Een blikje tonijn heb ik standaard op voorraad en is ideaal om een snelle lunch klaar te maken. Deze salade met tonijn en avocado doet het altijd goed. Ik check mijn koelkast op wat restjes groente en salade, kook een eitje erbij en er staat weer een heerlijke lunchsalade klaar. Ik hou van makkelijk en snel en daar past deze eenvoudige maar oh zo lekkere salade met tonijn helemaal bij!
Een salade met tonijn is zo’n gerecht waar ik nooit genoeg van krijg. Lekker fris, voedzaam en ook nog eens binnen no time op tafel. Dit is het soort lunch waar ik echt blij van word: een kleurrijke bordje vol groenten, romige avocado, zachte tonijn en een gekookt eitje on top. De dressing hou ik bewust simpel, een scheutje olijfolie en een snuf zout, zodat de smaken van de ingrediënten zelf goed tot hun recht komen.
Salade met tonijn en avocado
Tonijn is ideaal om mee te werken, want een blikje heb ik altijd wel in huis. En daarmee maak ik in een handomdraai een stevige lunch salade met tonijn uit blik die genoeg vult om de middag door te komen. Samen met de avocado en het ei is dit een maaltijdsalade die niet alleen licht en fris is, maar ook boordevol gezonde vetten en eiwitten zit. Perfect dus als je zoekt naar een makkelijke maar voedzame lunch zonder brood.
Salades met tonijn kun je in allerlei varianten maken. Eerder maakte ik bijvoorbeeld al een witte bonensalade met tonijn en ook een salade met tonijn en mozzarella. Het fijne is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten die je in huis hebt. Deze versie met avocado en ei is echt een favoriet, maar als je eens iets anders wilt proberen, zijn er genoeg opties om mee te spelen.
Tonijnsalade of salade met tonijn?
Wat ik zelf zo leuk vind aan salades als lunch, is dat je altijd een beetje kunt mixen en matchen. De ene keer kies ik voor een klassieke tonijnsalade, de andere keer ga ik juist voor de combinatie van tonijn met zoete aardappel of met kikkererwten. Allemaal voedzaam, allemaal net even anders. Zo wordt gezond lunchen nooit saai!
Deze salade met tonijn uit blik, avocado en ei is er eentje die je makkelijk vaker maakt. Lekker als lunch, maar ook ideaal als lichte avondmaaltijd op een warme dag. Zet er wat knapperig brood of een soepje naast en je hebt een complete maaltijd. Simpel, snel en vooral ontzettend lekker!

Nodig
Ingrediënten
- 75 gram gemengde sla
- 1 blikje tonijn (op water, MSC)
- 1 rode ui
- ½ komkommer
- 1 rode puntpaprika
- ½ avocado
- 2 eieren
- 10 groene olijven
- 2 el kappertjes
- verse peterselie
- verse basilicum
Voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- snuf zout
Bereiden
- Schil de ui en snij deze in flinterdunne ringen. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna in partjes. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes.
- Doe de gemengde sla in een salade schaal en voeg hier de ui, komkommer en rode paprika aan toe.
- Doe de eieren in een pan water en breng aan de kook. Kook zo'n 4 - 5 minuten, of langer als je een stevig gekookt eitje wilt.
- Schep de avocado uit de schil en snij in reepjes. Laat de tonijn even uitlekken.
- Doe de avocado en tonijn in de salade schaal. Snij wat verse peterselie en basilicum fijn en voeg samen met de olijven en kappertjes toe aan de salade met tonijn.
- Pel de eitjes, snij in plakjes en voeg toe aan de salade. Maak de salade met tonijn af met een scheutje (goede!) olijfolie en een snuf zout.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor salade met tonijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.