Eetdagboek van Reny #4 – de Zomerfit editie

2

Afgelopen maandag ging de #Zomerfit challenge van start! Wat super leuk dat jullie allemaal zo enthousiast mee doen, daardoor is het voor mij ook makkelijker vol te houden. Ik schreef vorige week dat ik wel een kleine boost voor de zomer kon gebruiken en afgelopen maandag ging ik dan zelf ook de uitdaging – en confrontatie!- aan. Het viel me niet heel erg mee, maar ook niet heel erg tegen. Ik heb de afgelopen week een eetdagboek bijgehouden, voor mezelf, maar ook om jou te inspireren.

Eetdagboek Reny

Eerlijk toegegeven, mijn voorbereiding was niet optimaal. Ik had geen weekmenu gemaakt, ik had op zondag nog snel wat boodschappen gedaan en ik heb ook op zondagavond nog zitten genieten van een glas wijn én een bak chips. Ik had wel gezorgd dat er lekkere thee in huis was, want de koffie laten staan leek mij bij nader inzien toch wel de grootste uitdaging. Maar mijn motivatie was wel enorm, want ik liep al een paar weken te klooien met een verkoudheid die maar niet overging. Alsof mijn lijf mij vertelde dat ik nú écht even goed voor mezelf moest zorgen!

Ik geef je een kijkje op mijn bord(en) van de afgelopen week. Ik heb de koffie dus wel laten staan, en ook ik – ondanks dat ik normaal maar 2 koppen per dag drink – had afgelopen maandag hoofdpijn. Ik heb zeker voldoende water gedronken, niet altijd even veel beweging gehad en die suikers… tsja, lees verder:

Eetdagboek van Reny

Maandag:

06.30: 2 glazen lauw water direct na het opstaan. Ik doe niet aan citroen in mijn water…..

07.00: 2 rijstwafels met kipfilet en een kop verse muntthee erbij. Dit is voor mij geen normaal ontbijt, dit is een snel-in-elkaar-flans ontbijtje. Ik moet namelijk met mijn jongste dochter om 07.30 uur in het ziekenhuis zijn. Ze krijgt buisjes geplaatst en moet nuchter in het ziekenhuis komen. Ik eet mijn rijstwafeltjes dus stiekem op, als ze mij ziet eten wil zij namelijk ook. Ik neem nog een banaan mee voor onderweg.

Eetdagboek van Reny

De hele ochtend hang ik in het ziekenhuis met mijn arme meisje. Ik heb een hervulbare fles mee met water, die drink ik leeg (0,5 lt).

11.30: We zijn thuis en we hebben honger! We lunchen met speltboterhammen met pitjeskaas (komijnekaas) en ik leg er nog wat plakken komkommer op. Ik maak ook een sapje voor ons klaar van sinaasappel, spinazie en banaan.

15.00: ik eet een trosje druiven en zet de kan met water maar weer op tafel, anders lukt het nooit om genoeg te drinken.

Eetdagboek van Reny

18.30: we eten een stamppot van aardappels, wortels en uien en ik roerbak er nog wat kiemen bij, die ik door de stamppot doe. Dat gebeurt alleen op mijn bordje hoor, de rest van het gezin zit me angstig aan te kijken…. Erbij eet ik een hamburger van de slager.

20.00: ik drink thee, en nog meer thee en nog meer thee. En ik mis de chocola die ik daar normaal altijd bij eet.

Bewegen: niet….. Ik heb als excuus mijn werkzaamheden in de tuin van zondag. Ik heb zondag ruim 2 uur onkruid getrokken en planten gesnoeid en ik voel de spierpijn behoorlijk.

Dinsdag:

07.00: 2 glazen water direct na het opstaan.

07.30: Ontbijten met de dames, voordat de 1 naar school gaat en de ander naar de crèche. Ik mag altijd blij zijn als ik zelf tijd heb om te eten en ik strooi snel wat granola (niet suikervrij!) in een bakje en meng dit met wat schapenyoghurt. Erbij drink ik een kop detoxthee.

Eetdagboek van Reny

10.00: Ik maak een snelle detox smoothie van sinaasappel, bleekselderij, kefir en gember. En ik drink een kop verse muntthee.

11.00: Tijd voor een banaan! En twee flinke glazen water.

12.30: Ik lunch met een restje stamppot met kiemen van gisteren. En ik drink er een kopje rooibos thee bij.

15.00: Oh, man, ik heb ontzettende trek in chocola, of iets anders zoets… echt, het gaat maar niet weg. Ik trek de koelkast open, de voorraadkast, de snoepla (waar de chocola ligt)….. en ik besluit 1 heel klein stukje van de Puur van Tony’s te nemen.

18.30: Van het weekend is er nog wat over van de bonenschotel (soort chili con carne, maar dan zonder carne) en dat piepen we nog even op. Erbij eet ik een kipvink van de slager.

20.00: Ik ga nog even langs mijn moeder en drink daar eerst wat thee. Later op de avond drinken we ook nog 1 glas rode wijn….

22.30: In bed blijf ik maar hoesten… die verkoudheid is killing me en ik kan er niet van slapen. Half slaperig ga ik op zoek naar iets wat de hoest een beetje kan verzachten. Ik kom op een flesje van dr. Vogel, een natuurlijke hoestdrank op basis van bijenhoning en suiker. Even denk ik na over de Zomerfit challenge, en dan besluit ik toch dat mijn nachtrust me meer waard is en neem ik een theelepel van het spul. Ik slaap tenminste heerlijk!

Bewegen: 30 minuten hardlopen!

Woensdag

07.00: 2 grote glazen water direct na het opstaan.

Eetdagboek van Reny

07.30: Weer een snel-in-elkaar-flans ontbijtje, ik ga weer voor de rijstwafel met kipfilet. En een kop detox-thee (van Pukka) erbij.

10.00: Mijn wekelijkse rondje op de markt is altijd op woensdag en ik proef uiteraard de kaas die ik wil kopen. Wel meer dan 1 plakje. Ook eet ik een trosje druiven bij de groenteboer.

12.30: Lunch! Na eerst mijn oudste gup van school te hebben gehaald, eten we thuis met z’n drietjes. Ik maak een sap klaar met sinaasappel, spinazie, banaan en avocado en we eten verse speltboterhammen van de bakker. Ik ga voor kaas!

Eetdagboek Reny

15.30: De jongste gaat nog naar bed, dus woensdagmiddag is altijd een rustig middagje. Met mijn oudste dochter snoep ik nog wat druiven op de bank.

16.00: Het is mooi weer buiten dus we gaan nog even – op de fiets! – naar de speeltuin. Daar ren ik achter de jongste aan, help haar met klimmen en duw de schommels (allebei tegelijk) totdat mijn schouders zeer doen.

18.30: Ik maak een roerbakschotel, met kipfilet gemarineerd in citroengras en gember, en courgette, broccoli, prei, paprika en lenteui. Erbij eten we de rijst met quinoa van Lassie, superhandige mix vind ik dat! Maar net als ik iedereen aan tafel wil roepen, hoor ik een harde klap op de grond gevolgd door heel, heel hard gehuil…. De dames waren aan het stoeien op de bank en de jongste valt van de bank af, zo met haar koppie tegen de tafel….

Goed, gas uit, pannen van het vuur, we gaan naar de eerste hulp (want het bloed behoorlijk…). Als we rond 20.15 weer thuis komen zet ik alles nog snel even op het vuur, maar door de schrik smaakt het toch iets minder.

Eetdagboek Reny

Zo ziet mijn aanrecht eruit als we weer thuis komen… ook hallo!

20.30: Een kop thee op de bank.

Bewegen: ik vind dat schommels duwen, kontjes geven op het klimrek en een hartslag van 200 op het moment dat je kind niet gelijk huilt na een klap op de grond best mee tellen voor beweging…

Donderdag:

07.00: ik begin weer met 2 grote glazen met water.

07.30: Weer 2 rijstwafel met kipfilet… En een glas verse muntthee erbij.

10.00: Ik maak een detox sapje klaar, net even anders dan die ik de afgelopen week dronk. Ik maak er gelijk maar foto’s van, het recept komt binnenkort op de blog!

12.30: Lunch is vandaag een luxe lunch. Gisterenmiddag heb ik soep opgezet, zodat ik deze vanochtend op de foto kon zetten. Dat is gebeurd en nu is de soep dus mijn lunch. Het recept krijgen jullie ook binnenkort van mij.

15.00: Na een paar uur hard werken, heb ik trek. Ik besluit een eitje te koken en eet er ook nog een plakje gebraden gehakt bij. Dat is echt mijn guilty pleasure, als ik niet weet wat ik wil eten dan ga ik zoeken. En zoeken wordt meestal snaaien bij mij….

18.30: Pasta-time! De good old pasta met ragù komt op tafel. Iedereen smult ervan. Voor mezelf maak ik trouwens courgetti in plaats van pasta en ik zet nog wat extra rauwkost op tafel….

20.00: Goed, ik mis mijn wijntje dus best wel….. Echt, ik word nu al een beetje gaar van al die thee, het komt me mijn neus uit. Water drink ik gedurende de hele dag al wel dus dat hoef ik in de avond ook niet meer. En ik heb nooit veel gegeven om frisdrank, of spa met smaakjes. Ineens heb ik weer een blog-idee, want dat water dat moet toch leuker te maken zijn…. Wordt vervolgd.

Bewegen: 30 minuten hardlopen!

Zo, dat was mijn eerste week #Zomerfit. Hoe is het bij jullie verlopen? Valt het mee, valt het tegen? En heb je zin in de komende week?

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Wat heb je dat toch weer geweldig opgeschreven 🙂
    Ik doe niet aan citroen……gewoon omdat je niet mee doet aan die hype. Ik hou er van.
    Ik ben wel een water en thee drinker maar als ik geen koffie zou mogen komt het me misschien ook mijn neus uit. Ik heb het nog niet geprobeerd aangezien ik gisteren van Berlijn terug gekomen ben.
    Mijn zoon is geen water drinker maar heeft nu al een paar weken een speciale fles met reservoir waar je fruit in kan doen. Ik doe dat er ‘s morgens in zodat het de hele dag kan trekken en als hij ‘s middags van school komt heeft hij een fles vol fruit water. Water met een smaakje dus. Altijd rood fruit want dat vind hij het lekkerst. Van de zomer ga ik een fruit punch maken met vers fruit in een grote kan en als “siroop” vers gemaakt appelsap. Heerlijk. Leuk om te lezen Reny. Beterschap.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.