X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
gevulde paprika met gehakt, mexicaanse kruiden, mais en bonen, gevulde paprika uit de oven

Gevulde paprika met Mexicaans gehakt

4
By Mind Your Feed on 3 januari 2018 Diner

Hmmm, dit zijn een beetje rare dagen. Aan de ene kant is het nieuwe jaar wel echt begonnen. Maar aan de andere kant hebben de meiden nog vakantie en rommelen we echt maar wat aan. Ik probeer wat dingen op te ruimen, langzaam aan verhuisdozen in te pakken en natuurlijk leuke dingen te doen met de dames. Waar ik wel echt weer behoefte aan heb na al dat feestgeweld van de afgelopen weken, is weer een beetje normaal doen qua eten. Daarom schoof ik deze gevulde paprika met Mexicaans gehakt de oven in. Even geen borrelhapjes als avondeten maar weer een keer wat vitamientjes in the pocket…

gevulde paprika

Natuurlijk had ik ook het voornemen om het allemaal niet té gek te maken met de kerstdagen en het eindejaarsfeestje. En dat is ook alleszins meegevallen. Maar waar ik niet goed in ben geweest, is om te zorgen dat er genoeg groenten op mijn menu stonden.

Althans, heel veel dagen niet…. Makkelijke borrelmaaltijden, een pizzaatje bij de Italiaan, uitgebreide kerstdiners met Koen de kalkoen… Heerlijk allemaal, maar nu ben ik echt toe aan wat anders!

gevulde paprika

Gevulde paprika met gehakt

Daarom gaat bij mij in januari het roer ook weer om. Nog steeds ga je niets lezen over afvallen of een of ander dieet, want daar geloof ik nog steeds niet in. Wel in #backtonormal en weer een beetje gewoon doen.

Uiteindelijk weet ik echt wel van welke maaltijden ik écht blij word. En bij mij heeft dat meestal te maken met groen. Of rood in dit geval. Kijk deze gevulde paprika met Mexicaans gehakt eens?! Hier gaat de zon van schijnen toch!

gevulde paprika
gevulde paprika

 

gevulde paprika met gehakt, mexicaanse kruiden, mais en bonen, gevulde paprika uit de oven

Gevulde paprika met Mexicaans gehakt

Makkelijk recept voor gevulde puntpaprika met gehakt, mais en kidneybonen
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Hoofdgerecht
Mexicaans
Groente, Koolhydraatarme recepten
Servings: 2

Nodig

  • Ovenschaal
  • Hapjespan
  • vergiet

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode peper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gram gehakt
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje mais
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels oude kaas (geraspt)
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Snij de punt paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Was de courgette en snij heel fijn.
  • Verwarm een beetje olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
  • Laat de kidneybonen en de mais uitlekken boven een vergiet. Voeg samen met de courgette toe aan de hapjespan en bak nog even kort mee.
  • Schep de tomatenpuree bij het gehakt en voeg de chilipoeder, paprikapoeder, oregano, peper en zout toe. Schep alle ingrediënten nog even goed om. Zet dan het vuur uit.
  • Leg de gehalveerde punt paprika’s in de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel in de paprika’s en strooi hier ruim de oude kaas over heen. Schuif de gevulde paprika met Mexicaans gehakt voor 15 – 20 minuten in de warme oven.
  • Serveer nog een salade erbij en je hebt een heerlijke groente maaltijd voor begin januari!
Calorieën: 399kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwit: 21g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl
gevulde paprika

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

gevulde paprika met gehakt, Mexicaanse kruiden, mais en bonen, gevulde paprika uit de oven recept

Ga je aan de slag met dit recept voor gevulde paprika met Mexicaans gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

back to normal gevulde paprika gevulde paprika gehakt gevulde paprika mexicaans gehakt gevulde paprika recepten gevulde puntpaprika koolhydraatarme recepten meer groenten eten meer groenten op tafel paprika recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleDe 5 lekkerste blogs van 2017
Next Article Weekmenu 43 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

4 reacties

  1. Ewoud on 3 april 2020 10:10

    erg lekker!

    Reply
    • Mind Your Feed on 3 april 2020 10:20

      Super om dat te horen!

      Reply
  2. Bianca on 9 juni 2020 17:47

    In 1 woord HEERLIJK!!! Wij eten het met witte rijst 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 10 juni 2020 14:31

      Wat TOP dat je er zo van geniet! Heerlijk zo met rijst erbij!

      Reply
4 from 4 votes (4 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.