X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Authentieke spaghetti carbonara met spek, ei en Parmezaanse kaas – een traditioneel Italiaans recept zonder room, voor een romige saus gemaakt met pure ingrediënten.

Spaghetti carbonara

0
By Mind Your Feed on 17 oktober 2024 Diner

Spaghetti carbonara is een van die klassieke Italiaanse gerechten die je heel eenvoudig thuis kunt maken. Met slechts een paar ingrediënten – spek, Parmezaanse kaas, ei en verse peterselie – zet je in no-time een heerlijke, romige spaghetti carbonara op tafel. Dit recept komt direct uit de Italiaanse keuken – ja ja, van ‘mijn’ Italiaanse oma – en is absoluut een favoriet in ons huis. 

Voor deze spaghetti carbonara heb je geen pakje kant-en-klare mix uit de supermarkt nodig en gebruik je al helemaal geen room… Nee, in mijn recept voor klassieke spaghetti carbonara gaat geen room! Hoe ik de saus dan wel zo superzacht en romig krijg? Dat vertel ik je uiteraard! En alvast een hint, dat heeft álles met timing te maken….

Tip: Gebruik deze handige keukentools:


Authentieke spaghetti carbonara met spek, ei en Parmezaanse kaas – een traditioneel Italiaans recept zonder room, voor een romige saus gemaakt met pure ingrediënten.

Spaghetti carbonara

De Italiaanse keuken is een van mijn favoriete keukens en ik ben echt dol op de klassieke Italiaanse recepten. Wat ik zo geweldig vind, is dat met slechts een paar pure ingrediënten een fantastisch gerecht op tafel gezet wordt.  Zo ook deze traditionele spaghetti carbonara! Voor dit recept gebruik je het liefst guanciale (wangspek) of pancetta (buikspek), een goede kwaliteit Parmezaanse kaas, verse eieren en verse peterselie. Nog een flinke snuf peper en that’s it! 

Veel mensen denken dat er room in een carbonara saus hoort, maar een echte authentieke spaghetti carbonara wordt romig zonder room! Het geheim zit in de perfecte timing bij het toevoegen van de eieren. De saus moet zijdezacht zijn en dat bereik je door de eieren op het juiste moment door de warme pasta te roeren. En door ervoor te zorgen dat iedereen op tijd aan tafel zit, zodat de eieren niet te lang de tijd hebben om te stollen in de warme pan…

Authentieke spaghetti carbonara met spek, ei en Parmezaanse kaas – een traditioneel Italiaans recept zonder room, voor een romige saus gemaakt met pure ingrediënten.

Spaghetti carbonara recept

Nog een andere tip om die perfecte romige carbonara saus te maken is om zowel het vet dat vrij komt bij het uitbakken van het spek áls het kookvocht van de spaghetti op te vangen. Beiden kun je namelijk toevoegen om de saus die geweldige structuur én nog meer smaak te geven. 

Wil je nog extra groenten toevoegen aan dit gerecht? Dat kan natuurlijk! Mijn tip zou zijn om wat courgette en champignons mee te bakken met het spek. Wat ook erg lekker is, is om er een aantal Italiaanse bijgerechten bij te serveren, zo maak je de maaltijd helemaal compleet!

Authentieke spaghetti carbonara met spek, ei en Parmezaanse kaas – een traditioneel Italiaans recept zonder room, voor een romige saus gemaakt met pure ingrediënten.

Meer klassieke pasta recepten: 

Ben je net als ik gek op de Italiaanse keuken en hou je vooral van klassieke pasta recepten? Dan kun je na dit recept voor spaghetti carbonara aan de slag met deze traditionele gerechten:

  • Spaghetti alla Puttanesca
  • Penne all’Arrabiata
  • Spaghetti cacio è pepe
  • Ragù alla Bolognese

Authentieke spaghetti carbonara met spek, ei en Parmezaanse kaas – een traditioneel Italiaans recept zonder room, voor een romige saus gemaakt met pure ingrediënten.

Authentieke spaghetti carbonara met spek, ei en Parmezaanse kaas – een traditioneel Italiaans recept zonder room, voor een romige saus gemaakt met pure ingrediënten.

Spaghetti carbonara

Makkelijk recept voor klassieke spaghetti carbonara met spek, eieren, verse peterselie en Parmezaanse kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Pasta recepten
Servings: 4

Nodig

  • Hapjespan
  • Pan (voor spaghetti)

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eieren (maat L)
  • 250 gram spekreepjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 40 gram peterselie (krul)
  • peper

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti. Breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe aan het kokende water en kook in een minuut of 8 al dente.
  • Verwarm de koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes in, zonder verder vet of olie toe te voegen. Schenk het vet dat vrijkomt even in een schaaltje en zet apart.
  • Pers de knoflook uit boven de koekenpan met spek en voeg de ui toe, bak mee tot deze glazig ziet. 
  • Kluts intussen in een schaaltje de eieren los. Voeg de Parmezaanse kaas toe en knip de peterselie van de takjes. Voeg tot slot nog wat peper toe.
  • Belangrijk: roep nu iedereen aan tafel. Het laatste gedeelte van dit recept gaat namelijk snel en een perfecte spaghetti carbonara draait om timing. Zit iedereen aan tafel?
  • Giet dan de pasta af en voeg toe aan de koekenpan met spek en ui en knoflook.
  • Schenk het opgevangen vet van de spekreepjes bij de spaghetti.
  • Laat het vuur onder deze pan op middelhoog vuur staan en voeg nu het eier-mengsel toe. Begin gelijk met omscheppen, de eieren gaan namelijk direct stollen wanneer ze in aanraking komen met een warme pan.
  • Schep 2 a 3 keer om, laat de carbonara saus nog smeuïg blijven en zet de pan direct op tafel. Wacht ook niet te lang met opscheppen want dan wordt de saus van de spaghetti carbonara echt te droog. Buon appetito!
Calorieën: 759kcal | Koolhydraten: 71g | Eiwit: 34g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 14g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Authentieke spaghetti carbonara met spek, ei en Parmezaanse kaas – een traditioneel Italiaans recept zonder room, voor een romige saus gemaakt met pure ingrediënten.

Ga jij aan de slag met dit recept voor spaghetti carbonara? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

Italiaanse recepten pasta recepten spaghetti recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleOntbijt smoothie
Next Article Weekmenu makkelijke maaltijden #43 – 2024
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.