X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pittige bloemkoolrijst, zelf bloemkoolrijst maken, bloemkoolrijst recept

Pittige bloemkoolrijst

2
By Mind Your Feed on 7 november 2019 Diner

Het kan bijna niet anders dan dat je afgelopen week mijn recept voor Vietnamees stoofvlees voorbij hebt zien komen…. Niet?! Nou, dan heb je écht wat gemist! Als ik de smaken van dat gerecht weer voor me haal, loopt het water me weer spontaan in de mond… Ik maakte dit recept al voordat ik op reis naar Nieuw-Zeeland ging, maar ik weet het nog alsof het gisteren was! Omdat alleen stoofvlees natuurlijk geen maaltijd is, serveerde ik er deze pittige bloemkoolrijst bij. Yep, inderdaad, rijst gemaakt van bloemkool! Door de heerlijke kruiden die er doorheen zijn gegaan, is dit bijna niet van een echt rijstgerecht te onderscheiden. Ook zette ik nog een Oosterse komkommersalade op tafel, en toen was ons feestje helemaal compleet!

pittige bloemkoolrijst

Zoals je misschien weet ben ik al een tijdje samen met Renske aan het werk. We hebben nu een aantal keren samen gekookt en dat werkt perfect! Ik kook, zij doet de styling en de fotografie. Op zo’n dag gaan er heel wat recepten op de foto en dat vraagt natuurlijk wel wat voorbereiding. Zo zette ik de pan met Vietnamees stoofvlees al de avond van tevoren op het vuur, zodat het in elk geval klaar zou zijn voor de foto’s.

pittige bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst recept

Bij het stoofvlees kun je natuurlijk gewone rijst serveren, maar ik wilde eens wat anders! Daarom maakte ik deze pittige bloemkoolrijst klaar. Super vol van smaak, dus wees niet bang dat je saaie bloemkool aan het eten ben. Renske was lekker op dreef en maakte een heerlijk kommetje met rijst, stoofvlees en komkommersalade klaar voor de foto. Daarna lunchten we er samen mee en oh wat was dit een heerlijke combinatie! Ik ga zeker vaker aan de slag met bloemkoolrijst!

pittige bloemkoolrijst

 

pittige bloemkoolrijst, zelf bloemkoolrijst maken, bloemkoolrijst recept

Pittige bloemkoolrijst

Makkelijk recept voor bloemkoolrijst met knoflook en rode peper
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 10 minuten minuten
Bijgerecht
Oosters
Groente, Koolhydraatarme recepten, vegetarisch
Servings: 2

Nodig

  • Keukenmachine met foodprocessor
  • Schaal
  • Wokpan

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool (roosjes)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 1/2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Het heerlijke aan deze pittige bloemkoolrijst is dat dit gerecht echt zo op tafel staat. Je hebt wel een goede keukenmachine met foodprocessor nodig om de rijst klaar te maken.
  • Doe de bloemkoolroosjes in de foodprocessor van de keukenmachine en hak tot fijne korrels. Doe de bloemkoolrijst in een schaal. Voeg hier de komijn, kurkuma, kerrie, koriander en cayennepeper aan toe.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper heel fijn.
  • Verwarm een wokpan op het vuur en schenk hier wat olie in. Fruit de ui aan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de rode peper en de bloemkoolrijst toe.
  • Roerbak de pittige bloemkoolrijst zo’n 3 tot 5 minuten op hoog vuur. Serveer met het Vietnamees stoofvlees!
Calorieën: 91kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 5g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

pittige bloemkoolrijst

pittige bloemkoolrijst

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

pittige bloemkoolrijst, bloemkoolrijst recept

Ga jij aan de slag met dit recept voor pittige bloemkoolrijst? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Foto’s: Cooked by Renkse

Aziatische keuken bijgerecht bijgerecht bloemkool bloemkool bloemkoolrijst koolhydraatarm pittige bloemkool rijst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleVietnamees stoofvlees
Next Article Weekmenu #107 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

2 reacties

  1. Afra on 1 augustus 2020 12:52

    Super lekker! Ik kreeg van de buren een bordje Aziatische stoof en herinnerde me dat ik jou recept gepinned had. De rijst past echt perfect bij dit soort stoof. Volgende keer probeer ik ook jou stoof recept! Dank jewel

    Reply
  2. Frank on 10 februari 2025 21:27

    5 sterren
    Heb het in de vriezer……morgen mee aan de slag

    Reply
4 from 6 votes (5 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.