X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Groene aspergesoep

Groene aspergesoep met zalm

7
By Mind Your Feed on 14 april 2015 Diner

Volgens traditie wordt het aspergeseizoen geopend op de tweede donderdag van april. Afgelopen donderdag was het dan zover, en vanaf nu mag je ze weer volop eten, de asperges! Nou heb ik me niet helemaal aan deze datum gehouden, want zodra ik ze bij de groenteboer zie liggen, dan neem ik ze mee. Ik maakte er deze eenvoudige, maar natuurlijk wel smaakvolle, groene aspergesoep met zalm mee. Past helemaal bij deze tijd van het jaar!

Het (Nederlandse!) aspergeseizoen duurt niet lang… vanaf begin april tot eind juni, zo’n 10 weken bij elkaar. Van vroeger weet ik nog dat we dan regelmatig witte asperges aten, door mijn moeder traditioneel klaar gemaakt met een eitje, gekookte aardappels en vaak wat ham of gerookte zalm erbij. Ook nog steeds erg lekker, zeker met een glaasje witte wijn erbij.

Groene aspergesoep

Groene asperges

Maar de laatste tijd ben ik toch meer van de groene asperges, en dan maak ik er een feestelijke plaattaart mee, of serveer ik ze als bijgerecht met een friszoete balsamicodressing. Maar van asperges kun je ook soep maken. Nee wacht, van aspergeschillen kun je ook soep maken. Ten minste, als je het over witte asperges hebt… want groene asperges hoef je niet te schillen. Dus die kan in z’n geheel in de soep! Oftewel, van asperges kun je soep maken….

Mijn trucje trouwens om nog wat extra groenten aan de soep toe te voegen, is door de steel van een broccoli ook te gebruiken voor de soep. Die hou je toch altijd maar over, maar die kan dus echt prima in de soep. Vanaf nu doen hè?

Groene aspergesoep

Groene aspergesoep met zalm

Voor 4 personen:

  • 400 gr groene asperges
  • 1 broccolisteel
  • 1 kleine aardappel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 800 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • verse dille
  • zalmsnippers
  • 100 ml plantaardige room
  • (kokos)olie om te bakken.

Nodig: grote soeppan, staafmixer

Bereiden: Snij van de asperges de harde onderkant af, zo ongeveer 1 cm. Snij de asperges in stukken en hou de bovenkanten apart.

Snij de broccolisteel in stukken, schil de aardappel en snij in blokjes. Snipper de ui en maak de knoflook schoon.

Doe wat olie in een pan en voeg hier de ui aan toe. Fruit de ui totdat deze glazig ziet en voeg dan de knoflook toe. Bak nog even mee. Doe nu de asperges (niet de bovenste stukjes!), de broccolisteel en de aardappel in de pan. Schep om en voeg het water en een bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook totdat de groenten gaar zijn.

Wanneer de groenten gaar zijn, zet je het vuur af en gebruik je de staafmixer om een gladde groene aspergesoep te maken. Doe nu de bovenste topjes van de asperges in de soep en laat even 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg nu de plantaardige room en de zalmsnippers toe en zet het vuur nog even aan. Laat zachtjes warmen, maar breng niet meer aan de kook. Breng nog op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over 4 kommen en knip wat dille uit boven elke kom. Eet smakelijk!

Groene aspergesoep

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

asperges glutenvrij groene asperges soep voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleCheesecake met mango en passievrucht
Next Article Broodje braadworst met witte kool en hummus
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

10x recepten met kip en rijst

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

7 reacties

  1. Stefanie on 14 april 2015 07:26

    Wat zijn asperges toch lekker hè? Wit of groen, het maakt mij niet uit. Vanaf volgende week verkoopt de aspergeboer bij mij in de buurt weer deze heerlijke groente dus dan kan ik ook los in de keuken. Verheug me er nu al op. Deze soep is wel een kanshebber. Ziet er goed uit!

    Reply
    • Marion on 14 april 2015 08:11

      Oh die ga ik proberen!
      Maak zelf andere aspergesoep maar nog nooit met groene asperges.
      Bedankt voor het recept!

      Reply
  2. Janus on 14 april 2015 09:41

    Wat doe je met de bovenste stukjes van de asperges?

    Reply
  3. Linda on 14 april 2015 09:59

    Lijkt me heel lekker. Maar wat die je met de topjes van de asperges? Die vind ik niet meer terug in het recept.

    Reply
  4. Mind Your Feed on 14 april 2015 13:03

    Dank je wel voor jullie oplettendheid! 🙂 Die topjes gaan als laatste nog weer in de soep, ik heb het recept bijgewerkt.

    Reply
  5. Yvette on 30 mei 2015 10:29

    Ik neem aan dat je gerookte zalm bedoelt? of verse? of uit blik?

    Reply
    • Mind Your Feed on 30 mei 2015 12:22

      Dat neem je goed aan 😉 Gerookte zalm dus

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....