Ben je op zoek naar een snelle, eiwitrijke lunch die je ook makkelijk kunt meenemen? Dan is deze omelet wrap met zalm een perfect idee. Het is een simpel recept dat je in een paar minuten maakt, boordevol eiwitten en gezonde vetten. Ideaal als je een voedzame lunch zoekt die je lang verzadigd houdt.
Zelf maak ik deze ei-wrap met zalm regelmatig, of ik nu thuis werk of onderweg ben. Zo’n makkelijke lunch zonder brood is echt een lifesaver! Deze omelet wrap is echt mijn absolute to go als ik weinig inspiratie heb of als ik nog stel wat klaar wil maken voordat ik op pad ga. Even een wrap bakken, vullen en klaar is de lunch!
Omelet wrap met zalm
Deze omelet wrap bestaat uit een dunne omelet als basis, die je vult met frisse spinazie, romige roomkaas en gerookte zalm. Zo simpel, zo lekker! Je rolt de wrap op, snijdt hem doormidden en klaar ben je. Het fijne is dat je deze wrap makkelijk voorbereidt en in een meeneembakje of folie kunt meenemen. Voor een extra twist kun je ook eens variëren met de vulling. Gebruik bijvoorbeeld avocado of plakjes komkommer voor wat extra crunch.
Ingrediënten omelet wrap met zalm
-
Eieren: De basis van deze wrap en een geweldige bron van eiwitten en gezonde vetten. Ze geven je energie en zorgen ervoor dat je lang verzadigd blijft.
-
Gerookte zalm: Rijk aan omega 3-vetzuren die goed zijn voor je hart en hersenen. En natuurlijk een heerlijke, zoute smaakmaker!
-
Roomkaas: Maakt de wrap lekker smeuïg en romig!
-
Spinazie: Geeft een frisse bite en een mooie groene kleur. Spinazie zit boordevol ijzer, vezels en vitamines, en bevat ook chlorofyl. Dit stofje staat bekend om zijn ontgiftende werking en kan helpen om je cellen gezond te houden.
- Verse kruiden: Zeker wanneer ik voor een naturel roomkaas of zuivelspread kies, voeg ik nog verse kruiden toe aan de omelet wrap. De zalm combineert bijvoorbeeld heel goed met verse dille en bieslook.
Meer omelet wrap recepten:
Het fijne aan omelet wrap recepten is dat je hier volop mee kunt variëren! Liever een vegetarische variant? Vervang de zalm door plakjes avocado of hummus. Of combineer de wrap met een frisse salade voor extra groenten.
Wil je nog meer inspiratie voor gezonde lunches zonder brood? Neem dan eens een kijkje in mijn e-book Natuurlijk lunchen zonder brood, boordevol variatie en inspiratie voor jouw lunchmoment. Of ga eens aan de slag met een van deze omelet wrap recepten:
- Omelet wrap met kipfilet en spinazie
- Italiaanse omelet wrap met Parmaham
- Oosterse ei wrap met roerbakgroenten
- Omelet rolletjes met zalm

Ingrediënten
- 3 eieren
- 150 gram verse bladspinazie
- 75 gram gerookte zalm
- ¼ avocado
- 15 gram roomkaas
- 15 gram tuinkers
- snuf peper
- snuf zout
- verse bieslook (optioneel)
- verse dille (optioneel)
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Verhit een drupje olie in de koekepan en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie slinken en draai het vuur dan uit, schep de spinazie uit de pan en zet even apart.
- Kluts de eieren in een mengkom of schaaltje en voeg een snuf peper en eventueel zout toe. Ga je voor verse kruiden? Snij deze dan fijn en meng ze door het geklutste ei.
- Verwarm nog een drupje olie in de pan en schenk het ei hierin. Laat zachtjes stollen tot de omelet gaar is.
- Laat de omelet die je zo als wrap gaat gebruiken iets afkoelen. Besmeer met roomkaas, beleg met spinazie en gerookte zalm en plakjes avocado. Voeg nog wat verse tuinkers toe.
- Rol de wrap stevig op en snij doormidden. Wil je de wrap de volgende dag meenemen? Laat dan helemaal afkoelen voordat je deze verpakt!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor omelet wrap met zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.