X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Gevulde aubergine, aubergine gevuld met zoete aardappel, rijst en linzen in een kruidige tomatensaus. Dit is een heerlijk vegetarisch zomer gerecht bomvol smaak! De aubergine rooster je in de oven of op de BBQ en vul je daarna met lekker veel groenten. Even aftoppen met verkruimelde feta en wat geraspte kaas en je hebt een heerlijk recept voor gevulde aubergine!

Gevulde aubergine met zoete aardappel

0
By Mind Your Feed on 1 juli 2024 Diner

Gevulde aubergine, aubergine gevuld met zoete aardappel, rijst en linzen in een kruidige tomatensaus. Dit is een heerlijk vegetarisch zomer gerecht bomvol smaak! De aubergine rooster je in de oven of op de BBQ en vul je daarna met lekker veel groenten. Even aftoppen met verkruimelde feta en wat geraspte kaas en je hebt een heerlijk recept voor gevulde aubergine!

Deze zomer duik ik de Griekse keuken in en denk ik aan Griekenland, dan denk ik aan aubergines. Een klassieker uit de Griekse keuken zijn natuurlijk de gevulde aubergines en ik heb daar een vegetarische draai aan gegeven. En ook lekker veel kruiden en smaakmakers toegevoegd, waardoor dit vegetarische gerecht met aubergine zelfs een Midden Oosters tintje krijgt. Een smaakexplosie op je bord!

Gevulde aubergine, aubergine gevuld met zoete aardappel, rijst en linzen in een kruidige tomatensaus. Dit is een heerlijk vegetarisch zomer gerecht bomvol smaak! De aubergine rooster je in de oven of op de BBQ en vul je daarna met lekker veel groenten. Even aftoppen met verkruimelde feta en wat geraspte kaas en je hebt een heerlijk recept voor gevulde aubergine!

Gevulde aubergine recept

Aubergines vielen bij mij altijd een beetje in de categorie vergeten groenten. Maar de laatste jaren heb ik deze eggplant helemaal ontdekt. Aubergines zijn een vruchtgroente uit de nachtschade familie, net als bijvoorbeeld tomaat en paprika. Je vindt ze in hun typische donkerpaarse kleur maar wist je dat je ook witte aubergines hebt? En met een hele mooie graffiti-print?

Aubergines zijn hartstikke gezond, maar je moet ze niet rauw eten, daar worden je darmen niet blij van! Aubergines bevatten best veel vezels en daar maak je dan wel weer vrienden met je buik mee. Omdat de smaak van aubergine vrij neutraal is, is het heerlijk om deze vruchtgroente te roosteren. Daarmee haal je de smaak op!

Gevulde aubergine, aubergine gevuld met zoete aardappel, rijst en linzen in een kruidige tomatensaus. Dit is een heerlijk vegetarisch zomer gerecht bomvol smaak! De aubergine rooster je in de oven of op de BBQ en vul je daarna met lekker veel groenten. Even aftoppen met verkruimelde feta en wat geraspte kaas en je hebt een heerlijk recept voor gevulde aubergine!

Gevulde aubergine met zoete aardappel

Voor dit vegetarische recept rooster ik de aubergine eerst in de oven. Op de grillplaat of BBQ kan uiteraard ook. Je snijdt de aubergine eerst over de lengte doormidden, daarna snij je de vrucht op zo’n 1 cm langs de paarse rand in en vervolgens snij je het vruchtvlees nog eens kruislings in. Dit zorgt ervoor dat je na het roosteren het vruchtvlees makkelijk uit kunt scheppen.

Voor de vulling ga ik in dit recept voor zoete aardappel, rijst en linzen. Lekker veel vitaminen en vezels in dit gerecht dus. De vulling bereid je terwijl de aubergines in de oven geroosterd worden. Om er nog een Griekse touch aan te geven, verkruimel ik wat feta over de gevulde aubergines en schuif ik ze daarna nog heel even de oven in. Echt een feestje op je bord, je waant je zo in de Griekse zon met dit gerecht!

Gevulde aubergine, aubergine gevuld met zoete aardappel, rijst en linzen in een kruidige tomatensaus. Dit is een heerlijk vegetarisch zomer gerecht bomvol smaak! De aubergine rooster je in de oven of op de BBQ en vul je daarna met lekker veel groenten. Even aftoppen met verkruimelde feta en wat geraspte kaas en je hebt een heerlijk recept voor gevulde aubergine!

Meer aubergine recepten:

Was de aubergine voor jou ook altijd een beetje een vergeten groente? En heb je met dit gerecht de smaak te pakken? Ga dan zeker ook eens aan de slag met de volgende gerechten:

  • Gegrilde aubergine met mozzarella en basilicum
  • Aubergine pizza hapje
  • Moussaka
  • Open lasagne met gegrilde courgette en aubergine
  • Zoete aardappel lasagne met aubergine

Gevulde aubergine, aubergine gevuld met zoete aardappel, rijst en linzen in een kruidige tomatensaus. Dit is een heerlijk vegetarisch zomer gerecht bomvol smaak! De aubergine rooster je in de oven of op de BBQ en vul je daarna met lekker veel groenten. Even aftoppen met verkruimelde feta en wat geraspte kaas en je hebt een heerlijk recept voor gevulde aubergine!

Gevulde aubergine, aubergine gevuld met zoete aardappel, rijst en linzen in een kruidige tomatensaus. Dit is een heerlijk vegetarisch zomer gerecht bomvol smaak! De aubergine rooster je in de oven of op de BBQ en vul je daarna met lekker veel groenten. Even aftoppen met verkruimelde feta en wat geraspte kaas en je hebt een heerlijk recept voor gevulde aubergine!

Gevulde aubergines met zoete aardappel

Makkelijk vegetarisch recept voor gevulde aubergines met rijst, linzen, zoete aardappel en feta.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Groenten, Vegetarische recepten
Servings: 2

Nodig

  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Koekenpan
  • Pan
  • Schaal
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 300 gram zoete aardappel (1 medium)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram rijst
  • 150 gram linzen (voorgekookt)
  • 75 gram feta
  • 50 gram belegen kaas (geraspt)
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • verse peterselie
  • olie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
  • Snij de aubergines in de lengte doormidden. Snij daarna voorzichtig met een scherp mes de aubergines op 1 cm van de rand in. Dit gedeelte ga je straks uit de aubergines scheppen. Snij het midden van de aubergines kruislings in.
  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1½ x 1½ cm. Doe de zoete aardappel in een schaal, schenk een beetje olie erbij en voeg de garam masala kruiden toe. Hussel goed door elkaar.
  • Leg de aubergines met de ingesneden kan op het bakpapier. Leg de blokjes zoete aardappel erbij en schuif voor 25 minuten in de warme oven.
  • Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze even af onder de kraan.
  • Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit hier de ui in aan, pers de knoflook uit en bak even mee.
  • Haal de aubergines en zoete aardappel uit de oven. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en snij fijn.
  • Voeg het vruchtvlees van de aubergines, de zoete aardappel, de gekookte rijst en de linzen toe aan de pan met de ui en knoflook.
  • Schep hier de tomatenpuree bij, breng op smaak met oregano, kaneel, gerookt paprikapoeder en een snuf peper en zout.
  • Leg de aubergines in een ovenschaal en verdeel dit mengsel over de aubergines. Verbrokkel de feta boven de aubergines en strooi er nog wat geraspte kaas over heen.
  • Schuif nu de aubergines nog 15 - 20 minuten de oven in zodat de kaas lekker kan smelten. Serveer met verse peterselie.
Calorieën: 531kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 26g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 16g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Gevulde aubergine, aubergine gevuld met zoete aardappel, rijst en linzen in een kruidige tomatensaus. Dit is een heerlijk vegetarisch zomer gerecht bomvol smaak! De aubergine rooster je in de oven of op de BBQ en vul je daarna met lekker veel groenten. Even aftoppen met verkruimelde feta en wat geraspte kaas en je hebt een heerlijk recept voor gevulde aubergine!

Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde aubergine? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

aubergine recepten Griekse recepten vegetarische recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #27 – 2024
Next Article Griekse citroen aardappels
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required