X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
paddenstoelen ragout

Paddenstoelen ragout met truffelolie

8
By Mind Your Feed on 13 december 2018 Diner, Feest

Paddenstoelen ragout met truffelolie! Wacht even, ik hoor je denken…. Ze zou het simpel houden dit jaar, geen stress rondom de kerstrecepten. En dan komt ze met ragout aan?! Weet je hoeveel werk dat is?!…. Nou, ik kan je direct gerust stellen, dat is absoluut niet zo! Maar ik snap het wel, want dat dacht ik ook altijd…. Tot ik vorig jaar al eens aan de slag ging met een recept voor kalkoen ragout. Wow, werkelijk, was het zo eenvoudig?! Toen ik onlangs vroeg of er nog wensen waren voor de recepten rondom Kerst, kreeg ik vaak het verzoek voor vegetarische gerechten. En tadaa, zie hier de paddenstoelen ragout! Met verschillende paddenstoelen en een beetje truffelolie. Dit is feestelijk én makkelijk, precies zoals ik het graag zie. 

paddenstoelen ragout

Paddenstoelen ragout recept

Ragout is voor mij jeugdsentiment. Bij mijn ouders thuis was er altijd wel een blik ragout in huis en vaak in het weekend zette mijn vader dan aan het eind van de middag de oven aan. Pannetje ragout op het vuur, knapperige pastei bakjes en dan rond borreltijd een klein hapje eten met z’n allen…. Later werden ook daar de blikken vervangen door verse, zelfgemaakte ragout. Maar als ik dus aan ragout denk, dan denk ik aan die gezellige middagen in het weekend.

paddenstoelen ragout

Ragout champignons

Deze Kerst maak ik het mezelf weer niet al te lastig. Een klein hapje vooraf, een mooi hoofdgerecht en natuurlijk een lekker toetje. Of nagerecht, dat klinkt net even wat sjieker. Alles bij elkaar is het natuurlijk best een uitgebreid diner, maar dat hoéft geen uren in de keuken te kosten. Deze paddenstoelen ragout is echt binnen een kwartier klaar! En je kunt dit gerecht ook heel goed van tevoren klaar maken. Dus zie je, no stress en merry X-mas!

paddenstoelen ragout

Meer feestelijke voorgerechten voor Kerst:

Ben je op zoek naar meer feestelijke voorgerechten voor Kerst of gezellige diners? Misschien zijn deze recepten dan ook wat voor je: 

  • Salade met gerookte kip, mango en avocado
  • Pastinaaksoep met zalmsnippers
  • Zalm carpaccio met honing-mosterd dressing
  • Hartig taartje met pompoen en geitenkaas
paddenstoelen ragout

Paddenstoelen ragout met truffelolie

Recept voor romige zelfgemaakte paddenstoelen ragout met gemengde champignons en truffel
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Groente, Vegetarische recepten, Voorgerecht
Servings: 6

Nodig

  • Stoofpan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 25 ml witte wijn
  • 75 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 3 takjes verse tijm
  • peper
  • zout
  • 1 a 2 eetlepels truffelolie
  • 6 pastei bakjes

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de paddestoelen voorzichtig schoon en snij deze in kleine stukjes.
  • Verwarm de pan met dikke bodem op het vuur en laat hier de boter in smelten. Fruit de ui hierin aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even kort mee.
  • Voeg dan de gesneden paddenstoelen toe aan de pan en bak zo’n 5 minuten op middelhoog vuur mee tot ze lekker zacht zijn en het meeste vocht eruit is getrokken.
  • Maak de bouillon klaar door 1 bouillonblokje te mengen met 750 ml kokend water.
  • Schep de bloem in de pan bij de paddenstoelen en roer goed door. Begin dan met het toevoegen van de bouillon en begin gelijk met roeren, je wilt tenslotte geen klontjes in de ragout. Schenk alle bouillon bij de paddenstoelen en zet het vuur zacht.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe.
  • Voeg nu de witte wijn toe en laat de ragout zo’n 5 a 10 minuten pruttelen.
  • Breng de paddenstoelen ragout op smaak met peper, zout en een flinke eetlepel truffelolie.
  • Verwarm voor de gebruik de pasteibakjes volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven. Schep hier de paddenstoelen ragout in en maak er een gezellig diner van!
Calorieën: 135kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 2g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

paddenstoelen ragout

Voorbereiden:

  • Je kunt deze paddenstoelen ragout een dag of 2 van tevoren al helemaal klaar maken!
  • Bewaar de paddenstoelen ragout afgesloten in de koelkast tot moment van gebruik.
  • Voeg eventueel bij het verwarmen van de ragout nog wat water of bouillon toe, de ragout kan namelijk wat ingedikt zijn.
  • Schep de warme ragout wel pas vlak voor het serveren in de pasteibakjes.

kerstrecepten

Menu suggestie

**

Paddenstoelen ragout met truffelolie

***

Quiche met pompoen, champignons en oude kaas
Zoete aardappel met knoflook en Parmezaan
Gegrilde broccoli met courgette

***

3x Cheesecake in een glaasje – choco, frambozen en limoncello

**

Ga je aan de slag met dit recept voor paddenstoelen ragout met truffelolie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

champignon ragout champignons champignons recepten kastanjechampignons Kerst kerst voorgerecht kerst voorgerecht recepten kerstrecepten paasrecepten paddenstoelen ragout pasen Pasen recepten ragout ragout recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article5x Feestelijke amuse recepten voor Kerst
Next Article 10 x Feestelijke voorgerechten voor de Kerst
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

8 reacties

  1. Roos on 13 december 2018 16:43

    Leuk recept

    Reply
  2. Angélique on 20 december 2018 12:46

    Die 50 gr roomboter vind ik niet terug in het recept, ik neem aan dat je die met de bloem samen moet verwarmen tot roux en dan de bouillon erbij ? Ik had het nu over en als laatste toegevoegd en het is gelukkig ook lekker geworden.

    Reply
    • Mind Your Feed on 27 december 2018 15:56

      Mijn excuus! De boter stond er dubbel in… je verwarmt als eerste de boter in de pan om daar de ui in aan te fruiten… Wel fijn dat het gelukt is en lekker is geworden!

      Reply
  3. Kath on 21 december 2018 19:10

    Hey Reny,

    Ik wil dit recept maken, maar ik heb geen truffelolie.

    Nu heb ik bij de grote supers gezocht naar truffelolie, maar de olie met truffelsmaak die verkocht wordt is samengesteld met goedkope synthetische stoffen om de ’truffel’-smaak te krijgen.
    Het gaat dan bijna altijd om olijfolie met truffelsmaak.

    Omdat ik geen synthetische stoffen wil eten zou ik willen weten welke truffelolie jij gebruikt en waar die te koop is.

    Reply
    • Mind Your Feed on 27 december 2018 15:57

      Mijn olie komt uit Italië… maar daar heb je nu niet zoveel aan 😉 Ik zou even bij een traiteur/delicatessenzaak kijken, die hebben wel echte olie met echte truffel!

      Reply
      • Martina on 9 december 2019 19:05

        Hallo Renny, het is inderdaad een makkelijk en heerlijk recept.
        Ik ben eigenlijk op zoek naar het alternatief voor een ragout bakje, heb je dat?

        Hoor graag van je, hartelijke groet van Martina.

        Reply
        • Mind Your Feed on 10 december 2019 09:55

          Hi Martina,
          Wat voor alternatief zoek je? Je kunt uiteraard zelf ragout bakjes maken van bladerdeeg of filodeeg, maar ik denk dat je op zoek bent naar of een glutenvrije variant, of een meer koolhydraatarme variant? Je zou in dat geval de ragout in kleine schaaltjes kunnen serveren! Of bijv. in van die kleine bol-courgettes of paprika’s, die je eerst uit holt en even in de oven laat voorgaren… Hoop dat je hier wat mee kunt!

          Reply
  4. Marit on 12 januari 2024 13:35

    2 sterren
    Precies het recept gevolgd, maar de ragout verdikte niet. Uiteindelijk maar wat allesbinder erbij gedaan.

    Reply
4 from 3 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.