Banaan ei pannenkoek

9

Hoe ziet jouw ontbijt eruit? Pak je graag een boterham, een cracker voor onderweg of ben je net als ik gek op havermout? Met zowel brood als havermout kun je natuurlijk eindeloos variëren, maar als je eens echt wat ander wilt, kun je deze eenvoudige banaan ei pannenkoek maken.

Misschien heb je ze online al eens voorbij zien komen, maar ik deel graag het (eenvoudige!) recept hier ook nog eens. Ik ben in elk geval fan en kan je vertellen dat ze net zo snel klaar zijn als een boterham of cracker.

banaan ei pannenkoek

Ingrediënten Banaan ei Pannenkoek:

Voor een stuk of 6 kleine pancakes:

  • 3 eieren
  • 1 banaan
  • 2 el havermout (gemalen)
  • 3 el plantaardige melk
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el (kokos)olie

Nodig; keukenmachine of grote kom

Prak in een kom de banaan met een vork tot puree en roer de eieren en de melk er doorheen. Schep de havermout, kaneel en wat bakpoeder erbij en roer nog goed door.

Verwarm in een koekenpan wat olie en giet met een soeplepel beetjes van het mengsel in de pan. Zet het vuur halfhoog en laat de banaan ei pannenkoek in ongeveer 5 minuten stollen. Gebruik een spatel om de pannenkoek voorzichtig om te draaien. Herhaal tot het beslag op is, ik doe meestal 3 kleine pannenkoeken per keer in de pan.

Tip: maak van de banaan ei pannenkoek een luxe ontbijt door er wat kaneel of stroop overheen te doen en er vers fruit bij te serveren.

Maak je overigens niet druk over de banaan; dat zou een dikmaker zijn door zijn rijkdom aan koolhydraten. Een banaan is namelijk nog steeds een stuk fruit en dat betekent dat het andere – langzamere – koolhydraten zijn dan in bijv. pasta of brood. Verder is de banaan rijk aan vitamine A en betacaroteen (goed voor je weerstand en goed voor de groei en ontwikkeling bij kinderen). Verder bevat een banaan belangrijke mineralen als ijzer, kalium en magnesium. Kortom; bananen zijn hartstikke gezond!

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

  1. Ik heb de bananenpannenkoekjes vanmorgen gemaakt, superlekker,
    maar ze plakten aan de pan en vielen helemaal uit mekaar toen ik
    ze wilde omdraaien…

  2. De pannekoekjes nét gemaakt. Ik had alleen banaan en ei in huis, dus 1 banaan, 1 ei, beetje gemberpoeder en wat kaneel erdoor. Op een laag vuurtje in een beetje arachideolie gebakken. Wat honing er over heen gedruppeld, het was heerlijk, en dat op een doordeweekse dinsdag 😉 !

  3. Ziet er heerlijk uit. Ga het binnenkort uitproberen! Dit recept is voor 6 kleine pannenkoekjes. Is dat gelijk aan 1 of 2 porties (ontbijt)? Verder vroeg ik me af of de pannenkoekjes in te vriezen zijn. Mvg, Lynn

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.