X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Romige satésaus van pindakaas met kokosmelk, ketjap, knoflook en sambal – zelfgemaakt en ideaal als pindasaus bij de BBQ, nasi of als dip bij brood en groenten.

Satésaus van pindakaas

0
By Mind Your Feed on 15 juli 2025 Diner

Satésaus van pindakaas– zó lekker maak je ‘m zelf! Er zijn van die dingen die gewoon niet mogen ontbreken bij bepaalde maaltijden. En satésaus is er daar eentje van. Of het nou bij de nasi goreng is, bij kipsaté van de BBQ of gewoon om nog wat in te dippen… ik maak graag zelf satésaus van pindakaas. En eerlijk? Ik moet me vaak inhouden om niet de pan uit te likken. Een stukje komkommer erin dopen, wat brood of kroepoek… het is gewoon té lekker.

Zelf satésaus maken is trouwens helemaal niet ingewikkeld. In nog geen 10 minuten zet je een sausje op tafel waar echt iedereen blij van wordt. Geen zakjes of potten nodig, alleen een paar basics die ik standaard in huis heb. Pindakaas, kokosmelk, ketjap, een klein beetje sambal, sesamolie, knoflook en een snufje komijn. That’s it.

omige satésaus van pindakaas met kokosmelk, ketjap, knoflook en sambal – zelfgemaakt en ideaal als pindasaus bij de BBQ, nasi of als dip bij brood en groenten.

Satésaus van pindakaas maken

Deze saus is alles wat je verwacht van een goede satésaus: romig, een tikje pittig, een tikkeltje zoet, en vol smaak. Door de kokosmelk wordt hij lekker smeuïg, de sambal zorgt voor wat pit, en met de ketjap en sesamolie geef je die typisch oosterse twist. En die knoflook? Die móet er gewoon in.

Je kunt dit recept helemaal naar smaak aanpassen – wil je ‘m wat dunner, voeg dan wat extra water toe. Mag het iets pittiger? Dan roer je er nog een half theelepeltje sambal doorheen. Het is jouw saus! Ga wel altijd voor een pindakaas gemaakt van 100% pinda’s en zonder verdere toevoegingen!

Makkelijk recept voor pindasaus

Voor mij is deze zelfgemaakte satésaus echt onmisbaar bij nasi, bami of gegrilde kip. Maar ook bij de BBQ staat ‘ie standaard op tafel. Over de kipspiesjes, als dip voor plakjes komkommer of gewoon met een stuk stokbrood. Zo’n saus waar je letterlijk nog even je vinger doorheen haalt als iedereen klaar is met eten.

Dus of je nu een etentje geeft, een zomerse BBQ organiseert of gewoon zin hebt in comfort food: probeer deze satésaus van pindakaas eens zelf te maken. Ik weet bijna zeker dat je nooit meer terug wilt naar kant-en-klare pindasaus.

omige satésaus van pindakaas met kokosmelk, ketjap, knoflook en sambal – zelfgemaakt en ideaal als pindasaus bij de BBQ, nasi of als dip bij brood en groenten.

Meer BBQ sauzen die je zelf kunt maken:

Zonder een sausje is een BBQ natuurlijk niet compleet. En hoewel deze satésaus van pindakaas absoluut een van mijn favorieten is, zet ik graag nog meer zelfgemaakte sausjes op tafel. Ook proberen? Ga dan eens aan de slag met de volgende recepten:

  • Frisse aioli met limoen
  • BBQ saus
  • Knoflooksaus
  • Chilisaus
  • Tzatziki
  • Tomatensalsa
Romige satésaus van pindakaas met kokosmelk, ketjap, knoflook en sambal – zelfgemaakt en ideaal als pindasaus bij de BBQ, nasi of als dip bij brood en groenten.

Satésaus van pindakaas

Deze satésaus van pindakaas is romig, pittig en vol smaak – perfect voor bij de BBQ, nasi of om lekker mee te dippen. Makkelijk zelf te maken in een paar minuten met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Bijgerecht, Saus
Nederlands
pindasaus, satésaus, satésaus van pindakaas, zelf satésaus maken
Servings: 4

Nodig

  • Steelpan

Ingrediënten

  • 4 el pindakaas (100%, zonder toevoegingen)
  • 100 ml kokosmelk
  • 125 ml water
  • 1 el sesamolie
  • 3 el ketjap
  • 2 tl sambal
  • 1 tl komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen (optioneel)

Bereiden

  • Doe de pindakaas samen met de kokosmelk en het water in een steelpannetje. Zet op laag vuur en roer goed door tot alles is opgelost.
  • Voeg de ketjap, sesamolie, sambal, komijn toe en pers een teentje knoflook erbij uit.
  • Laat de saus al roerend een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
  • Proef en breng op smaak met een beetje limoensap of extra sambal.
  • Serveer warm bij de BBQ, nasi of met stokbrood en komkommer.
Calorieën: 165kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 6g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Romige satésaus van pindakaas met kokosmelk, ketjap, knoflook en sambal – zelfgemaakt en ideaal als pindasaus bij de BBQ, nasi of als dip bij brood en groenten.

Ga je aan de slag met met dit recept voor satésaus van pindakaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #29 – 2025
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Groenten van de BBQ

Kip ketjap

Zalm van de BBQ

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
15 juli 2025

Satésaus van pindakaas

12 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #29 – 2025

10 juli 2025

Groenten van de BBQ

8 juli 2025

Kip ketjap

6 juli 2025

Cottage cheese mousse met aardbeien

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required