoel van eerder. Soms vind ik het zelfs niet eens lekker!! Dit boekje zou supwrgoed van pas komen om ook verborgen suikers te vermijden en me nog beter te voelen.

 109. Willemien op

  Dit boekje zou iedereen in zijn/haar tas moeten hebben! Super goed bruikbaar bij een gezonde levensstijl.

 110. Ik zou graag winnen, omdat ik steeds meer lees en zie over de gevaren van suiker. Ook vriendinnen onderkennen dit inmiddels dus is het vaak onderwerp van gesprek. Zou leuk zijn als ik een exemplaar zou winnen zodat ik samen met mijn vriendinnen de info kan delen.

  Bovendien heb ik vandaag mijn diploma doktersassistente gehaald en is het nuttig om deze info met patiënten te kunnen delen en ze goede voorlichting te geven.

  Zal dus voor meerdere mensen profijt opleveren.

 111. Voor bewustwording, door de supermarktjungle niet in het web verstrikt te raken!

 112. Ik zou het boekje graag willen winnen, omdat ik sinds 3 weken op dieet ben op aanraden van een alternatieve arts. Na ruim een half jaar te hebben gedokterd wegens diverse klachten, heeft deze arts mijn ogen geopend. Onder andere suiker is een grote oorzaak van veel lichamelijke én geestelijke klachten! Ik eet nu 3 weken zo goed als suikervrij en ik voel me er goed bij. Alleen wil ik wat meer variatie in m’n voeding en me er meer in verdiepen om zo nóg meer dit gif uit m’n lijf en leven te verbannen!

 113. Nora Wassenburg op

  Beste Reny,

  Ik zal heel eerlijk zijn, toen een vriendin van mij een tijdje terug met dit boek aan kwam zetten schrok ik ervan en was ik erg sceptisch. Je moet begrijpen dat ik eten en voornamelijk lekker gezond eten altijd heerlijk heb gevonden. Dit ging bij mij jammer genoeg een jaar geleden mis, toen ik teveel controle wilde hebben en elke maaltijd van de dag controleerde. Dit is uit de hand gelopen tot ik zelf heb gezegd dat het genoeg is geweest. Dat was een grote stap, maar jammer genoeg de kleinste stap in het proces. Ik probeer nu nog steeds de controledrang over eten weg te krijgen. Ik word tegenwoordig bijna triest van alle berichten en artikelen over al het slechte eten en iedereen die ons maar probeert te vertellen wat juist en niet juist is. Ik wil het zo graag juist doen, maar tegenwoordig lijken zelfs ooit zo gezonde producten als fruit slecht te zijn. Ik zag dit boek en was zo bang dat het weer zoiets was om ons te vertellen dat we niks meer mogen eten.

  Tot ik dit bericht van jou las. Want ik realiseerde me dat dit een boek is dat laat zien wat de feiten zijn en daaruit jou zelf laat beslissen.

  Supermarkten zijn voor mij een crime.
  Zelfs al wil je gezond lekker eten, de supermarkt maakt het je simpelweg onmogelijk. Het moment dat ik een supermarkt binnen loop slaat de paniek al toe. Uiteindelijk komt het er op neer dat ik een uur in de winkel rondloop niet wetend wat nou de juiste keuzes zijn en uiteindelijk maar de winkel verlaat.

  En daarom heb ik mij gerealiseerd dat je gelijk hebt. Dit boek laat zien wat goed of slecht is, puur door de kennis van dit boek met je gezonde brein toe te passen. Dit boek is een mooie manier om onderscheid te maken tussen al de subjectieve meningen van mensen over eten tegenwoordig en gewoon de pure waarheid, zwart op wit.

  Blogs als de jouwe helpen zo erg om gewoon weer plezier in het eten en koken te krijgen. Ik ben erachter gekomen dat ik door heerlijk gezond proberen aan te komen me het beste voel en dat dat het meest effectief is en het heeft me vertrouwen gegeven dat er best nog wel gezond eten bestaat tegenwoordig. En hoe weet je er gezond is? Met dit soort geweldige boeken. En daarom zou ik hem dolgraag willen winnen.

  Blijf alsjeblieft doorgaan met je blog 🙂

  Groetjes,
  Nora

 114. Cilia vd Wijck op

  Er zitten zoveel verborgen suikers overal in,weet ook niet waar je precies op moet letten, ben zelf pas begonnen minder koolhydraten en suikers te gebruiken, ook voor mijn kleindochter die ADHD heeft ,dus zou dit boeke graag willen winnen om gezonder te eten

 115. Jose Vd Akker op

  ik geology dat dit het eerste boekje is dat ik voorbij zie komen dat eens een overzicht biedt.
  De wit war van wat goed voor je is en dat dagelijks proberen te vinden op de etiketten van de producten…worden ondervangen door dit boekje. Ik wil het graag winnen!

 116. Dat zou echt handig zijn! Ik kan nog wel hulp gebruiken bij het lezen vd etiketten. Door de studie en een fulltime baan valt helaas toch te snel de keuze op iets makkelijks, hopelijk helpt dit boek me dan om een betere keuze te maken

 117. Ah fijn zon leuke winactie! Als het om suikers gaat weet ik echt even door de bomen het bos niet meer hoor.. 😉 Ik probeer mij al een tijdje in te lezen over wat suikers met je doet, hoe je te veel suikerinname kunt verminderen en hoe je dat kunt bereiken. Vooral de fabrikanten weten goed in te spelen op klanten zoals ik.. de suikers op zon manier op het etiket te benoemen dat ik echt niet weet dat dat ongezonde suikers zijn.. 🙁 Volgensmij kan dit boekje mij nog veel leren !

 118. Wat een leuke actie! Wauw, daar wil ik echt wel aan mee doen! Helaas is gebleken dat ik zeer gevoelig ben voor geraffineerde suikers en het resultaat is dat ik dan heel lang last van buik- en darmklachten. Ik ben nu bezig om het te minderen maar dat blijkt lastiger te zijn dan ik had verwacht! Dus iedere hulp is welkom!!!!!

 119. Leuke actie weer! Ik wil het boekje graag winnen omdat het mij een super handige tool lijkt bij het verantwoord boodschappen doen!

 120. Wat een tof boek! Ik heb een gastric bypass gehad (al bijna 2jr geleden.. Wow, wat? Al 2 jaar geleden, oef, wat gaat de tijd hard) en ik merk dat ik soms nog wel neig naar de ongezonde dingen in de supermarkt. Door stress heb ik een tijdje weer verkeerd gegeten en ik wil dat niet meer. Maar supermarktproducten geven vaak ook valse hoop “0% suiker, geen suiker aan toegevoegd, pure ingrediënten” en dan trap ik er weer in. Dus ik zou graag dit boek willen winnen, als dat mag..?

 121. Samen met mijn moeder ben nu al enige tijd bezig met onze bewustwording omtrent eten. We delen recepten en ervaringen met elkaar en mensen om ons heen en bakken heel wat af! Gezond eten bereik je alleen door bewust te zijn van wat je eet. Dit boekje zou dan ook perfect voor ons zijn!

 122. O, wat zou dit een uitkomst zijn. Ik ben bezig om mijn strijd te winnen van mijn overgewicht. En om een gezonder lichaam te krijgen. Het is een moeilijke strijd, en vooral in de supermarkt. Zie soms door de bomen het bos niet Meer. Dus deze gids zal een uitkomst zijn!

 123. Monique Naastepad op

  Na jaren lang suiker vrij te hebben geleefd, is het fijn om nieuwe recepten te ontdekken en om variatie te krijgen in je eten Zonder Suiker. Een gids met in oogopslag alles, is hierbij een uitkomst. Vriendelijke groet Monique Naastepad uit Skorped (ZWEDEN)

 124. Karin Merks op

  Lijkt me geweldig om dit boekje te winnen. Win nooit iets … alleen al daarom is het fantastisch.
  Dan kan ik me ook eens verder verdiepen in al die verborgen suikers. Nog wel af en toe moeite om een heerlijk taartje af te slaan maar dan weet ik dat ik suiker binnen krijg. Vaak ben je je niet bewust van de suikers en is er een goed alternatief. Zo was ik super verbaasd na de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over de Lipton muntthee met de suikerbolletjes. Heb het zakje zelf ook nog een keer opengemaakt en ja hoor suikerbolletjes.
  Dan drink ik wel andere kruidenthee hoor. Dit is toch onnodig!
  grtjs en suc6 met je fantastische site!

 125. Wat een leuke actie! Een win actie om iemand te kunnen laten inzien hoe goed je je kan voelen zonder suiker.

  Ik zou dolgraag dit boek willen winnen. Voor mijzelf, m’n man en kinderen. We eten al regelmatig gezond maar o wat zou ik t leerzaam en vooral een uitdaging vinden om te weten wat je wel
  en niet kan kopen, zodat ik en m’n gezin zich goed kan voelen.

  Groetjes

 126. ik zou echt heel graag het boekje willen winnen. Ik ben momenteel zwanger en heb (helaas) zwangerschapsdiabetes en moet nu een speciaal dieet volgen, dit betekend dat ik mijn bloedsuikerspiegel zo laag mogelijk moet houden dat boekje is dan echt een uitkomst.

 127. Hoi Suzanne
  Ik zou graag het boek willen winnen. Sinds een paar maanden ben ik meer bezig met voeding en vooral wat suiker met je doet. Ik merk dat wanneer ik suikers of chocolade op heb, dat ik erg last van mijn darmen krijg. Toch blijf ik suikers eten. Het lukt mij niet alleen om er vanaf te komen. Ik ken dit boek niet, maar ik hoop dat het een hulpmiddel kan zijn om minder suiker of geen suikers te eten. En zo dus geen last meer te hebben van mijn darmen.
  Groetjes kirsten

 128. Jenny Linders op

  Dit lijkt mij nou DE oplossing voor het boodschappen doen.
  Alles ideaal uitgewerkt. Kun je thuis al voorbereiden en ben je in de supermarkt sneller klaar (minder verleidingen). Handig om altijd bij je te hebben.

 129. Ik ben wel benieuwd of dit boekje mij nog meer kan leren over verborgen suikers, zodat ik nog gezonder kan leven. Tevens deel ik graag deze info met mijn gastkindjes en hun ouders. Jong geleerd is oud gedaan!

 130. Minder suiker is heel hard nodig
  dus uw boek is echt niet overbodig.
  Ik wil dolgraag van de insuline af
  want het voelt nog steeds als straf.
  In de winkels kijk ik nu steeds goed op het etiket, dat te doen is reuze vet.
  Met dit boek erbij zal het nog beter gaan
  en is het zoeken naar beter voedsel sneller gedaan.
  Mocht ik niet winnen, bol.com is dan snel gevonden
  en wordt dit boek naar mij gezonden.

  gr. Truus

 131. Al ruim een jaar eten we hier thuis heel veel minder suiker. Met liefde, plezier én resultaat besteed ik veel tijd aan onze nieuwe manier van eten. Voor die momenten waarop tijd een schaars goed is, lijkt dit boek me ideaal!

 132. Marieke de Jong op

  Ik ben nog maar een aantal weken bewust met suiker bezig.
  Wat mij heel erg helpt is jouw blog (en die van andere bloggers).
  Wat fijn dat jullie je kennis met mij (als beginnende bewuste suiker eter :-)) willen delen.

  Het lijkt me erg fijn om het boekje Zonder suiker in de supermarkt te hebben, want die supermarkt is een ware oase aan suikerbommetjes.

 133. Wat een topper dit boek! Ik ben bijna 20 kilo afgevallen en moet straks ‘opnieuw’ leren eten. Ik merk nu als ik af en toe wat met suikers eet, hoe sterk mijn lichaam daarop reageert. Ik wil dus straks gelijk beginnen met voeding zonder toegevoegde suikers. Mijn dochtertje van 8 maanden wil ik daar ook zoveel mogelijk mee ‘opvoeden’. Veel in mijn omgeving vinden dat onzin, maar als ik zie hoe sterk kinderen op suikers reageren (werk in de kinderopvang), wil ik mijn eigen kind daarvoor behoeden! Er zijn ook genoeg lekkere dingen zónder suiker!
  Dit boek komt dus precies op het juiste moment op mijn pad!

 134. Interessant boekje om mee te nemen bij boodschappen, nu loop ik vaak gefrustreerd rond in de winkel door de misleidende reclames, met een vergrootlas om etiketten te kunnen lezen (waar ik dan vaak geen tijd voor heb…) dank voor de review!

 135. Heel erg welkom! Nog niet zo lang bezig met ‘suikervrij’ (zonder geraffineerde suikers) eten, dus weet soms echt niet meer wat ik wel of niet kan kopen in de supermarkt en thuis research kost dan weer veel tijd! Om een gids bij mij te hebben lijkt me dan ook super handig 🙂

 136. Natasja van Dongen op

  Ik ben echt heel benieuwd naar hoe ik nog meer suiker kan minderen. Ik ben nu bijna 21 kilo afgevallen door mijn levensstijl te veranderen. Minder zout en suiker en gezonder eten. Ben dus al op de goede weg maar nog een steuntje in de rug zou mij nog meer helpen. Het boekje zou goed terecht komen.

 137. Ik sta er telkens weer versteld van waar er overal suiker aan toegevoegd wordt, ook onder het mom van andere benamingen. Zo’n boekje is echt wel super handig en kan het winkelen ‘zonder suiker’ alleen maar vergemakkelijken.

 138. Super handig dit boekje. Ik let zelf al goed op, maar vind het in de supermarkt nog lastig om de juiste producten te vinden. Dit boekje is echt een uitkomst

 139. Eigenlijk bizar als je ziet hoeveel suiker er in je dagelijkse kost zit… Ben sinds een ruim jaar fors geminderd met suiker, heb nog wel mijn lastige momenten, maar al wel op de goede weg!

 140. Conny de Fijter op

  We raken als gezin steeds meer bewust hoe slecht suiker is. Koken met pakjes deden we al jaren niet meer. Maar we zijn nu ook gestopt met klontje suiker in de koffie. Geen limonade meer met suiker. We merken echt verschil. Minder last van de darmen en veel meer energie.
  Dit boek is een mooie aanvulling om eten zonder suiker nog verder in te voeren. Met 2 kinderen vind ik het weleens moeilijk om alternatieve tussendoortjes te vinden. Dus dat zou voor ons de nieuwe uitdaging worden.

 141. Ik kan net als anderen van alles verzinnen waarom ik graag dit boekje wil winnen, maar dat doe ik niet.Het past gewoon bij mijn levensstijl van suikervrij eten.

 142. Mariska Rietveld op

  Ik heb al een aantal pogingen gedaan om suikervrij te eten. Ik merk dat ik me toch beter voel bij het zoveel mogelijk vermijden van suiker. Toch val ik elke weer terug in oude gewoonten. Deze ‘terugvallen’ komen voornamelijk voort uit gemak. Dan is het weer een iets drukkere periode waarin ik weer minder aandacht en vooral minder tijd besteed aan eten. Voornamelijk bij de voorbereidingen van het eten, zoals het boodschappen doen, gaat het mis. Ik verval dan weer in oude doorgewinterde en vastgeroeste patronen. Na het ‘zondigen’ merk ik eigenlijk pas wat suiker met je lichaam doet. Ik heb dan ook weer grote moeite om de knop weer om te zetten en me weer goed te verdiepen in het kopen van pure en suikervrije producten. Ik hoop dat dit boek mij meer inzicht kan geven en hiermee mij kan helpen om altijd, dus ook in drukkere perioden, de juiste keuzes te kunnen maken.

 143. Het lijkt mij ideaal om dit boekje mee te nemen naar de supermarkt. Sinds kort moet ik suikervrij (tarwevrij en lactosevrij) eten. Het kost een hoop tijd en moeite om de goede producten in de supermarkt te vinden. Een ideaal hulpmiddel voor mij dus! Ik zou het superleuk vinden om dit boekje te ontvangen.

 144. Wat zou dit een mooi boek zijn om mijn bewustwording te vergroten en mijn eetpatroon nog beter onder de loep te nemen. volgende week ga ik op mezelf en dan zou dit boek een uitkomst zijn bij mijn eerste boodschappen zodat ik alleen maar gezonde producten in huis heb en niet in de verleiding kom om iets met heel veel suiker mee te nemen het heeft me een hele nieuwe smaakbeleving gegeven door zoveel mogelijk suiker te schrappen. Alles smaakt ineens veel lekkerder!