Bramen chiapudding met pompoenpitten

2

Als ik ’s avonds naar bed toe ga, kan ik me al helemaal verheugen op mijn ontbijt van de volgende ochtend! Dat slaapt heerlijk, kan ik je vertellen! Vlak voor het naar bed gaan, bedenk ik waar ik morgen zin in heb, en meestal zet ik het dan ook nog even klaar in de koelkast. Dat scheelt niet alleen de volgende ochtend nadenken over wat ik wil gaan eten, maar ook nog een heleboel tijd. Want om mijn ontbijt zo uit de koelkast te kunnen pakken, dat vind ik echt een luxe. Ik heb nu weer een fijn ontbijtreceptje bedacht, en deze bramen chiapudding met pompoenpitten past ook helemaal bij dit seizoen.

Bramen chiapudding

Ik ben niet dol op warme pap, ik vind het eigenlijk gewoon vies…. Doe mij maar een koud ontbijt, ook midden in de winter… Het lekkerst vind ik om de avond van tevoren een boekweitpapje of havermout-ontbijtje klaar te zetten en dit dan de volgende ochtend af te maken met wat vers fruit van het seizoen en wat ongebrande noten. En een fijne afwisseling is om af en toe een chiapudding te maken. Niet omdat ik nou zo helemaal weg ben van het superfood chia of omdat ik vind dat het een superfood is, maar omdat ik het zo leuk vind wat chia doet…. Namelijk van een dunne substantie een soort pudding maken. Dus ideaal om een soort yoghurt te creëren! Daarbij bevatten chiazaadjes ook nog eens redelijk wat vezels en omega 3 vetzuren, een mooie aanvulling op je ontbijt.

En als je dat weet, dat je met chiazaadjes een soort yoghurt kunt maken, dan kun je alle kanten op! Ik vind het heerlijk om met het fruit van het seizoen een soort fruityoghurt te maken en daarom ging ik deze keer voor bramen. Je ziet ze weer volop en ze horen echt bij de nazomer! De bramen geven zo’n prachtige kleur aan deze chiapudding, ik word er helemaal blij van als ik dit ’s morgens uit de koelkast mag pakken. Door er nog wat pompoenpitten doorheen te doen, wordt de chiapudding extra smeuïg. Je zou ook een lepel notenpasta kunnen gebruiken!

Bramen chiapudding

Ik vind het heel belangrijk om mijn ontbijtjes af te wisselen, zo krijg ik veel verschillende voedingsstoffen binnen en blijft het ook echt een feestje om te ontbijten. Elke dag chiapudding ga ik dus zeker niet doen, maar zo af en toe met vers fruit…. yumm!

Bramen chiapudding met pompoenpitten

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 250 ml plantaardige melk
  • 3 el chiazaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 10 bramen
  • druppel citroensap

Nodig: blender, schaaltje, kommetje

Bereiden: Leg de pompoenpitten in een bakje en vul met wat water met een druppel citroensap. Laat circa 30 minuten weken en spoel daarna af.

Doe de melk, de bramen en de pompoenpitten in de blender en blend tot een glad geheel. Giet het bramen mengsel in een kommetje en schep hier de chiazaadjes doorheen. Schep goed om en zet in de koelkast. Laat minstens 2 uur staan, maar de hele nacht kan ook.

Top in de ochtend af met nog wat verse bramen en pompoenpitjes. En dan ben je klaar om de dag te beginnen!

Bramen chiapudding

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Ah dat lijkt me leuk km een keer te proberen. Ik heb een overdosis chia in huis (leftovers van een shoot) en met elke keer een beetje ergens over of door strooien kom ik de volgende twintig jaar niet door mijn chia voorraad heb. Haha. Dit lijkt me lekker! Thanks voor de tip.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.