X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Lasagne Bolognese met bechamelsaus, traditionele Italiaanse lasagne

Lasagne Bolognese met bechamelsaus

0
By Mind Your Feed on 2 maart 2021 Diner

Lasagne Bolognese, een echte Italiaanse klassieker die hier regelmatig op tafel staat. Na mijn pasta met tomatensaus en gehakt is dit de favoriete pastamaaltijd van mijn jongste dochter. Een heerlijke romige lasagne met zelfgemaakte bechamelsaus.

En natuurlijk die goddelijke Bolognese saus waar ik eerder al het recept van deelde. Lasagne maken is voor mij ultieme ontspanning. Je staat er namelijk best wel even voor in de keuken, maar dan heb je ook wel de lekkerste lasagne Bolognese.

Lasagne Bolognese met bechamelsaus, traditionele Italiaanse lasagne met gehakt

Yep, dat durf ik te zeggen want als zelfs mijn jongste dochter dit recept goed keurt – ze is niet zo’n makkelijk eter – dan weet je dat je goed zit! Zoals je van mij bent gewend is dit weer een makkelijk recept, je hebt er alleen wel even de tijd voor nodig!

Traditionele lasagne Bolognese

Misschien had ik ooit maar een blog met Italiaanse recepten moeten beginnen want er staan inmiddels zoveel Italiaanse gerechten online. Ik ben dol op de klassieke gerechten en het fijne van de Italiaanse keuken vind ik dat de recepten vaak heel eenvoudig zijn. Pure smaken, niet al te veel ingrediënten en altijd met liefde klaar gemaakt.

Lasagne Bolognese met bechamelsaus

Wat dacht je bijvoorbeeld van een spaghetti carbonara, een Italiaans stoofpotje of bijvoorbeeld een mooi stukje zalm in Italiaanse roomsaus. Vandaag voeg ik een Italiaanse klassieker toe aan het lijstje en deel ik het recept voor lasagne Bolognese met je.

Lasagne Bolognese met bechamelsaus

Zelf lasagne maken

Het is helemaal niet ingewikkeld om zelf lasagne te maken! En je hebt er al helemaal geen pakjes of zakjes voor nodig. Wat ik zei, het kost even tijd maar dan heb je ook zeker een heerlijke lasagne!

Je kunt dit gerecht trouwens al heel goed voorbereiden, want de Bolognese saus moet je al wel van tevoren klaar maken. Ook de bechamelsaus kun je al voorbereiden. Zo hoef je uiteindelijk alleen de lasagne nog op te bouwen en dan doet de oven het meeste werk!lasagne bolognese met bechamelsaus

Lasagne Bolognese met bechamelsaus, traditionele Italiaanse lasagne

Lasagne Bolognese met bechamelsaus

Makkelijk recept voor traditionele Italiaanse lasagne met Bolognesesaus
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Hoofdgerecht
Italiaans
Italiaanse recepten, Oven recepten
Servings: 1 schaal

Nodig

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 250 gram verse lasagne bladeren
  • 1 pan Bolognesesaus
  • 1 pan Bechamelsaus
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 100 gram Mozarella (geraspt)
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • klontje boter

Bereiden

  • Voor dit recept voor lasagne Bolognese is het belangrijk dat je eerst een pan Bolognesesaus klaar maakt en de bechamelsaus alvast voorbereid.
  • Vet de ovenschaal in met een klontje boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met het opbouwen van de lasagne door eerst een dun laagje Bolognesesaus in de ovenschaal te scheppen. Hierop leg je een eerste laag lasagne bladeren. Schenk dan wat bechamelsaus over de lasagne vellen. Strooi op de laag bechamelsaus wat mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Herhaal deze lagen van Bolognesesaus, lasagne bladeren, bechamelsaus en kaas tot de ingrediënten op zijn en de schaal gevuld is. Eindig met een laagje bechamelsaus.
  • Snij de bol mozzarella in dunne plakken en leg deze bovenop de lasagne Bolognese. Bestrooi ten slotte met wat oregano.
  • Schuif de lasagne voor 25 minuten de warme oven in. Wil je de kaas nog iets donkerder hebben, zet dan even de grillstand van de oven aan.
Calorieën: 1459kcal | Koolhydraten: 144g | Eiwit: 89g | Vet: 57g | Verzadigd vet: 31g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Lasagne bolognese met bechamelsaus

Ga jij aan de slag met dit recept voor lasagne Bolognese met bechamelsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Italiaanse ovenschotel Italiaanse recepten lasagne lasagne Bolognese lasagne recepten pasta
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu Makkelijke maaltijden #169
Next Article 3x Eiersalade recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

3.70 from 10 votes (10 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.