Groentetaartje met ei

7

Groentetaartje met ei. Ik probeer elke keer weer wat nieuws te verzinnen om mijn groenten in gerechten te verwerken. Met een voorraadkast én groentela vol met verse groenten, vind ik het nooit een straf om te bedenken wat ik ermee ga maken en ik eet dan ook bij de lunch en bij het avondeten veel groenten.

Deze groentetaart is geïnspireerd op de clafoutis, maar dan eigenlijk een hartige variant daarop. En ergens hebben ze ook wel wat weg van de ei muffins, maar dan toch net weer even anders. En omdat het een groenteTAART is, word ik er extra blij van, want een taartje dat is toch altijd een traktatie?

Groentetaartje met ei

Ik gebruikte de groenten die ik toevallig al aangesneden had en waarvan er dus nog kleine restjes in de groentela lagen. Je kunt natuurlijk elke groente pakken die je in huis hebt. Het is mijn idee om jou te inspireren, je te laten denken oh ja, dat kan ook, dat lijkt me lekker en dat je zelf daarna aan de slag gaat.

Groentetaartje met ei

Dit groentetaartje met ei eet ik graag als lunch, maar ook als avondmaal zou dit taartje prima geschikt zijn. Lekker met een frisse salade ernaast, of met nog een stukje vis of vlees. Natuurlijk breng je de eitjes zelf nog op smaak met kruiden, zo krijg je echt een hartig taartje.

Voor dit recept ging ik aan de slag met courgette, champignons en paprika. Maar kijk zeker even in jouw koelkast naar wat je nog hebt liggen. Het boekweitmeel dat ik gebruik is glutenvrij, je kunt uiteraard ook gewoon meel gebruiken!

Groentetaartje met ei

groentetaartje met ei

Groentetaartje met ei

Makkelijk recept voor hartige taart zonder bodem met paprika, courgette, champignons en ei
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Lunch
Nederlands
Glutenvrije recepten, Lunch recepten, Vegetarische recepten
Porties: 1

Nodig

  • Kleine springvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels boekweitmeel
  • 1/2 courgette
  • 1/2 gele paprika
  • 10 champignons
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 25 gram oude kaas (geraspt)
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Snij de groenten fijn; de courgette in plakken en de paprika en champignons in kleine stukjes. Bekleed de bodem van de beklede springvorm met plakken courgette en vul daarna verder op met de andere groenten.
  • Kluts de eieren en voeg de boekweitmeel toe. Doe wat peper en zout naar smaak erbij en voeg de kurkuma en nootmuskaat toe. Klop goed door elkaar tot een glad beslag ontstaat.
  • Giet het beslag over de groenten heen en zorg dat het goed in alle hoekjes en gaatjes loopt. Leg bovenop het groentetaartje eventueel nog wat losse groenten en bestrooi met wat geraspte kaas.
  • Laat het groentetaartje in 30 minuten in de oven gaar worden.
Calorieën: 388kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 31g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 5g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

7 reacties

  1. Kijk die kleine springvorm daar had ik nou weer niet aan gedacht terwijl ik hem wel in huis heb.
    Super idee en inderdaad voor de vulling inspiratie genoeg. …….Dank je wel

  2. Nou, staat in een ovenschaaltje in de oven…heb nog geen kleine springvorm.
    Ik had nog chinese roerbakgroente, dus die heb ik bovenop de courgette gedaan….eimengsel eroverheen(leek me iets te weinig..of teveel groente 😉 ) Nog wat geraspte kaas…ben heel benieuwd!!

  3. Dit is zo’n geweldig recept! Heb het al een paar keer gemaakt voor mij en mijn man. Het is een prima lunch, vult goed (eventueel met nog wat sla erbij) en je kunt er mooi alles in stoppen wat je nog hebt liggen. De laatste keer was m’n courgette net op, heb ik schijfjes komkommer gebruikt op de bodem. En champignons, paprika, broccoli en ui. M’n collega’s waren weer jaloers (met hun donkere mout-boterhammen uit de supermarkt…). Dit wordt een blijvertje!

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.