X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
geroosterde paprika tomatensoep

Geroosterde paprika tomatensoep

4
By Mind Your Feed on 14 september 2017 Diner

De herfst is losgebarsten volgens mij…. Ik woon aan de kust en de afgelopen dagen ging het flink te keer. Storm, regen, de blaadjes vallen al van de bomen. Ok. Ok. Geen probleem, ik moet alleen even schakelen… Ik had namelijk wel gehoopt dat er nog een paar mooie nazomerdagen aan zouden komen. Maar goed, herfst dus. Dan gaan we over op verwarmende gerechten. Met recepten voor heerlijk comfort food. Zoals deze geroosterde paprika tomatensoep. Want soep is altijd goed!

geroosterde paprika tomatensoep

Soep is mijn favoriete gerecht als het gaat om het wegwerken van restjes groenten. Ik heb namelijk altijd zoveel groenten in huis, en dan ineens kan het hard gaan. Liggen de tomaten toch een beetje zacht te worden. Of krijgt de paprika een rimpeltje. Dan is het antwoord altijd soep! Er staan al zoveel soep recepten op de blog, maar deze geroosterde paprika tomatensoep kan er zeker nog wel bij!

Ik maakte deze soep vorige week al klaar. Toen het eigenlijk veel te druk was om de keuken in te duiken. De meiden waren 2 dagen vrij van school, ik moest het huis opruimen en soppen voor de verkoopfoto’s en we hadden een crematie. Te veel voor die paar dagen waarin dit allemaal plaats vond. Ik was dan ook aan het begin van de week ziek… energie was op. Gelukkig bracht deze geroosterde paprika tomatensoep toen al wat troost en comfort, en nu heb ik eindelijk even de tijd gevonden om het recept uit te tikken. Zoals zo vaak voor soep geldt, het is niet lastig en oh zo lekker om zelf te maken!

geroosterde paprika tomatensoep

Geroosterde paprika tomatensoep

Voor 1 flinke pan soep

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 5 stevige tomaten
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kleine aardappel
  • 1 lt water
  • 1/2 bouillonblokje
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 100 ml plantaardige room
  • paar blaadjes verse basilicum

Nodig;

bakplaat, bakpapier, grote soeppan, staafmixer

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snij de puntpaprika’s doormidden en daarna in kwarten. Leg ze met de schil boven op de bakplaat. Plet 2 teentjes knoflook en leg deze tussen de paprika. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de takjes rozemarijn ook tussen de paprika en schuif de bakplaat voor ongeveer 20 minuten de oven in.

Schil en snipper de ui. Snij de rode peper fijn. Maak de knoflook schoon. Snij de tomaten in kwarten en verwijder eventueel de harde kernen. Schil de aardappel en snij in blokjes.

Haal de bakplaat met paprika’s uit de oven. Verwijder de zwartgeblakerde stukjes schil.

Zet een grote soeppan op het vuur en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en schep even om. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de tomaten partjes en de geroosterde paprika toe. Doe ook de stukjes aardappel erbij en bak even kort aan.

Strooi nu de chilipoeder, komijn en nootmuskaat over de groenten. Schep alle ingrediënten voor de geroosterde paprikasoep om en schenk dan 1 lt water in de pan. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.

Prik even in de aardappel om te controleren of deze gaar is. Pureer de ingrediënten daarna tot een gladde soep. Schenk de plantaardige room bij de geroosterde paprika tomatensoep en breng verder op smaak met peper en zout. Scheur nog wat blaadjes verse basilicum over de soep en serveer met een breekbrood.

geroosterde paprika tomatensoep

Ga jij aan de slag met dit recept voor gegrilde paprika tomatensoep? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

comfortfood geroosterde paprika herfst koolhydraatarme recepten paprika soep recepten paprikasoep recepten soep soep maken zonder pakje soep recepten soep zonder pakjes en zakjes tomatensoep tomatensoep recepten zelf groentensoep maken zelf soep maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleQuiche met sperziebonen en gehakt
Next Article Lekkere dips en smeersels voor bij de borrel
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

4 reacties

  1. a broens on 14 september 2017 12:58

    Laat u de takjes rozemarijn en de knoflook bij de geroosterde paprika of vist u deze eruit voordat u de soep pureerd?

    Reply
    • Mind Your Feed on 15 september 2017 10:56

      Die gaan niet mee in de soep, alleen de paprika’s haal ik van de bakplaat.

      Reply
  2. Willeke on 14 september 2017 15:59

    Wat kan een vervanger zijn voor de aardappel ik doe namelijk koolhydraatarm de rest mag wel.

    Reply
    • marina on 18 september 2017 09:02

      Ik zou zoete aardappel gebruiken, lijkt me ook lekker!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.