X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Gegrilde aubergine carpaccio met yoghurt, za’atar en granaatappel als vegetarisch voorgerecht.

Aubergine carpaccio met yoghurt en granaatappel

0
By Mind Your Feed on 8 december 2025 Diner, Feest, Kerst

Aubergine carpaccio is zo’n heerlijk licht, feestelijk voorgerecht dat er indrukwekkend uitziet, maar verrassend makkelijk te maken is. De zachte, gegrilde aubergine in combinatie met de frisse yoghurt-labneh, de kruidige za’atar en de sappige granaatappelpitjes zorgen voor een prachtig plaatje! Deze smaken bij elkaar maken dit gerecht perfect voor een etentje thuis — én een fantastische vegetarische keuze voor het kerstdiner.

Wat ik zelf zo fijn vind aan dit gerecht, is dat je het heel ontspannen kunt voorbereiden. De labneh maak je een dag van tevoren; daarna hoef je alleen nog maar de aubergines te grillen en alles op een mooie schaal te leggen. Met een beetje olijfolie, een snuf kruiden en een handje granaatappelpitjes zet je zó iets bijzonders op tafel. Stress uit, genieten aan!

Gegrilde aubergine carpaccio met yoghurt, za’atar en granaatappel als vegetarisch voorgerecht.

Aubergine carpaccio met yoghurt

Aubergine carpaccio staat prachtig op een grote schaal en past mooi bij andere kleine feestelijke hapjes of vegetarische voorgerechten. Het gerecht is licht genoeg om daarna uitgebreid te kunnen eten en daardoor ideaal voor feestdagen of voor elk ander gezellig etentje!

De labneh maak je uiteraard zelf. Labneh is een uitgelekte yoghurtspread die fris smaakt en nét wat steviger is dan gewone yoghurt. Je maakt ‘m eenvoudig klaar door yoghurt 12 uur te laten uitlekken. Ik gebruik Turkse yoghurt omdat die mooi vol is, maar Griekse yoghurt werkt ook perfect.

Gegrilde aubergine carpaccio met yoghurt, za’atar en granaatappel als vegetarisch voorgerecht.

Meer vegetarische voorgerechten:

Ik hou van uitpakken met Kerst en ik zet het liefst de hele tafel vol met verschillende gerechten. Ben je op zoek naar meer vegetarische voorgerechten, dan vind je deze recepten vast ook geweldig: 

  • Gevulde portobello met spinazie en ricotta
  • Tartaar van rode biet met feta mousse
  • Quiche met gekarameliseerde ui, mascarpone en kersen
  • Paddenstoelen ragout met truffelolie
  • Geitenkaas hapje met pistache en cranberry

Gegrilde aubergine carpaccio met yoghurt, za’atar en granaatappel als vegetarisch voorgerecht.

Gegrilde aubergine carpaccio met yoghurt, za’atar en granaatappel als vegetarisch voorgerecht.

Aubergine carpaccio met yoghurt en granaatappel

Makkelijk recept voor aubergine carpaccio met labneh, za’atar en granaatappel. Geroosterde aubergine met romige yoghurtspread – een feestelijk vegetarisch voorgerecht voor de feestdagen.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Voorgerecht
Nederlands
Aubergine carpaccio, Vegetarisch voorgerecht, Vegetarische recepten
Servings: 4

Nodig

  • Scherp mes
  • Grillpan
  • Schaal
  • vergiet
  • Kaasdoek, hydrofieldoek of schone theedoek
Scherm aanhouden tijdens het koken

Ingrediënten

  • 2 auberines
  • 500 gram Turkse yoghurt (of Griekse yoghurt)
  • 3 el olie
  • 2 tl za'atar kruidenmix
  • 2 el granaatappelpitjes
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Begin met het maken van de labneh, een dikke yoghurtspread. Leg een vergiet in een schaal en leg hier een schone hydrofieldoek of theedoek in. Schep de yoghurt in de schone doek en zet voor minstens 12 uur weg op een koude plek (koelkast).
  • De volgende dag: roer de dikke yoghurt los met een scheutje olijfolie, peper, zout en wat za’atar. Zet koel weg.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken (ongeveer ½ cm dik). Meng olie met za’atar en bestrijk beide kanten van de plakken.
  • Verhit een grillpan en grill de aubergineplakken aan beide zijden goudbruin en zacht. Laat iets afkoelen.
  • Leg de plakken dakpansgewijs op een bord en verdeel de labneh erover.
  • Garneer met granaatappelpitjes, extra za’atar en eventueel wat verse peterselie.
  • Tip: Serveer de aubergine carpaccio lauwwarm voor de beste smaak. Lekker met wat geroosterd platbrood of als onderdeel van een antipasti plank.
Calorieën: 142kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 15g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 0.3g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Gegrilde aubergine carpaccio met yoghurt, za’atar en granaatappel als vegetarisch voorgerecht.

Ga je aan de slag met met dit recept voor aubergine carpaccio met yoghurt en granaatappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

aubergine recepten Kerst voorgerecht Kerst voorgerecht kerst vegetarisch
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #50 – 2025
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Courgette rolletjes met ricotta en prosciutto

Tiramisu in een glaasje

Zalmtartaar met avocado en edamame

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Kerstrecepten 2025
Kerst recepten, recepten kerst, de lekkerste kerst recepten, hoofdgerechten kerst, voorgerechten kerst, amuse recepten kerst, nagerechten
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
8 december 2025

Aubergine carpaccio met yoghurt en granaatappel

6 december 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #50 – 2025

4 december 2025

Courgette rolletjes met ricotta en prosciutto

2 december 2025

Tiramisu in een glaasje

1 december 2025

Zalmtartaar met avocado en edamame

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating application
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required