Aankondiging #zomerfit challenge

0

Ik kan nog wel een boost gebruiken, zo vlak voor de zomer… Lekker fit die lange zomer in, even weer mijn energie terug krijgen en goed voor mijn lijf zorgen. Ik hoef echt geen strakke bikini body… Serieus, ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen, en uiteindelijk vind ik het niet eens zo heel belangrijk hoe mijn lijf eruit ziet. Als het maar vol energie zit, gezond is, en ik me er blij in voel. Suzanne van PuurSuzanne had precies dezelfde gedachte en daarom hebben we samen een kleine challenge opgezet. Doe je mee, lekker fit de zomer in? Lees dan vandaag alles over de #zomerfit challenge die maandag van start gaat.

Wat houdt de #zomerfit challenge in?

Kijk, ik ben dus niet zo van het – in mijn ogen – extreem sporten om alle spieren in je lijf zichtbaar te maken. Ik ben ook niet zo van het – in mijn ogen – extreem gezond eten, en al het lekkers laten staan. Maar het gaat de laatste tijd bij mij ook niet zo soepeltjes meer. Te veel wijntjes, te weinig groenten, te vaak een boterham, te veel chocola. Vooral dat laatste…..

En dus, ga ik, samen met Suzanne én met jou, de challenge aan om de komende 2 weken te werken aan een #zomerfit lijf. Natuurlijk is het voor iedereen anders hoe een #zomerfit lijf voelt en eruit ziet, maar wij willen onszelf en jou uitdagen om een aantal dingen te doen om fit en fruitig de zomer in te gaan.

Zomerfit challenge

De #zomerfit doelen:

  • geen toegevoegde suikers

We eten tegenwoordig massaal veel te veel suiker, en we weten ondertussen allemaal wel (toch!?) dat dit niet gezond is. Suiker, koolhydraten, zijn zeker nodig voor een gezond lijf, maar extra suikers eten door middel van snoep, chocola en taart gaan we tijdens deze #zomerfit challenge NIET doen.

  • geen alcohol

Even geen alcohol tijdens deze challenge. Bij mij gaat er te vaak een fles wijn open de laatste tijd, zeker met het mooie weer vind ik het heerlijk om een goed glas witte wijn te drinken. En tsja, nu het steeds mooier weer wordt, gaat de fles ook steeds vaker open. Om te resetten, om meer energie te krijgen en omdat alcohol niet heel veel toevoegt aan een happy healthy lifestyle, laat ik de alcohol tijdens de challenge staan.

  • geen koffie drinken

Dit gaat een uitdaging worden, maar omdat teveel koffie niet goed voor je is (hierover later deze week meer!) ga ik terug naar basic. Doe je met me mee?

  • meer groenten eten

En dan bedoel ik dus veel meer dan 200 gram per dag. De uitdaging gaat zijn om aan elke maaltijd veggies toe te voegen, zodat ik op minstens 400 gram per dag uitkom.

  • meer bewegen

Nou, dat zou een makkelijke moeten zijn, want op dit moment beweeg ik écht te weinig. Ik zit veel en pak voor kleine stukjes de auto… herkenbaar? Mijn uitdaging is – en ook die voor jou dus! – om minstens 30 minuten per dag te bewegen. Zou makkelijk moeten kunnen, denk ik. En toch denk ik dat dit voor mij een grote uitdaging is….

  • voldoende drinken

Mijn doel is om minstens 1,5 liter water per dag te drinken. Ik vergeet eigenlijk standaard om voldoende water te drinken, of ik begin heel goed in de ochtend maar drink vervolgens in de middag niet meer. Ik zal tijdens deze challenge nog een aantal tips met je delen hoe je meer water kunt drinken.

zomerfit challenge

Doe je mee met #zomerfit?

Heb jij zin om mee te doen? Hou dan onze blogs in de gaten. Aankomende maandag trappen we af!

Hoe bereid ik me voor op deze #zomerfit challenge?

Het doel van de #zomerfit challenge is bewustwording. Bewust eten en kiezen voor gezonde alternatieven. Om jullie te helpen de komende weken hebben wij een leuke printable gemaakt. Het is een overzicht waarop jij zelf een weekmenu kunt samenstellen.

Download de gratis printable hier: weekmenu zomerfit

En nu? Print de gratis printable. Gebruik de recepten van mijn blog en die van PuurSuzanne om een weekmenu samen te stellen. Je kunt natuurlijk ook je eigen recepten gebruiken of die van andere blogs.

Planning en voorbereiding

Planning en voorbereiding is het succes voor een gezonde levensstijl en deze challenge. Aankomende maandag, 18 mei, gaan we aan de slag. Je hebt dus nog het hele weekend om je goed voor te bereiden!

Maak aan de hand van het weekmenu alvast een planning voor komende week en haal de boodschappen hiervoor alvast in huis. Zo weet je wat je gaat eten én dat je een goede maaltijd op tafel kunt zetten. Het voorkomt stress en een vluchtig bezoek aan de supermarkt, waarbij je in de verleiding komt om minder gezonde dingen te kopen.

receptenindex

Het kan je ook zeker helpen om je eten voor te bereiden. Kook tijdens het avondeten grotere porties zodat je het de volgende dag kan eten als lunch. Bak op zondag een mueslibrood, zodat je heel de week een gezond tussendoortje hebt. Ook kun je heel gemakkelijk plakjes cake of muffins invriezen. Wees creatief en bedenk welke voorbereiding het beste voor jou werkt.

Wat je ook alvast kunt doen, is je aanmelden voor de Facebook groep. In deze groep lees je trouwens ook de oudere berichten van de #30voeljefit challenge terug.

De #30voeljefit challenge staat weer op het programma voor ná de zomer. Nu gaan we van start met de #zomerfit editie, die van 18 mei tot en met 31 mei zal duren.

Wij hebben er heel veel zin in. Als je meedoet gebruik dan de #zomerfit hastag op social media.

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.