X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Malse kip ketjap in een stroperige, zoete marinade van ketjap manis, gember en knoflook, geserveerd met rijst en groenten als snelle, smaakvolle maaltijd

Kip ketjap

0
By Mind Your Feed on 8 juli 2025 Diner

Kip ketjap is zo’n klassieker die ik keer op keer maak. Mals gemarineerde kip, vol van smaak door de zoete, kruidige saus – en zó klaar. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je weinig tijd hebt, maar wel zin hebt in comfortfood.

Dit kip ketjap recept is makkelijk te maken en ideaal om te combineren met wat rijst en wokgroenten. Binnen een half uurtje heb je een smaakvolle maaltijd op tafel. En geloof me: deze wil je bewaren in je repertoire.

Malse kip ketjap in een stroperige, zoete marinade van ketjap manis, gember en knoflook, geserveerd met rijst en groenten als snelle, smaakvolle maaltijd

Zelf kip ketjap maken

Voor dit recept gebruik ik mijn zelfgemaakte ketjap marinade, die ik eerder al deelde. Een rijke mix van ketjap manis, sojasaus, knoflook, gember, rode peper en Chinese vijfkruidenpoeder. Zoet, hartig, kruidig én een beetje pit – precies wat kip nodig heeft om te shinen in een wokgerecht.

De kip marineer je het liefst even van tevoren – een uurtje is al genoeg – zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Daarna bak je de stukjes kip kort in de pan tot ze mooi goudbruin zijn en de marinade is ingekookt tot een stroperige saus. Echt mijn favoriete manier om een makkelijke, snelle maaltijd met kip en rijst op tafel te zetten!

Malse kip ketjap in een stroperige, zoete marinade van ketjap manis, gember en knoflook, geserveerd met rijst en groenten als snelle, smaakvolle maaltijd

Kip ketjap recept

Dit recept voor kip ketjap is eigenlijk mijn altijd-goed recept voor doordeweeks. Het recept voor de marinade gebruik ik al jaren, het was dan ook eigenlijk gek dat ik deze nog niet met je heb gedeeld. Wanneer ik kip marineer, gebruik ik deze marinade namelijk áltijd – zo favoriet is ie hier in huis.

Je kunt met dit kip ketjap recept ook heerlijke kip spiesen voor op de BBQ maken. Het idee is dan hetzelfde, de kip marineer je van tevoren – het liefst een hele nacht – en vlak voordat de BBQ aangaat, rijg je de kipblokjes aan spiesen. Ik gebruik het liefst kippendijfilet, en lak tijdens het grillen op de BBQ de kip nog een keer af met de marinade. Je krijgt dan heerlijk malse kip ketjap spiesen!

Malse kip ketjap in een stroperige, zoete marinade van ketjap manis, gember en knoflook, geserveerd met rijst en groenten als snelle, smaakvolle maaltijd

Meer kip spiesen recepten:

Kip op de BBQ doet het altijd goed, je kunt er zoveel kanten mee op. Als je deze kip ketjap spiesen hebt geprobeerd en nog op zoek bent naar meer variatie, ga eens aan de slag met deze gerechten:

  • Italiaanse kip spiesjes met citroen
  • Zelf kipsaté maken
  • Oosterse kip spiesjes
  • Italiaanse kipspiesjes met pesto mayonaise
  • Oosterse kipsaté spiesjes

Malse kip ketjap in een stroperige, zoete marinade van ketjap manis, gember en knoflook, geserveerd met rijst en groenten als snelle, smaakvolle maaltijd

Malse kip ketjap in een stroperige, zoete marinade van ketjap manis, gember en knoflook, geserveerd met rijst en groenten als snelle, smaakvolle maaltijd

Kip ketjap

Malse kip in een kruidige, zoet-hartige marinade van ketjap manis, sojasaus, gember en knoflook. Dit snelle kip ketjap recept is perfect voor doordeweeks en staat in 30 minuten op tafel. Ook heerlijk als BBQ-spies!
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch, Oosters
kip ketjap, kip ketjap recept, makkelijke kip recepten, marinade kip ketjap
Servings: 4

Nodig

  • BBQ Spiesen
  • BBQ (of grillpan)

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet

Voor de ketjap marinade:

  • 4 el olijfolie
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1 tl honing
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • ½ rode peper
  • 1 tl Chinese 5 spice kruidenmix
  • 1 tl komijn

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Snij de knoflook, gember en rode peper heel fijn.
  • Doe de olijfolie samen met de ketjap, sojasaus, sambal en honing in een schaal.
  • Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe.
  • En voeg ook de droge kruiden toe aan de ketjap marinade.
  • Meng de ketjap marinade met het vlees en laat de smaken minstens 1 uur intrekken. Een hele nacht kan ook, liefst niet langer dan 24 uur want dan zorgen de zuren in de marinade dat het vlees te zacht wordt.
  • Wat ik zelf altijd heel handig vind, is om het vlees in de koelkast te bewaren in een ziplock zakje. Zo kunnen de smaken goed intrekken!
  • Gebruik je houten bbq spiezen, zorg dan dat deze even weken in koud water. Dat voorkomt dat de stokjes verbranden op de bbq.
  • Rijg per spies zo'n 4 tot 5 stukjes kip aan de spies. Zorg ervoor dat de bbq warm is en leg de kip ketjap spiesen op het rooster van de bbq.
  • Lak de kip ketjap na 5 minuten af met de overgebleven marinade en draai de spiezen dan om. Laat nog weer 5 minuten garen en herhaal dan deze stap.
  • Vlak voor het einde lak je de kip ketjap nog een keer af, draai je de spiesen nog een keer om en als het vlees licht sticky en krokant is, is je kip ketjap klaar.
  • Uiteraard kun je de kip ketjap ook in de (grill)pan bereiden.
Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 21g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 0.4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Malse kip ketjap in een stroperige, zoete marinade van ketjap manis, gember en knoflook, geserveerd met rijst en groenten als snelle, smaakvolle maaltijd

Ga je aan de slag met met dit recept voor kip ketjap? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

bbq recepten kip recepten marinade recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleCottage cheese mousse met aardbeien
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Zalm van de BBQ

Ketjap marinade

Zelf kipsaté maken

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
8 juli 2025

Kip ketjap

6 juli 2025

Cottage cheese mousse met aardbeien

5 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #28 – 2025

3 juli 2025

Zalm van de BBQ

1 juli 2025

Ketjap marinade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required