X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
soto ajam

Soto ajam – Indonesische kippensoep

2
By Mind Your Feed on 12 mei 2017 Diner

Waar haal jij toch jouw inspiratie vandaan? is een vraag die ik heel vaak gesteld krijg. En dat is natuurlijk een hele logische vraag, want hoe kan ik anders elke keer weer opnieuw de keuken induiken en wat lekkers klaar maken? Maar het antwoord op die vraag is zo eenvoudig…. Dat wat ik eet, dat wat ik zie, dat wat indruk maakt, dat blijft in mijn hoofd zitten. Of schrijf ik op een lijstje. Daar moét ik dan nog eens mee aan de slag… Zo ook deze soto ajam, Indonesische kippensoep, die ik laatst voor de zoveelste keer at. Ik kon alleen maar denken: dit moet ik een keer zelf maken….

soto ajam

Je kunt je misschien voorstellen dat mijn lijstje ongeveer eindeloos is. Ik weet niet of ik het ga halen om ooit alles wat daarop staat ook werkelijk klaar te maken. Volgens mij heb ik dan 6 paar extra handen nodig, en vooral heel veel vrijwilligers om te komen eten. Nu zal dat laatste het probleem vast niet zijn…. Het zit er eerder in dat ik mijn to make list maar blijf aanvullen.

En toch zijn er dan van die momenten waarop ook ik even niet weet wat ik wil gaan maken. Dat lijstje is dan natuurlijk een handig hulpje, maar ik ga pas werkelijk aan de slag met een gerecht als ik er ook echt zin in heb. Als ik echt het gevoel van genieten van een bepaald gerecht kan terughalen. Als het goed voelt, want anders voel ik me net een receptenfabriek. En dus stond ik afgelopen week ineens soto ajam te maken. Nu was precies het juiste moment!

soto ajam

Soto ajam at ik al zo vaak. Met mijn voeten in het zand op Bali, maar ook bij een kleine warung gewoon in Amsterdam. Ultiem comfort food! Eigenlijk had ik geen idee hoe ik nou zelf de perfecte Indonesische kippensoep moest klaar maken, dus ik heb even gespiekt op Eetspiratie, de blog van Simone. Haar recept heb ik iets aangepast – ik blijf eigenwijs – en daarna was het een kwestie van wegdromen en weer heerlijk genieten!

soto ajam

soto ajam

Soto ajam – Indonesische kippensoep

Indonesische kippensoep met rijst, taugé en ei
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Soep
Indonesisch
Maaltijdsoep, Oosterse recepten, Soep recepten
Servings: 4

Nodig

  • Soeppan
  • Vijzel of keukenmachine met foodprocessor
  • Zeefje
  • Steelpan (2x)
  • Schaal

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1,5 liter water
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • 1 stengel citroengras
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Voor de garnering:

  • 75 gram witte rijst
  • 50 gram rijstnoedels
  • 50 gram taugé
  • 2 bosui
  • verse peterselie
  • 4 gekookte eieren
  • gebakken uitjes
  • sap van limoen
  • sambal

Bereiden

  • Schil de ui en maak de knoflook en rode peper schoon. Schil de gember. Doe de ui, knoflook, peper en gember in de keukenmachine en voeg de trassi, komijn, laos, kurkuma en gedroogde koriander toe. Maal tot een kruidenmengsel.
  • Verwarm een scheutje olie in de grote soeppan en voeg hier het kruidenmengsel aan toe. Bak even mee en leg de kippendijen in de pan. Schep om en schenk 1,5 lt water erbij. Voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Kneus de stengel citroengras met een mes en leg deze in de soeppan.
  • Zet intussen twee pannetjes water op, 1 voor de rijst en 1 voor de eieren. Kook de rijst volgens de verpakking gaar en de eieren in zo’n 8 minuten hard. Doe de rijstnoedels in een schaaltje en giet hier kokend water overheen, laat zo’n 3 tot 4 minuten staan.
  • Laat de bouillon en kip voor de soto ajam zo’n 30 minuten koken, tot de kip gaar is. Verwijder de stengel citroengras. Haal de kippendijen dan uit de pan en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar zodat het dunne reepjes worden.
  • Giet de bouillon met het kruidenmengsel door een zeefje en vang dit op in een schaal. Schenk dan de gezeefde bouillon terug in de pan en voeg de kip weer toe. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
  • Giet de rijst af en pel de eieren, halveer deze. Snij de bosui in ringen en was de taugé.
  • Schep nu in elke kom eerst een flinke lepel rijst en schenk daar de bouillon met kip overheen. Vervolgens ga je de Indonesische kippensoep afmaken met mihoen, bosui, de eieren, wat blaadjes verse peterselie, taugé en gebakken uitjes. Voeg naar smaak nog een druppel limoensap toe en serveer er wat sambal bij.
Calorieën: 499kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 30g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

soto ajam

Ga je aan de slag met dit recept voor soto ajam – Indonesische kippensoep? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

comfortfood Indofood Indonesische gerechten Indonesische kippensoep Indonesische recepten Indonesische soep koolhydraatarme recepten soep soep recepten soto ajam soto ajam recept
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleMoederdag ontbijtjes voor de liefste mama’s
Next Article Weekmenu 19 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

2 reacties

  1. Frans van Gardingen on 21 maart 2018 04:39

    Meisje. Wat is dit een puntgaaf recept! Ja, daar lust ik wel (vee) soep van. Succes met jouw verdere inzet voor heerlijk makan recept. En ik weet wat lekker Indonesisch is. Dank!

    Reply
  2. Yvonne on 5 januari 2019 22:05

    Heerlijk gegeten! Van zulke recepten wil ik er wel meer ontvangen.

    Reply
3.20 from 15 votes (15 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.